1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves palkitsi Nokia Arenalle jälleen päässeet kannattajansa upealla kirillä

Ilves palkitsi Nokia Arenalle jälleen päässeet kannattajansa upealla kirillä

Marko Herckman

Yleisö pääsi tauon jälkeen jälleen lauantaina Nokia Arenalle. Ilves punoikin KooKoo pelissä kannattajiensa iloksi kunnon draaman kaaren. Vierailijat olivat karussa lähes koko pelin ajan, mutta sarjakärki Ilves ei luovuttanut ja löi lopun turbovaihteella KooKoon lopulta voittomaalikilpailussa lukemin 4-3.

KooKoo vie avauserän

Ottelu alkoi vauhdikkaasti päästä toiseen aaltoillen. Viime peleissä hyökkääjän tontilla viilettänyt Juuso Pulli punnersi hyvällä asenteella ja KooKoon Eetu Paasovaara joutui ottamaan pelin ensimmäisen rangaistuksen ajassa 3.29. Ilves pyöritti jäähyn ensimmäisen minuutin, mutta sitten Les Lancasterille sattui kiekonmenetys ja vieraiden Kimi Koivisto ja Heikki Liedes pääsivät kaksistaan karkuun. Koivisto syötti kiekon Liedekselle, joka sivalsi vieraat alivoimalla 0-1-johtoon ajassa 4.30.

Kouvolalaiset saivat avausmaalin myötä pelin hallinnan ja onnistuivat toistamiseen kolme minuuttia myöhemmin. Petro Seppälä voitti kaksinkamppailun siniviivan tuntumassa ja syötti maalin eteen luistelleelle Teemu Engbergille. Engberg sai Ilves-veskari Marek Langhamerin poikittaisliikkeeseen ja ujutti längistä KooKoon 0-2-johtoon.

Ilveksen paikat ensimmäisessä erässä olivat vähissä. Paras niistä tuli Simon Johanssonille, jonka noston Oskari Setänen onnistui torjumaan. Ilves sai erässä vielä toisen ylivoiman ja peli pyöri, mutta ratkaisuyritykset jäivät vähiin ja tauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Ilves parantaa toiseen erään

Vaisuhkon avauserän jälkeen toisessa erässä nähtiin parempi Ilves. Tamperelaiset liikkuivat hyvin ja suorahyökkäyspelaaminen tuotti maalintekopaikkoja. Yksi näistä tuotti tulosta kun Balazs Sebök luisteli vauhdilla hyökkäyspäätyyn ja löysi maalin eteen nousseen Eemeli Suomen. Ilves-kapteeni toi kotijoukkueen maalin päähän ajassa 25.14. Sebökin lisäksi maaliin sai syöttöpisteen hyvävireinen Simon Johansson. Syöttö oli ruotsalaispakille jo kauden kuudestoista.

Ilvekselle oli hetkeä myöhemmin muutama mainio paikka tasoittaa peli, mutta Les Lancaster ampui yli ja Eetu Päkkilän yritys pysähtyi Oskari Setäseen. Ennen erän puoliväliä vihellettiin vielä parin jäähyä. Ensin KooKoon Kasperi Ojantakanen lähti kampitusjäähylle ja Ilveksen ylivoiman aikana Nick Baptiste hermostui vaihtoaitiossa Teemu Rautiaiseen ja lähti väkivaltaisuuskakkoselle. KooKoon ylivoiman aikana paras paikka tuli Ilvekselle kun Joona Ikonen heitti kiekon maalille ja Eemeli Suomi oli lähellä ohjata kotijoukkueen tasoihin.

KooKoon vierailut hyökkäyspäässä toisessa erässä olivat satunnaisia. Yksi niistä tuotti kuitenkin tulosta kun Eero Teräväinen ohjasi Oskari Mannisen laukauksen ohi Langhamerin ajassa 35.37. Lisämaaleja ei enää nähty ja päätöserään lähdettiin lukemista 1-3.

Ilves lyö turbon silmään

Kolmannessa erässä Ilves näytti kuka oli lauantaina Nokia Arenalla isäntänä. Ilveksen nopeat pelaajat aiheuttivat jatkuvasti haasteita KooKoon puolustukselle ja vieraat joutuivat rikkomaan. Ylivoimassa oli koko pelin mittakaavassa paljonkin parannettavaa, mutta erän alussa tulleen Alexander Bonsaksenin rangaistuksen aikana Ilves laittoi käyntiin syöttöklinikan mallia punakone. Balazs Sebök pelasi poikkisyötön Petri Kontiolalle, joka löysi maalin kulmalta Eemeli Suomen. Jälleen huippuiskussa ollut Suomi napautti vielä kiekon maalin eteen Nick Baptistelle, joka laukoi 2-3-kavennuksen ajassa 44.00.

Viimeistään Baptisten kavennus löi Ilvekselle silmään turbovaihteen ja tamperelaisilla oli useampikin paikka tasoittaa peli. Oskari Setänen oli KooKoon maalilla kuitenkin hyvässä vireessä. Pelin lopussa Ilves otti Marek Langhamerin maalilta pois ja onnistui vihdoin runnomaan pelin tasoihin. Petri Kontiola käänsi maalin takaa Nick Baptistelle ja erinomaisella taisteluilmeellä molempiin suuntiin läpi pelin pelannut kanadalaishyökkääjä löi kauden viidennellätoista pelin tasoihin ajassa 58.49.

Alexander Bonsaksenille tuomittiin samassa ajassa 2+2+10 minuuttia keihästämisestä ja Ilves sai pitkälti myös ylivoima-aikaa myös jatkoajalle. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Myös KooKoo sai jatkoajalla ylivoimamahdollisuuden kun Ilvekselle tuomittiin jäähy väärästä vaihdosta. KooKoon parhaat paikat tuli Joose Antoselle ja Teemu Rautiaiselle, mutta Marek Langhamer kesti.

Peli venyi aina voittomaalikilpailuun asti. KooKoo laittoi rivissä laukomaan entiset Ilvekset kun Antosen ja Rautiaisen lisäksi yrittämässä kokeilemassa Ville Meskanen. Langhamer näytti kuitenkin osaamistaan ja torjui kaikki yritykset. Ilves oli lähempänä ensimmäisen kolmen yrittäjän aikana kun Eemeli Suomen ja Joni Ikosen yritykset ohittivat Setäsen, mutta eivät päätyneet maaliin asti. KooKoon neljäs yrittäjä Kim Strömberg pysähtyi myös Langhameriin, mutta Ilvekseltä ampumassa ollut Les Lancaster onnistui ja Ilves vei lopulta värikkään kamppailun lukemin 4-3.

Liiga on vahvistanut runkosarjan otteluohjelmaan aikataulumuutoksia
Answers to frequently asked questions
UUTISET