3. Ilves taipui Raumalla – Lukko nousi takaisin sarjakärkeen

Ilves taipui Raumalla – Lukko nousi takaisin sarjakärkeen

Vesa Suonsyrjä

Ilves matkusti tänään liigan kärkikampailuun Raumalle. Kotijoukkue Rauman Lukko oli tasaisessa ottelussa lopulta tehokkaampi ja piti ansaitusti kolme pistettä loppulukemin 4-1. Ilveksen ainoasta maalista vastasi Les Lancaster.

Avauserä kotijoukkueelle Julius Mattilan alivoimamaalilla

Seitsemään päivään viidettä kertaa kaukalossa esiintynyt Ilves aloitti vahvasti ja erän näkyvin Ilves-pelaaja Kevin Czuczman pelasi maalinedustalle unohtuneelle Tommi Tikalle loistopaikan, mutta tämä ei saanut kunnollista yritystä aikaan. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin Lukon Henri Ikoselle rangaistus kevyestä koukkaamisesta.

Ilveksen huippuvireinen ylivoima jäi tällä kerralla Lukon kolmetoista ottelua putkeen antautumattoman alivoiman uhriksi. Aktiivinen ja kovaa paineistanut alivoima palkittiin lisäksi alivoimamaalilla, kun Julius Mattilan terävä ja tarkka laukaus ohitti Marek Langhamerin ajassa 2.08. Tilannetta edelsi selkeä paitsio, mutta tilanteeksi tuli kuitenkin 1-0.

Lukko pääsi vuorostaan ylivoimalle, kun näkyvästi avauserässä debytoinut Samu Bau sai uransa avausvaihdossa rangaistuksen kaadettuaan selvästi Kim Niemisen. Ilveksen alivoima oli kuitenkin rautaa ja selvitti illan ensimmäisen alivoiman.

Tuomariston linja oli ensimmäisen rangaistuksen jälkeen hyvin salliva, mutta kuten Lukon avausjäähy tuli erän päätösminuutilla Dominik Masinille kevyt koukkausjäähy. Lukon ylivoima pyöri hyvin, mutta erä päättyi Ilveksen kannalta sopivasti. Kokonaisuutena avauserässä kotijoukkue hallitsi kiekkoa ja Ilves iski vaarallisesti vastaan.

Lukko vie myös toisen erän

Ilves pelasi jälleen aktiivisen ja hyvän erän, mutta Lukko jatkoi kahdesta hyvästä joukkueesta tehokkaampana. Erän alussa jatkuneella ylivoimalla Lukko loi yhden tekopaikan, josta Jere Karjalainen laukoi terävästi ilman tulosta.

Lukko pääsi ylivoimalle Leo Lööfin kaadettu innokkaasti kamppailleen Kim Niemisen ajassa 26.35. Ylivoima tuotti illan toisen osuman, kun Ilves peitti hyvin Sebastian Revon laukausta neliön keskustasta, mutta kiekko muutti onnekkaasti suuntaa vierasjoukkueen mailasta ja kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon ylivoimalla.

Ilves loi parhaat paikat tasaviisikoin, mutta Joona Ikosen upealla haltuunotolla käynnistynyt läpiajo pysähtyi Artem Zagidulinin torjuntaan. Eetu Päkkilä haki seuraavaksi osumaa hurjalla luistelulla, mutta Zagidulin torjui ja Tarmo Reunanen sai kaadettua paluukiekkoon rynnänneen Ilves-hyökkääjän ja lähti rangaistusaitioon. Ilveksen tämän kauden suuri vahvuus – ylivoima tökki edelleen ja parhaat paikat syntyivät Lukolle, mutta Langhamer pelasi jälleen upeaa ottelua.

Ilves sai parhaat paikat, mutta kavennusta ei saatu aikaiseksi. Näin kahden erän jälkeen kotijoukkue Lukko johti kahden erikoistilannemaalin ansioista kahdella maalilla.

Ilves tulee hetkeksi mukaan voittokamppailuun

Kolmannessa erässä saatiin kaukaloon tunnetta, kun Dominik Masin sai toista kertaa perjantai-illassa rangaistuksen keskialueelta. Ilveksen alivoima oli rautaista ja Panu Mieho pelasi hurjan vaihdon, jossa taklasi jäänpintaan Thomas Gregoiren ja Josh Kestnerin. On kurinpidon asia päättää olivatko molemmat sääntöjenmukaisia, mutta tuomaristo katsoi nämä puhtaiksi.

Peli näytti jo ratkeavan, kun Josh Kestner iski kiekon toisesta aallosta maaliin ajassa 45.22. Antti Pennanen kuitenkin haastoi tilanteen ja pitkän kelailun jälkeen tuomaristo katsoi Langhameria häirityn. Tästä alle minuutin Ilves juhli 2-1 kavennusta, kun kiekko kiersi Masinin ja Tikan kautta Les Lancasterille, joka laukoi upean laukauksen yläkulmaan.

Ilves sai maalista energiaa, mutta peli käytännössä ratkesi Marek Langhamerin henkilökohtaiseen virheeseen. Langhamer pysäytti kiekon ja päätti pelata sen toiselle laidalle, mutta syöttö epäonnistui ja Harri Kainulainen sai ilmaiseksi iskeä tärkeän 3-1 osuman tyhjään maaliin ajassa 51.57.

Ilveksen paras kiri jäi tähän osumaan ja Lukko pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 4-1 Ilveksen parhaan puristuksen loputtua. Lukko nousi näin kahden maalin maalierossa turvin takaisin sarjakärkeen ja samalla päättyi Ilveksen kahdeksan ottelun mittainen voittoputki.

Ilves pääsee nyt huilaamaan hetkeksi ja seuraavan kerran joukkue nähdään Nokia Arenalla ensi perjantaina, kun loppuunmyydyssä paikalliskamppailussa vastaan asettuu Tappara.

Plussat

+Ilves taisteli loppuun asti kovan peliruuhkan keskellä
+Kova taistelu väsyneeltä joukkueelta

Miinukset

-Ylivoima jäi maalin miinukselle

Ottelun ratkaisut

Ilves taisteli kolmannessa erässä maalin päähän. Ottelu käytännössä päättyi Langhamerin henkilökohtaiseen virheeseen.

Erikoista

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt suurikokoinen keskushyökkääjä Samu Bau, 18 pelasi tänään uransa ensimmäisen liigaottelun. Reilut 12 minuuttia pelannut Bau voi olla tyytyväinen esitykseensä.

Kuva : Elonkuvaus