1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Vuoden viimeinen kotiottelu tiistaina – vastaan luistelee Pelicans

Vuoden viimeinen kotiottelu tiistaina – vastaan luistelee Pelicans

Henri Honkala
Ilves TI 27.12. klo 18:30 Pelicans

Tampereen Ilveksen vuoden 2022 viimeinen kotiottelu ja välipäivien herkkupala pelataan tiistaina Nokia Arenassa, kun vastaan luistelee hyvävireinen Lahden Pelicans.

Tehokkuus ollut Ilveksen ase

Ilves lähtee tämän vuoden viimeiseen kotiotteluunsa runkosarjan sijalta neljä. 31 ottelusta se on napsinut tähän mennessä 56 pistettä ja 18 voittoa. Kotona pelatuista otteluista Ilves on repinyt pisteitä 2,3 pistekeskiarvolla ottelua kohden, joka on sarjan toiseksi paras keskiarvo. Ilves onkin jäänyt kokonaan ilman sarjapistettä kotonaan vain kahdesti – Lukkoa ja Tapparaa vastaan. Yksi osasyy hyvälle kotimenestykselle on kotiyleisön ja kannattajien lisäksi ylivoima, jota Ilves on Nokia Arenalla pyörittänyt peräti 37,75 prosentin tehokkuudella.

Tehokkuus maalinteon kanssa on läpi alkukauden ollut Ilveksen vahvuus, ja se on tehnyt runkosarjassa ainoana joukkueena yli sata maalia. 25 tehopisteen rajapyykin on ylittänyt kolme pelaajaa: Eemeli Suomi (8+19), Petri Kontiola (8+20) sekä aivan pistepörssin kärkikahinoissa pyörivä ja maalipörssiä johtava Joona Ikonen (17+15).

Tuloksellisesti käynnissä on kuitenkin hieman heikompi vaihe, kun joukkue on napsinut edellisestä kuudesta pelistä vain yhden kerran täydet sarjapisteet. KooKoo kaatui kotona maalein 5-1. Raumalle tehdystä kahdesta vierasreissusta pisteitä ei tullut, ja paikallispelissä Tappara oli vahvempi. Jukurit kaatui kotona jatkoajan jälkeen, ja eilen Tapaninpäivänä joukkue kärsi tappion hyvästä alusta huolimatta Turussa Palloseuralle.

Pelicans viilettää sarjakakkosena

Vastaavasti tiistai-illan vastustaja Pelicans on ollut hyvässä vireessä, ja se saapuukin Ilveksen vieraaksi sarjataulukon toiselta sijalta. Edellisestä kuudesta pelistä se on voittanut viisi, ja onkin pisteiden valossa tämän hetken sarjan kuumin joukkue. Lukas Jasek on tehnyt 23 tehopistettä (10+13), ja ilvesläisille tuttu Joni Ikonen löytyy maalipörssin toiselta sijalta 14 kihautuksella.

Tämän kauden kahdessa keskinäisessä kohtaamisessa mennään tasatahtia, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotona pelatut ottelunsa. Syyskuussa pelatussa ottelussa Lahdessa Pelicans oli vahvempi peräti maalein 5-1, mutta marraskuun puolella Nokia Arenalla Ilves puolestaan vei ja vierailijat vikisi maalein 6-2. Ilvesksen puolella toivotaankin, että sama kotivoittojen trendi jatkuisi vuoden 2022 viimeisessä kotiottelussa.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-joukkueenjohtaja Timo Peltomaa ja entinen Ilves-pelaaja Vesa Viitakoski. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U9-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit: Henrik Haapala

Ilveksen hyökkääjä Henrik Haapala on tälläkin kaudella ollut totutun loistava, ja mies onkin taiteillut 19 otteluun 21 tehopistettä. Ylivoimalla näistä pisteistä on syntynyt peräti 11. Turun palloseuraa vastaan mies ei onnistunut pisteitä haalimaan, mutta tätä edeltävissä neljässä pelissä mies taiteili peräti tehot 2+7.

Tiistaina pelipäivän aamuna ”Henkka” kertasi vielä hieman omaa joulun viettoansa.

– Rauhallista joulua vietettiin, kävin Oulussa kääntymässä tyttöystävän vanhemmilla. Aika nopeastihan se joulu meni. Aina sitä vähän koittaa saada ajatuksia irti arjesta, vaikkakin ei tässä kauheasti mikään tarve ole päästä kokonaan irti lätkästä. Ei tää niin hirveästi kuitenkaan ”ressaa” itseä.

Isoa kuvaa ja joukkueen suorittamista kauden ensimmäisellä puolikkaalla katsellessa Haapala näkee paljon hyviä asioita.

– Paljon asioita tapahtunut joukkueella, mutta koko ajan parempaan suuntaan ollaan menossa. Pieniä notkahduksia meille on tullut, kuten vaikka eilen. Pitää vain olla parempi. Ei se sen ihmeellisempää ole. Kaikki pystytään varmasti vielä lisää tuomaan tähän, joten sanotaan että ihan ok on ollut tämä ensimmäinen puolikas kaudesta. Meillä on hyvä joukkue ja meiltä pystyy vaatimaan enemmän vielä, ja me itse myös vaaditaan meiltä hyvää pelaamista.

Tiistai-illan vastustaja Pelicans on sarjataulukonkin perusteella hyvä tasonmittaus. Haapala itse odottaa kovaa ja tasaista kamppailua.

– Huippujoukkue vastassa, ihan liigan kärkeä. Hyvin hyökkäävä joukkue ja meidänkin tarvitsee olla paljon enemmän hereillä kuin eilen TPS:ää vastaan.

Uusi vuosi lähestyy kovaa vauhtia, vaikka Ilves pelaa vielä ennen vuoden vaihdetta kaksi ottelua: Tiistaina Pelicans kotona ja vielä perjantaina Jukurit vieraissa. Uudeksi vuodeksi Henrik Haapalalla on heittää toive, johon varmasti moni Ilveksen kannattajista pystyy yhtymään.

– Ei tässä kauheasti muuta voi enää toivoa, kuin että pysyisi terveenä ja saisi pelata. Kunhan ei tulisi turhia loukkaantumisia enää.

Henrik Haapalalla on ollut aihetta hymyyn. Kuva: Jimi Soinila
TPS vei tapanintansseissa
Ilves nollasi lahtelaisvierailijat vuoden viimeisessä kotiottelussa
UUTISET