3. Ilves runsasmaalisessa kamppailussa voittoon Jukureista

Ilves runsasmaalisessa kamppailussa voittoon Jukureista

Miia Kahila

Tampereen Ilves kohtasi torstai-iltana Nokia Arenalla Mikkelin Jukurit. Ottelussa nähtiin runsaasti maaleja, kun joukkueet mittelivät tasaväkisesti paremmuudestaan. Lopulta ottelu ratkesi Ilvekselle maalein 6-5 (0-2, 3-1, 3-2).

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa tunnelmissa, mutta tuloksellisesti parempaa työtä teki Jukurit. Erän toisella puoliskolla nähtiin viiteen minuuttiin kaksi Jukurit-osumaa Jakub Málekin vartioimaan Ilves-maaliin ja Ilveksen osaksi jäi lähteä takaa-ajoasemasta toiseen erään.

Toisen erän alussa Ilves vaihtoi maalivahtia ja tolppien väliin luisteli Jonas Gunnarsson. Kohta nähtiinkin Ilves-kavennus, kun Niklas Friman syöttää tarkasti Eetu Päkkilälle, joka laittaa kiekon hienosti maaliin. Jukurit kuitenkin kuittaa kavennuksen nopeasti ja karkaa jälleen kahden maalin päähän. Ilves sai erässä myös ensimmäisen ylivoimansa, mutta hyvistä paikoista huolimatta se oli vasta tasaviisikoilla, kun kiekko saatiin toistamiseen Jukurit-vahti Rasmus Korhosen taakse. Loistavasti pelattu tilanne, jossa juonijoina Eemeli Suomi, Joona Ikonen ja maalintekijänä Arttu Pelli. Kohta nähdään lisää onnistumisia, kun ottelun toinen Ilves-ylivoima tuo myös tulosta. Adam Clendening antaa vetonsa puhua ja Ilves nousee tasoihin lukemin 3-3.

Ilves joutui kolmannen erän alussa haastavaan paikkaan, kun Jukurit pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Jukurit käytti tilanteen hyväkseen ja erä jatkui jälleen Jukurien johtoasemassa – hetken. Vaadittiin vain muutama minuutti ja Jani Nyman pääsi maalin edestä vetämään rystyllä Ilveksen takaisin tasoihin lukemiin 4-4. Ottelun viimeiseltä kympiltä ei tilanteita puuttunut. Ensin Jani Nyman tekee illan toisen maalinsa vieden Ilveksen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Sitten Ilves joutuu alivoimalle, mutta herrat Matias Mäntykivi ja Joona Ikonen järjestävät Ilvekselle kahden maalin eron mikkeliläisiin. Erän loppuun mahtui vielä toinen Ilves-rangaistus, Jukurien ilman maalivahtia tehty kavennus ja kauan odotettu loppusummeri. Ilvekselle kotivoitto Jukureista lukemin 6-5.

ILLAN ILVES: Kun ensimmäisen erän jälkeen ollaan kaksi maalia takana ja sen jälkeen kerta toisensa jälkeen noustaan mukaan voittotaisteluun, on jokaisen keltavihreän syytä taputtaa itseään olalle.

OTTELUN RATKAISU: Vaikka puolustuspäässä tänään soi, niin hyökkäyspeli oli oikein onnistunutta. Hokilatteus ”se voittaa kumpi tekee enemmän maaleja” piti tänään kutinsa.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 5011.

Seuraava ottelu: Ilves kohtaa lauantaina 25. marraskuuta Jukurit Mikkelissä. Ottelu alkaa klo 17:00. Seuraava Ilveksen kotiottelu pelataan tiistaina 28. marraskuuta klo 18:30, kun JYP Jyväskylästä vierailee Nokia Arenalla.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi