1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves oli Kouvolassa betonia – Marek Langhamer torjui nollapeliennätyksen

Ilves oli Kouvolassa betonia – Marek Langhamer torjui nollapeliennätyksen

Marko Herckman

Ilves vieraili lauantaina Kouvolassa. Viimeisessä viidessä ottelussa vain kolme maalia päästänyt Ilves valoi jälleen oman pään betonista ja ohitti Nick Malikin neljästi. Marek Langhamer pelasi 0-4-voitossa kauden kuudennen nollapelinsä, joka on uusi Ilveksen seuraennätys.

Ilves iskee salamana

Petri Kontiola voitti pelin ensimmäisen aloituksen Jarkko Parikalle. Parikka levitti pakkipari Les Lancasterille. Lancaster avasi ristikkäiseen laitaan Henrik Haapalalle. Haapala ylitti siniviivan ja pisti poikittaissyötön Aku Rädylle. Peliä oli kulunut 11 sekuntia ja jokainen jäällä ollut ilvespelaaja koskenut kiekkoon, kun Räty nosti Ilveksen 0-1-johtoon.

Eemeli Suomi oli sivussa Ilveksen kokoonpanosta ja ylivoimakoostumuksia oli rakennettu uusiksi, kun KooKoon Kasperi Ojantakanen lähti jäähylle Eetu Tuulolan koukkimisesta. Ilveksen ylivoimapelin rakentuminen yskähteli alkuun, mutta Balazs Sebök voitti hyökkäyssinisellä tärkeän kaksinkamppailun, joka avasi tilaa. Les Lancaster syötti maalin kulmalle Joona Ikoselle, joka palautti kiekon Tommi Tikalle. Romuluisen sentterin laukaus ohitti Nick Malikin ja vei Ilveksen 0-2-johtoon ajassa 14.04. Kokonaisuutena koko erä mentiin vahvasti hyvin hyökänneen ja varmasti puolustaneen Ilveksen merkeissä.

Les Lancaster keräsi avauserässä kaksi syöttöpistettä. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Nymanille kauden kahdeksas

Ilves-maalivahti Marek Langhamer on saanut viime aikoina osumia ja Koulossa tärähti taas. Kasperi Ojantakanen ajoi toisen erän alussa suoraan päin tsekkiveskaria ja sai kaksiminuuttisen lisäksi pientä tukkapöllyä ilvesläisiltä. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Ilves sai montakin hyvää paikkaa, mutta Nick Malik venyi muutamaan näyttävään torjuntaan.

Ilves onnistui kolmannen kerran maalinteossa ajassa 28.21. Matias Mäntykivi kamppaili laidassa kiekon itselleen ja pelasi sen viivaan Leo Lööfille. Lööf ampui kohti maalia ja Jani Nymanin ohjaus sai kiekon menemään ohi Malikin. Kookoo pääsi toisessa erässä paljon paremmin mukaan peliin ja varsinkin erän jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue onnistui luomaan muutaman vaarallisen paikan. Marek Langhamer näytti kuitenkin, että osumat eivät vaivaa ja kiekon jäivät varmaotteisen kassarin haltuun.

18-vuotias Jani Nyman on pelannut erinomaisen viikon. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Westerlundilla solidi debyytti

SHL:n loppukaudeksi Ilvekseen vaihtanut Filip Westerlund debytoi tamperelaisseurassa lauantaina. Ruotsalaispuolustaja kellotti hyvän peliajan 17.42 ja esiintyi alakerrassa rauhallisin ottein. Ensi viikon kova kolmen pelin rutistus laittaa tuoreen vahvistuksen uuteen puntariin.

Ilves pelasi kolmannessa erässä varmasti johtoaan suojellen. Erän puolivälissä KooKoon Charle-Edouard D’Astous nappasi hyökkäyssinisellä pääosuman Joona Ikoseen. Kanadalaispuolustaja lähti tilanteesta suihkuun ja Ilves pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta KooKoon tullessa täysilukuiseksi Ilves onnistui. Eetu Tuulola ja Samu Bau petasivat, kun Santeri Virtanen laittoi todella komealla laukauksella lukemiksi 0-4-ajassa 55.29. Loppuaika pelattiin kelloa alas ja Ilves juhli runsaslukuisen kannattajajoukkonsa edessä varmanoloista vierasvoittoa.

Ilveksen parhaat:

Marek Langhamerin rauhallinen olemus ja tiukoissa tilanteissa venyminen antaa Ilvekselle säännöllisen mahdollisuuden voittoon. Langhamer torjui jo kauden kuudennen nollapelinsä ja teki samalla Ilveksen uuden seuraennätyksen. Les Lancaster oli ratkaisevassa osassa kahdessa ensimmäisessä maalissa syötöillään. Jani Nyman haki ahnaasti ratkaisuja.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen tehokkuus avauserässä antoi hyvät lähtökohdat. Puolustuspeli oli varmaa ja Langhamer hoiti loput.

Santeri Virtanen laittoi loppulukemiksi 0-4. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com
Jarno Koskiranta joins Ilves on loan, Emil Järventie loaned to SaiPa
Eetu Päkkilä on tyytyväinen nykyhetkeen – tulevaisuudessa hän haluaa nousta isompaan rooliin
UUTISET