Marko Herckman

Ilves kohtasi lauantaina HPK:n Tampere cupin pronssipelissä. Nuorella kokoonpanolla peliin lähtenyt Ilves hävisi ottelun lukemin 2-3.

Ilves aloitti pelin tehokkaasti ja osui heti ensimmäisellä minuutilla. Tamperelaiset katkaisivat HPK:n hyökkäyksen omalla puolustusalueella ja unkarilaishyökkääjä Balazs Sebök lähetti Joona Ikosen maalintekoon. HPK oli avauserässä aktiivisempi joukkue ja Ilveksen maalilla debytoineella Vadim Zerenkolla riitti töitä yhdentoista torjunnan verran. Ilves joutui erässä kahden miehen alivoimalle ja juuri kun puolustaja Karri Aho vapautui boksista onnistui Kerhon tuore kanadalaishyökkääjä Michael Joly tasoittamaan lukemiksi 1-1.

Joly oli iskussa myös rikkonaisessa toisessa erässä. Ensin hyökkääjä unohtui Joonas Odenin jäähyn aikana vapaaksi painottomalle puolella ja onnistui ujuttamaan kiekon ohi Zerenkon ajassa 29.13. Pari minuuttia ennen erän päätöstä Joly sai täyteen hatullisen, kun vierasjoukkueen kova paine tuotti lopulta tulosta. Kolmannessa erässä Ilves onnistui vielä kaventamaan kun Miro Nallin laukaus lipui HPK-veskari Daniel Lebedeffin suojista maalialueelle ja ensimmäistä peliään liigajoukkueen riveissä pelannut 17-vuotias hyökkääjälupaus Jani Nyman laittoi kiekon verkkoon. Lisäosumia ei enää nähty ja HPK vei voiton lukemin 2-3.

Nymanin lisäksi junioripelaajista liigajoukkueen paidassa ensimmäistä kertaa nähtiin myös Jakub Kos, Nikolai Hakala ja Veeti Hietaniemi, sekä muutaman liigapelikokemuksen omaavat Joona Korhonen ja Karri Aho. Kokeneemmista pelaajista Niko Peltola palasi loukkaantumisten jälkeen kaukaloon ja pelasi pelissä Ilveksen kapteenina. Eilen poissaolleista mukana olivat myös Santeri Airola, Antti Saarela ja Miro Nalli.

Tampere cup avasi Ilveksen kiekkokauden
Kausikorttilainen ennakkovaraa lippusi Ilves-HIFK-otteluun
UUTISET