3. Ilves taipuu voittolaukauksissa – Sitkeä HPK voittoon

Ilves taipuu voittolaukauksissa – Sitkeä HPK voittoon

Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään Nokia Arenalla HPK:n. Ilveksen hallinnasta huolimatta sitkeä vierasjoukkue mursi Ilveksen kotitaian ja haki voiton lukemin 2-3 voittolaukauskilpailun jälkeen. Ilveksen maaleista vastasivat Aku Räty ja Joona Ikonen.

Ilves vie avauserää – Aku Räty iskee avausmaalin

Ottelussa oli hyvä intensiteetti heti alusta molempien päätyjen kannustaessa raivokkaasti omiaan. Ilves oli alusta lähtien terävämpi ja luovempi hyökkäyspäässä. HPK:n maalilla Daniel Lebedeff selvitti peliin palanneen Eemeli Suomen ja Tommi Tikan yritykset pelin alkupuolella.

Ilveksen hyvät otteet palkittiin ajassa 8.54, kun Les Lancaster pelasi kiekon pystyyn Santeri Virtaselle, joka jatkoi kiekon täydessä vauhdissa olleelle Aku Rädylle, joka ohitti komeasti Rony Ahosen laidan puolelta ja nousi maalille. Hyvällä liikkeellä Räty pääsi nokikkain ja uitti kiekon Lebedeffin jalkovälistä sisään siirtäen kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Ilves oli aavistuksen edellä koko avauserän. HPK haki tulosta päätykiekkojen kautta, mutta avauserässä ne eivät tuottaneet edes maalipaikkoja. Erän lopulla Ilveksen toinen maali suorastaan roikkui ilmassa kiekon liikkuessa hienosti hyökkäyspäässä, mutta erätauolle siirryttiin Ilveksen yhden maalin johdossa.

Kuva : Timo Koistinen

Ilves hallitsee toista erää – HPK tulee tasoihin

Vierasjoukkue HPK pääsi kui varkain tasoihin erän alussa, kun Jarkko Parikan katko hyökkäyspään viivassa tippui Steve Moseksen lapaan. Tämä kiihdytti ylivoimahyökkäykseen ja laukoi tarkasti omalla ratkaisulla kiekon ohi Jakub Malekin ajassa 21.20.

Ossi Ikosen rikottua Matias Mäntykiveä Ilves pääsi ensimmäistä kertaa tänään ylivoimalle. Rangaistuksen jälkimmäisellä minuutilla Eemeli Suomi pelasi rauhallisesti ja lähetti upean syötön Joona Ikoselle, joka siirsi hienolla laukauksella Ilveksen 2-1 johtoon. Ikosen kauden kuudenteen maaliin toisen syöttöpisteen kirjautti Les Lancaster.

Ilves hallitsi ottelua, mutta HPK käytti tilanteensa lähes sataprosenttisesti. Ilveksestäkin muistettu Aleksi Mustonen unohtui vapaaaksi maalille ja ohjasi 2-2 tasoituksen pelin juuri ohitettua puolivälinsä. Ilves hallitsi erää, josta kertovat myös torjunnat Malek 4, Lebedeff 15.

Kolmas erä maaliton, HPK ratkaisee ottelun voittolaukauksissa

Ilves pääsi päätöserässä kahdesti ylivoimalle alkuerästä, mutta ylivoima oli heikkoa eikä Ilves saanut niissä edes maalipaikkoja. Huonon ylivoiman lisäksi Leo Lööfin loukkaantuminen turhautti runsaslukuista yleisöä.

HPK sai oman mahdollisuutensa, kun Panu Mieho otti Ilveksen illan ainoan rangaistuksen. Tänään ei kuitenkaan nähty hyvää ylivoimaa kummaltakaan joukkueelta. Paria minuuttia ennen loppua Joonas Oden pelasi huippupaikan Dominik Masinille, mutta tämä ei saanut ohitettua Lebedeffiä.

Jatkoajalla Steve Moses pääsi läpiajoon, mutta Malek torjui. Hyvän pelin pelannut Aku Räty nousi jälleen maalille, jossa Juuso Hietanen rikkoi tätä. Jouko Myrrä otti aikalisän, mutta illan juonen mukaisesti neljällä kolmea vastaan pelattu ylivoima jäi hitaaksi ja HPK selvisi helpolla.

Voittolaukauskilpailussa ainoat onnistujat olivat HPK:n Steve Moses ja Eetu Liukas ja näin Ilves koki ensimmäisen kotitappionsa tällä kaudella lukemin 2-3vl. Ilveksen ottelut jatkuvat tiistaina, kun CHL-ottelussa Nokia Arenalle saapuu Stavanger Oilers.

Ottelun ratkaisut :

Ilves hallitsi ottelua lähes kaikilla mittareilla mitattuna, mutta sinnikäs HPK oli huipputehokas vähissä paikoissaan ja Ilves ei onnistunut käyttämään lukuisia ratkaisupaikkojaan.

Ilveksen plussat ja miinukset :

+Ilves tuli avauserään vahvasti ja hallitsi pelitapahtumia lähes koko ottelun ajan
+Ottelussa oli hyvä tunnelma ja paljon yleisöä
-Tehoton ja staattinen ylivoima
-Tehottomuus maalipaikoissa

Ilveksen parhaat :

Ilveksen nelosketju Miro Ruokonen-Santeri Virtanen-Aku Räty oli illan ottelun paras kentällinen.

Erikoista :

Ilveksen huoltajalegenda Lasse Laukkanen sai tänään täyteen 2500 runkosarjaottelua. Kun mukaan lasketaan kaikki ottelut lähentelee Laukkanen uskomatonta kolmen tuhannen ottelun rajaa.