1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves taistelee pisteistä Tallinnassa SaiPaa vastaan

Ilves taistelee pisteistä Tallinnassa SaiPaa vastaan

Mikko Alahäivälä
SaiPa TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Yksi Liigan runkosarjan kohokohdista koetaan tänään Virossa, kun neljä liigajoukkuetta pelaa sarjapisteistä Tallinnassa Tondiraban jäähallissa. Klo 15.30 alkavassa päivän ensimmäisessä kamppailussa kohtaavat SaiPa ja Ilves, joka pelaa ensimmäistä kertaa historiassaan liigaottelun ulkomailla. Klo 20.00 alkavassa iltaottelussa ovat vastakkain Pelicans ja Lukko.

SaiPalla menossa vaikea jakso

Lauantain ottelussa kotijoukkueena toimiva SaiPa kohtasi vuosi sitten Tondiraba Areenalla Pelicansin, joka oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Kyseistä peliä väritti myös taklauksen voimasta hajonnut pleksi, jonka vaihtamisen myötä ottelun kokonaiskesto venyi yli kolmeen tuntiin.

42 ottelusta 15 voittoa ja 46 pistettä kerännyt SaiPa on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdentenatoista ja mukana taistelussa viimeisistä pudotuspeleihin oikeuttavista sijoista. Yhdeksäntenä oleva KalPa on kuusi pistettä SaiPaa edellä, ja kymmenentenä olevaan Ässiin sputnikeilla on matkaa vain kolme pistettä.

Lappeenrantalaisten saldona 21 ensimmäisestä ottelusta oli yhdeksän voittoa ja 28 pistettä. Jälkimmäiset 21 ottelua ovat siis tuottaneet kuusi voittoa ja 18 pistettä. 15 ottelun kuntopuntarissa SaiPan saldona on kolme voittoa ja yhdeksän pistettä. Tällä ajanjaksolla sputnikit ovat sarjan kuntopuntarin hännillä, eli joukkue kaipaa kipeästi paluuta voittojen makuun.

SaiPa saikin jo piristystä taipaleelleen, kun ensin JYP kaatui toissa lauantaina Lappeenrannassa maalein 3-2 ja viime viikon perjantain Pelicans-ottelusta sputnikit ottivat 1-2-jatkoaikavoitolla kaksi pistettä. Seuraavana päivänä Lukko oli kuitenkin vahvempi Lappeenrannassa maalein 1-4, ja tänä keskiviikkona HPK piti pisteet Hämeenlinnassa loppulukemien ollessa 5-2.

SaiPan pistepörssin kärjessä on 36 ottelussa pelannut Tomas Zaborsky pisteillä 14+19=33. Teemu Ramstedtin saldo 42 ottelussa on 4+27=31 ja joukkueen tehokkaimman puolustajan Robin Salon 7+13=20. Juniorivuosinaan Ilveksessä pelanneen Tomi Iso-Mustajärven pistesaldo on 2+8=10. Viimeksi tupsukorvien riveissä kaudella 2017-2018 pelannut Ilves-kasvatti Mikael Kuronen on tehnyt 35 ottelussa pisteet 2+4=6.

Tänäänkin joukkueen maalinsuulla torjuva Niclas Westerholm on ollut tolppien välissä 27 ottelussa ja tulokaskauttaan pelaava Karolus Kaarlehto 17 ottelussa. Kaksitoista vuotta SaiPaa kipparoineen Ville Kohon luovuttua kapteenin roolista tällä kaudella C-kirjain siirtyi Elmeri Kaksosen rintaan.

Ilves pelaa ensimmäistä kertaa sarjapisteistä ulkomailla

Sarjataulukossa kolmantena olevan Ilveksen saldona on 42 ottelun jälkeen 26 voittoa ja 79 pistettä. Kymmenestä edellisestä pelistä on kertynyt seitsemän voittoa ja 20 pistettä. Liigan kymmenen ja viidentoista ottelun kuntopuntareissa Ilves on neljäntenä.

Viime viikon keskiviikkona Ilves taipui vieraissa Jukureita vastaan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3, mutta lauantaina Hakametsässä oli vuorossa maalikarkelot, kun tupsukorvat murskasivat Pelicansin maalein 8-2. Toissa päivänä pelatussa sarjan kärkikamppailussa Kärpät oli lopulta vahvempi maalein 0-3 viimeisteltyään loppulukemat tyhjiin.

Tänään Ilves pelaa ensimmäistä kertaa historiassaan sarjapisteistä ulkomailla. Perjantaina Tallinnaan matkustaneen joukkueen ennakkotunnelmat ovat kuunneltavissa osoitteessa ilves.com/tallinna.

Edelliset kohtaamiset

Kauden kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta Ilves otti täydet kuusi pistettä. 1. marraskuuta Hakametsässä pelattu ottelu päättyi lukemiin 6-2 Ilveksen iskettyä jo avauserässä neljä maalia. 23. marraskuuta tupsukorvat olivat vahvempia Lappeenrannassa maalein 1-2.

Ensimmäisessä ottelussa Matias Maccelli kuritti sputnikeja tehoilla 2+1=3 ja Teemu Rautiainen säesti pisteillä 1+2=3. Ilveksen muista osumista vastasivat Arttu Ruotsalainen ja ensimmäiset liigamaalinsa tehneet puolustajat Santeri Hatakka ja Elias Laitamäki. SaiPasta maalinteossa onnistuivat Markus Kojo ja Matias Mäntykivi.

Jälkimmäisessä kohtaamisessakin Ilves karkasi avauserässä kahden maalin johtoon Niko Peltolan ja Lassi Thomsonin osumilla, joihin kumpaankin syöttöpisteen kirjautti Robert Leino. SaiPan Santeri Virtanen kavensi päätöserässä viisi minuuttia ennen loppua, mutta tasoihin lappeenrantalaiset eivät onnistuneet nousemaan, vaan Ilves vei pisteet mukanaan Tampereelle.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 25.1.2020

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (kuume, päivä kerrallaan)

Hyökkääjät:
Joona Ikonen (päivä kerrallaan)
Samuli Vainionpää (viikko)

Ilves Hockey Legends – honorees at the game Ilves vs. Kärpät
Ilves huudatti kannattajiaan Tallinnassa
UUTISET