1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Eetu Päkkilä on tyytyväinen nykyhetkeen – tulevaisuudessa hän haluaa nousta isompaan rooliin

Eetu Päkkilä on tyytyväinen nykyhetkeen – tulevaisuudessa hän haluaa nousta isompaan rooliin

Vesa Suonsyrjä

Neljättä kautta Ilveksessä pelaava Eetu Päkkilä, 23, kertoo maanantaina iltapäivällä tehdyssä haastattelussa ajatuksistaan Ilveksen ja omasta nykytilanteesta sekä tavoitteistaan kiekkoilijana.

Moro Eetu, olet ollut nyt Ilveksessä neljättä vuotta mukana. Miten sinun mielestäsi Ilves on kehittynyt näiden vuosien aikana?

– Moi, onhan tässä tosiaan mennyt jo jonkin aikaa täällä Ilveksessä. Paljon on tapahtunut tällä ajanjaksolla, kuten vaikka uuteen Nokia Arenaan siirtyminen ja muutenkin seura on mennyt koko ajan eteenpäin ja noussut sarjan kärkijoukkueisiin.

Kaudesta 2019-20 lähtien olet pelannut Ilveksessä 173 liigaottelua. Miten koet kehittyneesi näiden neljän kauden aikana?

– Missään vaiheessa en ole pelannut suuressa roolissa, mutta esimerkiksi alivoimapelaamiseni on mennyt eteenpäin. Olen myös kehittynyt koko ajan kamppailupelissä sekä työnteossa. Tulevaisuudessa haluaisin kehittyä niin, että olisin tehokkaampi ja nousisin sitä kautta ratkaisijapelaajaksi. Pitää vain luottaa siihen, että tehopisteitä alkaa tulemaan, pohtii Päkkilä.

Kuluvalla kaudella Eetu Päkkilä on pelannut 34 ottelussa tehopistein 3+5 tehotilaston ollessa kahdeksan pisteen verran positiivisella puolella. Miten itse luonnehtisit omaa kuluvaa kauttasi?

– Alkukausi oli itselleni vaikea ja olin välillä kokoonpanon ulkopuolella, mutta kauden edetessä tilanne on parantunut koko ajan. Viime aikojen esityksiin olen jo ihan tyytyväinen ja kun olen saanut olla pidempään yhtäjaksoisesti kokoonpanossa on koko ajan tuntunut paremmalle, kertoo vahvoja otteita viime otteluissa esittänyt Eetu Päkkilä.

Keskiviikkona vastaan tulee sarjajumbo SaiPa, joka on jo käytännössä tippunut muiden kyydistä. Miten saatte suljettua pois asennevamman mahdollisuuden ennalta heikompaa joukkuetta vastaan?

– En näe mitään syytä aliarvioida SaiPaa, olemme tällä kaudella heille hävinneetkin. Samat tärkeät kolme pistettä on jaossa kaikissa kamppailuissa. Lähtökohtaisesti en mieti vastustajaa vaan keskityn omaan pelaamiseeni ja käymme valmennuksen johdolla muutamia kohtia vastustajan pelaamisesta, avaa Joonas Odenin kohtaamista odottava Päkkilä ajatteluaan.

Eetu Päkkilä avauskaudellaan pelaamassa SaiPaa vastaan. Kuva: Ilves.com

Ilveksen peleissä on jo pidempään ollut hienosti yleisöä niin koti- kuin vieraskatsomoissakin. Minkälainen merkitys kannattajilla on pelaamiseen?

– On hienoa, että meillä on aina mukana omia äänekkäitä kannattajia. Pelaajana kyllä huomaa, että pelissä ei tule mitään katkoksia tunteessa kun kannattajat pitävät kovaa meteliä, kiittää Eetu.

Haastattelun alkupuolella sivusimme jo ajatusta tulevasta, mutta avaatko vielä vähän tarkemmin minkälaisia ajatuksia sinulla on tulevaisuudesta?

– En varsinaisesti haaveile niinkään vaan arkea eletään hetkessä. Tulevaisuudessa haluaisin ja uskon pystyväni ottamaan steppejä omaan pelaamiseeni ja nousta johtavien ratkaisupelaajien joukkoon, jolloin saisin pelata säännöllisesti yli- ja alivoimaa ja olla jäällä kun pelejä ratkaistaan.

Ilves oli Kouvolassa betonia – Marek Langhamer torjui nollapeliennätyksen
Katkeaako vähämaalisten kotiotteluiden putki kolmanteen SaiPa-kohtaamiseen?
UUTISET