1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves saa vieraita Hämeenlinnasta – Hakametsässä odotettavissa mielenkiintoinen vääntö

Ilves saa vieraita Hämeenlinnasta – Hakametsässä odotettavissa mielenkiintoinen vääntö

Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 HPK

Lyhyt joulutauko on ohi ja erinomaisen runkosarjan avauspuolikkaan pelannut Ilves jatkaa pelejään kun tapaninpäivänä Hakametsään vieraaksi saapuu HPK. Hyvää vauhtia täyttyvässä Hakametsässä onkin edessä mielenkiintoinen kamppailu.

Ilveksellä lennokas alkukausi

Mallikkaasti sujuneiden harjoituspelien jälkeen Ilveksen kausi lähti liikkeelle nihkeästi. Karri Kiven päävalmentajakausi Ilveksessä päättyi lokakuun alussa ja päävalmentajaksi nousi Jouko Myrrä. Jo vuosikymmenen Ilveksessä työskennellyt Myrrä sai kurssin kääntymään ja Ilves on ollut ex-hyökkääjän aikakaudella hurjassa lennossa. Tamperelaiset ovat keränneet Myrrän aikana yhteensä 56 pistettä keskiarvon ollessa peräti 2,45. Menestyksen aseet ovat tuttuja jo Myrrän valmentamista A-juniorijoukkueista – sarjan kärkitason erikoistilannepelaaminen, tiivis ja uhrautuva joukkuepeli, pelaajien omien vahvuuksien hyödyntäminen pelitavan sisällä ja positiivinen yksilön huomioon ottava ilmapiiri.

Ilveksen nopea ja kiekkoa liukkaasti liikuttava joukkue on löytänyt myös nihkeimpinä iltoina keinoja voittaa pelejä, ja tasaisen laadukas suorittaminen onkin nostanut tamperelaiset runkosarjan neljän parhaan joukkoon runkosarjan puolivälissä. Ilveksen hyökkäyspään osaaminen on varmasti monen tiedossa, mutta yksi Ilveksen lennon syistä on ollut oman pään pitäminen – Myrrän aikana omiin on mennyt kiekkoja tasan kahden maalin keskiarvolla.

HPK majailee sarjan keskikastissa

HPK nousi viime kaudella monien yllätykseksi aina Suomen mestaruuteen asti. Mestarivalmentaja Antti Pennasen miehistö menetti kultahuuman jälkeen paljon avainpelaajia, mutta hämeenlinnalaiset ovat jatkaneet laadukasta tekemistä myös kuluvalla kaudella. Hämeenlinnalaiset löytyvät tällä hetkellä sarjan tasaisesta ylemmästä keskikastista sijalta kahdeksan – kuuden parhaan joukkoon on matkaa kolme pistettä. HPK:n erikoistilannepelaaminen on ollut hieman Ilvestä kehnompaa, mutta etenkin vieraissa Kerhon ylivoima on toiminut ja vain KooKoo on ollut tehokkaampi.

HPK menetti viime vuoden mestarijoukkueen avainpelaajistaan mm. Teemu Turusen, Otto Paajasen, Emil Larmin, Jasper Lindgrenin ja Ilvekseen siirtyneen Robert Leinon. Paikkaukset ovat onnistuneet kohtalaisen hyvin – Cody Kunyk johtaa Kerhon sisäistä pistepörssiä, Elmeri Eronen huhkii puolustuspäässä Petteri Nikkilän jälkeen toiseksi isoimpia peliaikakohtaisia minuutteja ja Joona Voutilainen on pelannut maalilla hyvin. Jo viime kaudelle HPK:ssa pelanneiden nuorten hyökkääjien Valtteri Puustisen ja Jere Innalan kehitys on jatkunut.

Tutkapari taas yhdessä

Ilves-kannattajat saivat joululahjan viikkoa etuajassa kun tamperelaiset tiedottivat Ville Meskasen palaavan kotiin Pohjois-Amerikan reissultaan. JYP-ottelu oli Meskaselle ymmärrettävästi vielä tuntuman hakemista, mutta heti debyytissään maaliahne hyökkääjä venytti verkkoa tutun tulisella laukauksellaan.

Meskanen istutettiin paluupelissään tutun tutkaparin Eemeli Suomen rinnalle. Arttu Ruotsalainen on vielä tovin aikaa loukkaantumisen takia sivussa ja tänään Meskasen ja Suomen keskellä pelaa Robert Leino. Meskanen tulee tuntumaa saadessaan olemaan vielä iso lisä Ilveksen muutenkin laadukkaaseen hyökkäyskalustoon.

Ruotsalaisen lisäksi Ilvekseltä on sivussa Teemu Rautiainen ja Samuli Vainionpää, sekä tänään nuorten MM-kisoissa Ruotsia vastaan kisaurakkansa aloittavat Antti Saarela, Santeri Hatakka, Matias Maccelli ja pikkuleijonien kapteeniksi valittu Lassi Thomson. Jo ennen leijonia tuleen pääsee Tsekin joukkueessa pelaava Lukas Dostal. Ilveksen maalilla pelaa Ville Kolppanen.

Viimeaikaiset poissaolot ovat antaneet näyttöpaikkoja uusille nuorille pelaajille. Yksi onnistujista on ollut Eetu Päkkilä, joka on onnistunut tekemään joulukuussa tehot 4+1. Viime kaudella A-nuorten SM-liigan maalipörssin voittanut Kärpissä voittanut Päkkilä pelasi Liigassa jo alkukaudesta, mutta siirtyi sen jälkeen pariksi kuukaudeksi Kooveeseen hakemaan tuntumaa miesten peleistä. Mestis-pelien tuomat hedelmät ovatkin näkyneet nyt Päkkilän pelissä ja hyökkääjä on pystynyt käyttämään vahvuuksiaan myös liigakaukaloissa.

Voitot tasan

Ilves ja HPK ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Lokakuun alussa Ilves nujersi hämeenlinnalaiset Hakametsässä selvästi 5-2. Marraskuun 22. Päivä Rinkelinmäellä pelattiin vauhdikas ottelu, jossa HPK onnistui lopulta nousemaan 3-2-jatkoaikavoittoon. Ilveksen tehokkaimmat pelaajat tällä kaudella Kerhoa vastaan ovat olleet kolme pistettä tehneet Eemeli Suomi ja Joose Antonen.

Ilveksen materiaalin laajuus on näyttänyt alkukaudesta voimaansa ja tänään edessä on taas uusi haaste, kun kokoonpanosta puuttuu iso nippu alkukauden avainpelaajia. Jatkuuko Ilveksen lentokelit heti tapaninpäivän Kerho-kamppailussa?


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 26.12.2019

Maalivahdit:
Lukas Dostal (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)

Puolustajat:
Santeri Hatakka (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)
Lassi Thomson (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)

Hyökkääjät:
Matias Maccelli (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)
Teemu Rautiainen (kuume, päivä kerrallaan)
Arttu Ruotsalainen (viikko)
Antti Saarela (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)
Samuli Vainionpää (kuume, päivä kerrallaan)

Lassi Thomson named captain for Finland for the U20 World Junior Championships
Lätkäehtoo: Ilves-HPK 26.12.2019
UUTISET