Otteluraportti

Ilves taipui HPK:lle Tampere cupissa

Marko Herckman
Aarno Vuorinen

2 - 3

60:00 321

Ilves kohtasi lauantaina HPK:n Tampere cupin pronssipelissä. Nuorella kokoonpanolla peliin lähtenyt Ilves hävisi ottelun lukemin 2-3.

Ilves aloitti pelin tehokkaasti ja osui heti ensimmäisellä minuutilla. Tamperelaiset katkaisivat HPK:n hyökkäyksen omalla puolustusalueella ja unkarilaishyökkääjä Balazs Sebök lähetti Joona Ikosen maalintekoon. HPK oli avauserässä aktiivisempi joukkue ja Ilveksen maalilla debytoineella Vadim Zerenkolla riitti töitä yhdentoista torjunnan verran. Ilves joutui erässä kahden miehen alivoimalle ja juuri kun puolustaja Karri Aho vapautui boksista onnistui Kerhon tuore kanadalaishyökkääjä Michael Joly tasoittamaan lukemiksi 1-1.

Joly oli iskussa myös rikkonaisessa toisessa erässä. Ensin hyökkääjä unohtui Joonas Odenin jäähyn aikana vapaaksi painottomalle puolella ja onnistui ujuttamaan kiekon ohi Zerenkon ajassa 29.13. Pari minuuttia ennen erän päätöstä Joly sai täyteen hatullisen, kun vierasjoukkueen kova paine tuotti lopulta tulosta. Kolmannessa erässä Ilves onnistui vielä kaventamaan kun Miro Nallin laukaus lipui HPK-veskari Daniel Lebedeffin suojista maalialueelle ja ensimmäistä peliään liigajoukkueen riveissä pelannut 17-vuotias hyökkääjälupaus Jani Nyman laittoi kiekon verkkoon. Lisäosumia ei enää nähty ja HPK vei voiton lukemin 2-3.

Nymanin lisäksi junioripelaajista liigajoukkueen paidassa ensimmäistä kertaa nähtiin myös Jakub Kos, Nikolai Hakala ja Veeti Hietaniemi, sekä muutaman liigapelikokemuksen omaavat Joona Korhonen ja Karri Aho. Kokeneemmista pelaajista Niko Peltola palasi loukkaantumisten jälkeen kaukaloon ja pelasi pelissä Ilveksen kapteenina. Eilen poissaolleista mukana olivat myös Santeri Airola, Antti Saarela ja Miro Nalli.


Ilveksen harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon torstaina ja silloin Tesomalle vieraaksi saapuu Helsingin IFK. Ottelu alkaa jo klo. 17.00.

TWITTER

Lisää aiheita

20.5.2022 / Uutinen

Ipa-Cup 2022: pelikaveruutta ja hyväntekeväisyyttä

Perinteisessä Ipa-Cupissa oteltiin jälleen hyvässä hengessä hyväntekeväisyydelle. Ikäluokkien keräämä tuki, Ilves Hockeyn Timo Peltomaan vetämä huutokauppa ja Ilves ry:n taustatuki muodostivat muhkean potin Raipe-rahastoon. Nykyiset...

LUE LISÄÄ


19.5.2022 / Uutinen

Playoffs-kevään pelipaidat nyt huudettavana!

Kauden 2021-2022 playoffs-otteluiden Game Worn- ja Game Issued-pelipaitojen huutokauppa on alkanut. Huuto.netissä kolmen setin huutoajat ovat to 19.5. klo 20 – la 21.5. klo 20,...

LUE LISÄÄ


18.5.2022 / Uutinen

Vadim Žerenkolle NHL-sopimus St. Louis Bluesiin

Ilveksen maalivahti Vadim Žerenko, 21, on tehnyt kolmivuotisen ja kaksisuuntaisen tulokassopimuksen NHL-seura St. Louis Bluesin kanssa. Viime keväänä 1+1-vuotisella sopimuksella Ilvekseen siirtynyt Vadim Žerenko pelasi...

LUE LISÄÄ