Otteluennakko

Ilves nujertamaan Lukon syyslentoa

Markus Mesiä

Ilves kohtaa viikon toisessa ja samalla viimeisessä ottelussaan kovavireisen Lukon. Peräti Liigan kolmantena majailevat raumalaiset saapuvat paikalle komean paikallisvoiton jälkeen, mutta niin ikään sarjataulukon tyvipäässä vahvaa nousua tekevät tupsukorvat ovat saaneet jälleen orastavan voittoputken käyntiin. Hakametsässä nähdäänkin lauantaina taatusti viihdyttävä ja tasaväkinen ottelu.

Ilves on kovassa nousussa

Ilves pääsee kotiotteluunsa kovan työrupeaman päätteeksi. Perjantaina Kuopiossa kaatunut KalPa ei luopunut pisteistään helpolla, vaan tamperelaiset joutuivat taistelemaan aina viimeisille sekunneille asti saadakseen täyden pistepotin. 2-1-vierasvoitto toi jatkoa viime lauantain Jukurit-voitolle, jolloin kotiyleisö sai nautiskella 5-1-kotivoitosta. Vaikean alkukauden jälkeen päävalmentajaansa vaihtanut Ilves onkin saanut kyntensä teroitettua Jouko Myrrän alaisuudessa. Edellisestä kuudesta ottelusta on kilahtanut tilille mainiot 12 pistettä.

Tamperelaisten puolustus on ollut Myrrän alaisuudessa oivallisella tasolla lukuun ottamatta JYP-notkahdusta. Tappio Jyväskylässä on ainoa kerta kuuteen otteluun, kun Ilveksen reppuun on onnistuttu iskemään yli kaksi maalia. Erityisesti Lukas Dostal on vertynyt tupsukorvien veräjällä erinomaiseen vireeseen, mistä hyvänä esimerkkinä käy perjantain KalPa-ottelun 20 torjuntaa ja yksi päästetty osuma.

Niin ikään Ilveksen erikoistilanteet ovat ottaneet aimo harppauksen alkukaudesta. Ilveksen ylivoima on onnistunut Myrrän kuuden ottelun aikana ollut yli 28 prosentin tehokkuudella, mikä on Liigan toiseksi parasta. Myös alivoimat ovat kaatuneet hyvällä 84 prosentin varmuudella. Vaikka tamperelaiset ovat jäähyilleet hetkittäin turhan ahkerasti, eivät pariminuuttiset ole juuri tulostaululla näkyneet.

Synkän alkukauden jälkeisen nousun takuumiehinä ovat loistaneet Dostalin ohella odotetut ykköstykit. Kultakypärää kantaa lauantaina edelleen Robert Leino, jonka plakkarissa komeilevat 13 ottelussa isketyt tehot 4+8=12. Maalintekovastuuta on puolestaan ottanut kontolleen kapteeni Eemeli Suomi, jonka 11 tehopisteestä peräti yhdeksän on täysosumia. Kaksikolta kaivataan vastaavanlaista suoritusvarmuutta myös lauantaina, sillä Lukon puolustuspää on ollut alkukaudesta kivikova.

Ruotsalaispuolustaja syksyn sensaatio

Vaikka Lukko on ollut vakiokalustoa Liigan ylemmässä kastissa jo vuosien ajan, on raumalaisten alkukausi ollut kiistatta yllätys. Pekka Virran piiskaama joukkue porskuttaa kuntopuntareiden kärjessä ja on tällä hetkellä sarjataulukon kolmantena heti Tapparan ja Kärppien perässä. Toki tasaväkinen sarja tarkoittaa myös sitä, että muutama peräkkäinen voitto tai tappio kääntää keskitaistossa sijoitusta useamman pykälän verran.

Raumalaiset pääsevät lauantain otteluun riemukkaasta tilanteesta, kun Ässät kaatui perjantain Satakunnan paikallisottelussa selvin 4-0-numeroin. Sitä edeltänyt KalPa-tappio on ainoa kauneusvirhe Lukon listalla, sillä edellisestä kahdeksasta ottelusta kaikki paitsi visiitti Kuopiossa ovat päätyneet voittoon. Seitsemästä voitosta kuusi on vieläpä täyden kolmen pisteen päänahkoja.

Lukon voiton salat pohjautuvat Ilveksen tavoin tukevasti tiiviiseen alakertaan. Joukkue on päästänyt koko kauden aikana vain kahdesti yli kaksi takaiskua, joten maalikarkeloita tuskin nähdään lauantainakaan. Kun kaiken kukkuraksi ylivoima on osunut 24 prosentin varmuudella eivätkä jäähytkään ole kostautuneet kuin alle joka kahdeksas kerta, on Lukko vaarallisen hyvässä vireessä.

