1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Greg Moro loppukaudeksi Ilvekseen, Santeri Airola ja Joona Korhonen SaiPaan

Greg Moro loppukaudeksi Ilvekseen, Santeri Airola ja Joona Korhonen SaiPaan

Ilves-Hockey Oy

Ilves ja SaiPa ovat tehneet loppukautta koskevan pelaajavaihdon, jossa kanadalaispuolustaja Greg Moro siirtyy Ilvekseen ja puolustaja Santeri Airola sekä hyökkääjä Joona Korhonen liittyvät SaiPan riveihin.

Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava Greg Moro, 27, teki SaiPan paidassa 29 ottelussa tehopisteet 2+5=7. Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa 193-senttiselle, 93-kiloiselle ja oikealta puolelta laukovalle puolustajalle on kertynyt 22 AHL-ottelua tehoilla 2+7=9 ja 44 ECHL-ottelua tehoilla 6+9=15. NCAA-yliopistosarjan mestaruuden hän saavutti kaudella 2018–2019.

Perjantaina Ilveksen joukkueeseen liittyvä Greg Moro käyttää loppukaudella pelinumeroa 8.

– Etsimme yhtä isokokoista ja voimakasta puolustajaa kevättä ja tämänhetkisiä poissaolojamme ajatellen. Neuvottelimme SaiPan kanssa, millä ehdoilla Greg Moro olisi vuokrattavissa loppukauden ajaksi. Pääsimme eilen sopuun ehdoista, jotka mielestämme palvelevat kaikkia osapuolia, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Halusimme varmistaa, että loppukaudella käytössämme on varmasti riittävä määrä laadukkaita puolustajia sekä samalla antaa loukkaantuneille avainpuolustajillemme Jarkko Parikalle sekä Dominik Mašínille mahdollisuuden kuntouttaa itsensä rauhassa ja hyvin harjoitellen ennen heidän paluitaan takaisin kokoonpanoon.

Pääosan kaudesta KOOVEE:ssa vuokralla pelanneelle puolustaja Santeri Airolalle, 22, kertyi tällä kaudella Ilveksen riveissä viisi Liiga-ottelua ja neljä CHL-ottelua. KOOVEE:ssa puolustaja merkkautti 29 Mestis-ottelussa tehot 8+14=22.

Joona Korhonen, 20, teki KOOVEE:ssa 27 ottelussa pisteet 7+7=14 ja Ilveksen U20-joukkueessa 12 ottelussa 5+10=15. Ilveksen Liiga-joukkueessa hyökkääjä pelasi tällä kaudella kolme ottelua.

Korhonen kuuluu Ilveksen nimeämänä Liiga-joukkueiden nuorten pelaajien erityislistalle, mikä mahdollistaa hänen pelaamisensa myös Mestiksessä. SaiPan pelien päätyttyä hyökkääjä palaa loppukaudeksi KOOVEE:n riveihin.

– Nämä siirrot palvelevat myös pelaajien tulevaisuutta. Olimme jo aikaisemmin sopineet Santeri Airolan ja Joona Korhosen kanssa, että he eivät jatka Ilveksessä kaudella 2023–2024. Kiitämme heitä Ilveksen eteen tehdystä työstä ja toivotamme kaikkea hyvää tuleviin koitoksiin, kommentoi Koskela.

Lisäksi KOOVEE:n maalivahti Samu Pakarinen, 23, siirtyi ennen siirtorajaa Ilveksen sopimuspelaajaksi loppukauden ajaksi. Hän jatkaa edelleen KOOVEE:n joukkueessa, mutta on tarvittaessa Ilveksen käytettävissä loppukauden aikana.

– Samu Pakarinen on kehittynyt paljon ja pelannut erinomaisen kauden Mestiksessä. Hän on hyvä esimerkki siitä, että Ilveksen ja KOOVEE:n välinen yhteistyö toimii erinomaisesti.

Urheilujohtaja Koskela on tyytyväinen Ilveksen joukkueen lopulliseen kokoonpanoon ja rakenteeseen.

– Kevään ratkaisupeleissä yleensä sattuu ja tapahtuu, mutta lähdemme erittäin luottavaisin mielin kohti kevättä. Meillä on hyvä määrä laadukkaita pelaajia käytössä jokaiselle pelipaikalle ja joukkueessa on erittäin hyvä sisäinen hierarkia sekä oikeanlainen kilpailu pelipaikoista.

Ilves taisteli voiton Helsingin IFK:sta
Ilves murskasi SaiPan Lappeenrannassa
UUTISET