Milla Mettiäinen

Ilves voitti Helsingin IFK:n lukemin 3-2. Vauhdikkaassa ja kamppailupitoisessa ottelussa Ilveksen maaleista vastasi Mäntykivi, Räty ja Päkkilä.

Ilves vauhdilla ensimmäiseen erään

Sebastian Dyk avasi jäähytilinsä erityistilanteiden sävyttämässä alussa ottamalla jäähyn kiinnipitämisestä. 50 sekuntia ylivoimaa kului ja IFK-puolustaja Ilari Melart sutaisi kiekon katsomoon, josta vierasjoukkueelle annettiin toinen kaksiminuuttinen. Tehokkuutta ylivoimalla ei nähty, mutta pian jäähyjen päätyttyä Matias Mäntykivi iski Aku Rädyn reboundin maaliin. Toisena syöttäjänä nähtiin Jyrki Jokipakka.

Petri Kontiola pääsi nenät vastakkain Ilveksessäkin viime kaudella torjuneen Roope Taposen kanssa, ja vanha kettu testasi lämärinsä voimaa. Myös Henrik Haapalalta ja Tuomas Salmelalta nähtiin omia yritelmiään IFK-maalin suuntaan.

Erän loppupuoliskolla Santeri Virtanen otti kaksiminuuttisen kampituksesta. IFK oli ylivoimansa kanssa todella tehokas. Vain kuusi sekuntia ehti kulua ennen kuin tasoitusmaali syntyi. Kristian Vesalainen sai syötön oikealle B-pisteelle ja veto suoraan syötöstä yllätti Langhamerin. Maalin jälkeen IFK kolisutteli puolen minuutin aikana tolppia jopa kahteen otteeseen. Tasoitusmaalin myötä vastustaja pääsi selvästi paremmin pelin päälle.

Petri Kontiola oli pääsemässä jopa läpiajoon, mutta IFK-pelaajan kiinnipitäminen esti tämän. Tilanne oli rangaistuslaukauksen arvoinen ja Aku Rädyn rankkari löysi varmasti paikkansa IFK-maalista, saattaen Ilveksen 2-1-johtoon erän lopulla.

Tästä Ilves sai pontta vielä viime minuuttien pyöritykseen, jonka aikana Westerlund antoi loistopassin Balazs Sebokille poikkisuunnassa maalin edessä. Sebokilla ei tuuria ollut matkassa ja upea paikka jäi hyödyntämättä.

Toinen erä menee maalien osalta 1-1

Toiseen erään Ilves saapui samalla ilmeellä mitä ensimmäiseenkin. Balazs Sebokin aloitusvoitto parin minuutin pelin jälkeen ja siitä tarjoiltu kiekko Filip Westerlundille tuotti Eetu Päkkilälle vetopaikan, mistä kiekko löysi tiensä maaliin. Ilves 3–1-johtoon.

IFK tarjosi pistohyökkäyksen Ilves-päätyyn, minkä aikana Jyrki Jokipakka otti koukkaamisjäähyn. Vajaa puoli minuuttia ensimmäistä alivoimaa oli jäljellä, kun Tommi Tikka jatkoi alivoima-aikaa kahden minuutin verran hyökkäyspäässä ottamallaan koukkaamisrangaistuksella.

IFK onnistui toistamiseen ylivoimalla, kun syöttömylly Berglundin ja Rantakarin kautta löysi Kristian Vesalaisen, jonka laukaus upposi maalin etukulmaan. Ottelu oli lukemissa 3-2.

Kummallakin joukkueella oli lupaavat paikkansa ja peli soljui kummassakin kenttäpäädyssä. Henrik Haapala oli yksin vapaasti maalin kulmalla yrittämässä vipata kiekkoa maaliin ja suoria vetopaikkojakin oli lukuisia. Puolustuspäässäkin oli töitä tarjolla ja ne hoidettiin hyvin. Erä päättyi 3-2-lukemiin.

Taisteluvoitolle sinetti kolmannessa

Ottelussa kamppailupelaaminen oli voimakasta ja sama näkyi viimeisessäkin erässä. Taklauksia riitti ja muun muassa Leo Lööfin niitti maalin vierustalla sai yleisöltä aplodit. Omassakin päässä oli puolustuksella töitä ja riistot onnistuivat suhteellisen hyvin.

Kiekko lipui jo yhdessä hetkessä Langhamerin takana maaliviivan tuntumassa, mutta tilanne saatiin onneksi purettua. Erän loppupuoliskolla helsinkiläiset tavoittelivat tasoitusta ärhäkästi, ja joitakin läheltä piti-tilanteita nähtiin. Ilvekselle tarjoutui joitakin mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, mutta myös IFK:n puolustus tukki väylät voimalla.

Kun peliä oli minuutti jäljellä, luisteli Taponen pois maaliltaan, ja seuraavalla katkolla IFK otti aikalisän. IFK ei oikein saanut vetoja aikaan enää viimeisellä minuutilla. Ottelu päättyi Ilveksen 3-2-voittoon.