Siinä missä tamperelaiset porskuttavat lähes tyystin kotimaisin voimin, Lukon suurimmat onnistujat ovat ulkomailta. Kultakypärää kantava Justin Danforth (6+8=14) on osoittanut vaarallisuutensa jo aiemmin, minkä lisäksi Westerholm-kaksikko Ponthus ja Pathrik ovat olleet loistohankintoja. Kaikesta huolimatta alkukauden suurin yllättäjä on ollut 24-vuotias Robin Press. Ruotsalaispuolustaja on Lukon sisäisen pistepörssin kolmantena ja Liigan pakkitilaston kakkosena tehoilla 3+7=10.

Vähämaalinen vääntö

Lauantaina nähdään Hakametsässä kahden hyvävireisen joukkueen kiivas taistelu, jossa tuskin mässäillään maaleilla. Kun kummankin joukkueen voittomarssi pohjautuu tiiviiseen alakertaan, pistepotin kohtalo ratkottaneen muutamalla täysosumalla.

Mikäli Ilves haluaa jatkaa nousuvirettään ja tavoitella paikkaa ensimmäisen viivan yläpuolella, on maalivahtipelin sekä erikoistilanteiden oltava erinomaisella tasolla. Lukko ei alkukauden merkkien perusteella vaikuta ontuvan millään osa-alueella, minkä lisäksi paikallisottelun voitto herui lopulta varsin helposti. Lukko päässeekin kevyemmällä jalalla liikkeelle viikonlopun toiseen otteluunsa. Tupsukorvien onkin siis syytä esitellä kotiyleisölleen joukkueen tavaramerkkinä ollutta ripeää jalkaa, jotta voittoputken venyminen kolmeen otteluun on todennäköistä.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 19.10.2019:

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (2-4 viikkoa)
Oskari Laaksonen (4 viikkoa)

Hyökkääjät:
Joona Ikonen (väliaikainen pelikielto)


Ilves-Appin kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTAKOTIVIERASTULOSSARJAYLEISÖ
Ke 26.02.2020LukkoIlves2-0Runkosarja4161
Ke 29.01.2020IlvesLukko3-2 VLRunkosarja4674
La 19.10.2019IlvesLukko2-3 VLRunkosarja5365
La 14.09.2019LukkoIlves4-2Runkosarja3516
To 14.03.2019IlvesLukko2-5Runkosarja5465
La 19.01.2019LukkoIlves5-2Runkosarja4158
Ke 14.11.2018IlvesLukko2-1Runkosarja4224
La 22.09.2018LukkoIlves3-5Runkosarja3211
La 10.03.2018LukkoIlves1-5Runkosarja3921
To 18.01.2018IlvesLukko3-1Runkosarja3577
Ti 05.12.2017IlvesLukko2-1Runkosarja6888
La 28.10.2017LukkoIlves3-2Runkosarja3294

Huippuvireiset Ilves ja Lukko vääntävät pistepotista lauantaina 19.10. Hakametsässä. Tule kannustamaan tupsukorvat voittoon!

Lisää aiheita

26.6.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna 27.6. – 2.8.

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 27.6. – 2.8. Kaupinkatu 40:ssä sijaitseva Ilves-Kauppa on kesällä avoinna arkisin klo 10-17, ja verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilveksen harjoitusottelut kaudella 2020-2021

Ilves pelaa Liiga- ja CHL-kautta ennen kuusi täysimittaista harjoitusottelua, joista kaksi viimeistä tänä vuonna Tapparan järjestämässä Wisehockey Tampere Cupissa. Lisäksi otteluohjelmaan kuuluu uusi turnaus 3v3...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilves mukana uudessa 3v3 Super Series -turnauksessa – ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla!

HIFK, Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS pelaavat elo-syyskuussa yhteisen turnauksen kolmessa kaupungissa. Turnaus alkaa Turussa, jatkuu Tampereella ja huipentuu Helsingissä. Viisi Liiga-seuraa käynnistävät yhteistyössä elokuussa...

LUE LISÄÄ


25.6.2020 / Uutinen

Viime kauden parhaat pelaajat palkittu

Ilves Hockey Oy on palkinnut perinteiseen tapaan valitut pelaajat liigajoukkueen ja A-nuorten osalta. Liigajoukkueen MVP-palkinnon pokkasi loistokauden pelannut maalivahti Lukas Dostal ja A-nuorten MVP-palkinnon nappasi...

LUE LISÄÄ


25.6.2020 / Uutinen

Liiga-kausi 2020-2021 alkaa lokakuussa – katso Ilveksen otteluohjelma!

Ilveksen Liiga-kausi 2020-2021 alkaa kotiottelulla SaiPaa vastaan perjantaina 2.10. Lokakuun alusta maaliskuun loppuun saakka kestävässä runkosarjassa pelataan aikaisempien kausien tapaan 60 ottelua joukkuetta kohden. Pääottelupäivinä...

LUE LISÄÄ