3. Ilves raastoi jälleen voiton paikallispelissä

Ilves raastoi jälleen voiton paikallispelissä

Marko Herckman

Nokia Arenalla kamppailtiin perjantai-iltana kauden toinen paikallispeli. Ensimmäistä kertaa Ilveksen penkin takana seissyt tuore päävalmentaja Antti Pennanen saikin nähdä melkoisen näytöksen. Huipputasainen, tunteikas ja laadukas paikallispeli päättyi lopulta Ilveksen 1-4-voittoon. Ilveksen johtavat pelaajat olivat pelissä ratkaisevassa asemassa. Tahtipuikkoa heilutti tehot 1+3 kerännyt kapteeni Eemeli Suomi.

Ensimmäinen erä tasan

Peli lähti käyntiin hyvällä intensiteetillä ja läpi erän nähtiin kahden laatujoukkueen tasaista jääkiekkoa. Tappara pääsi ensimmäisellä kympillä yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta Ilveksen alivoima oli jämäkkää. Ensimmäisen rangaistuksen aikana Joona Ikonen pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta Christian Heljanko torjui.

Erän loppupuolella molempien joukkueiden äärimmäisen tarkka pelaaminen oli viedä peliä hieman puurokattilan hämmentämiseksi, kun kiekko pyöri enimmäkseen keskialueella. Matias Mäntykiven taitavat kiemurat aiheuttivat kuitenkin jälleen kerran vaikeuksia vastustajalle ja Ilves-hyökkääjä pysähtyi vasta Jere Henrikssonin asettamaan virvelöintiin. Ilveskään ei ylivoimalla onnistunut ja toiseen erään lähdettiin tilanteesta 0-0.

Antti Pennanen debytoi Ilveksen päävalmentajana paikallispelissä. Kuva: Aarno Vuorinen Ilves.com

Suomelle sadas

Toisessa erässä nähtiin pitkän vaihtomatkankin avittamana molemmilta joukkueilta pitkiä hyökkäyksiä. Tappara onnistui juonimaan ehkä enemmän maalintekopaikkoja, mutta Marek Langhamer oli Ilveksen maalilla itse varmuus. Erään Tapparan pitkän hyökkäyksen jälkeen Ilves iski Joona Ikosen hanakalla luistelulla vastaan. Ikonen vei kiekon päätyyn ja antoi toiselle puolelle upean syötön Eemeli Suomelle, joka vei Ilveksen 0-1-johtoon ajassa 25.54. Maali oli Ilves-kapteeni Suomen liigauran sadas osuma.

Ilves joutui Miro Ruokosen jäähyn myötä kolmannen kerran alivoimalle. Petopaitojen alivoima oli kuitenkin laadukasta ja jälleen paras paikka tuli alivoimajoukkueelle, kun Aku Räty ja Petri Kontiola iskivät vastaan. Heljanko onnistui kuitenkin torjumaan Kontilan yrityksen. Ilves sai ensimmäisen erän tapaan loppuminuuteille ylivoiman. Eemeli Suomi veivaili ensin paikan Joona Ikoselle ja tovi myöhemmin Les Lancasterille, jonka laukaus kimposi Tapparan Patrik Virran mailan kautta kautta maaliin 14 sekuntia ennen erän päätöstä ja vei Ilveksen kahden maalin karkumatkalle.

Kapteeni Suomi ja sadas maali Ilveksen paidassa. Kuva: Aarno Vuorinen Ilves.com

Ilves jälleen voittoon

Ilves starttasi kolmanteen erään hyvin, mutta sitten alkoi jäähyjen suma. Dominik Masin lähti ajassa 48.22 kakkoselle mailasta kiinnipitämisestä ja 12 sekuntia myöhemmin seuraa teki Tommi Tikka pelattuaan kiekkoa kädellä aloituksessa. Ilveksen kahden miehen alivoimaa pelasivat uhrautuvasti Petri Kontiola, Otto Latvala ja Jarkko Parikka. Yhdessä Langhamerin torjuntojen kanssa Tappara pysyi pitkään nollissa, mutta vihdoin rangaistuksen viime sekunneilla Kristian Tanus onnistui ohittamaan Langhamerin.

Seuraavana boksiin lähti Matias Mäntykivi, jonka vippaus omassa päässä päätyi suoraan katsomoon. Tämän rangaistuksen Ilves selvitti varmasti. Sitten pääsi ylivoimalle Ilves kun Tapparan Ben Thomasille tuomittiin kakkonen Joonas Odeniin kohdistuneesta taklauksesta. Ilveksen mylly pyöri taas kapelimestari Suomen kautta ja Les Lancaster pamautti komealle lämärillä illan toisen osumansa.

Tappara sai vielä ilman maalivahtia muutaman todella vaarallisen mylläkän Ilveksen maalille, mutta Ilves kesti. Eemeli Suomi onnistui vielä pelaamaan Tommi Tikan vapaaksi ja sentteri viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemat 1-4.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen pakka oli läpi pelin sitkeä ja tiivis. Loistava erikoistilannepelaaminen toi lopullisen ratkaisun.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Ilveksen ympärillä on riittänyt viime päivinä hulabaloota valmentajavaihdoksen myötä. Näin tasapainoinen esitys sen jälkeen on sulka jokaisen pelaajan kypärään.
+ Erikoistilannepelaaminen.
+ Joukkue todella halusi voittoa ja pisti kroppaa likoon.
+ Koko viisikon puolustuspelaaminen.
– Turhat jäähyt kolmannessa erässä.

Ilveksen parhaat:

Kun joukkue kovassa paikassa tarvitsi esimerkkiä, niin kapteeni Eemeli Suomi nousi esiin. Tehot 1+3 eivät jättäneet jossiteltavaa. Petri Kontiola puolestaan näytti esimerkkiä mm. kahden miehen alivoimalla. Myös tunnetasossa kokenut Konna näytti joukkueelle suuntaa. Tulikuumaa Joona Ikosta kannattaa jokaisen seurata. Tehojen lisäksi Ikonen tekee jatkuvasti voittavia asioita. Les Lancaster näytti viivapelaamisen esimerkkiä. Marek Langhamer oli jälleen King Marek.

Erikoista:

Tapparalla meni yli viisi ja puoli erää, ennen kuin se tällä kaudella onnistui tekemään maalin Ilveksen verkkoon. Marek Langhamerin taakse puolestaan on tehty liigan viidessä kotiottelussa vain kolme maalia.

Marek Langhamer muurasi jälleen tiiliseinän maalinsa eteen. Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Huomenna Nokia Arenalla Ilves-JYP! Ottelu alkaa klo 19:31, mikä on Ilveksen perustamisvuosi!
90s Night -teemaillassa soi ysärimusiikki. Jatkobileet juhlitaan Ilves-Klubilla, joka on kaikille avoin ottelun jälkeen!

Pukeudu teeman mukaisesti – parhaat asut palkitaan! Palkintona mm. aitio Ilveksen kotiotteluun Nokia Arenalle!