Miia Kahila

Ilveksen Liiga-kausi jatkui lauantaina ottelulla Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Ilves-Perhe yhdessä -ottelutapahtuma sai arvoisensa päätöksen, kun Ilves voitti Hämeenlinnan Pallokerhon lukemin 6-3 (3-0, 1-1, 2-2).

Tampereen Ilveksen ja Hämeenlinnan Pallokerhon kohtaaminen sai unelma-alun, kun tämän kauden ensimmäistä Liiga-peliään pelannut Joona Ikonen iski ylivoimalla kiekon HPK.n vahti Juho Markkasen taakse ajassa 02.25. Erässä nähtiin myös herkullinen syöttö maalin eteen Eemeli Suomelta, josta Ville Meskanen pisti sisään kauden ensimmäisensä. Koska ei kahta ilman kolmatta, vie Jani Nyman erän lopussa Ilveksen jo 3-0 johtoon.

Toisessa erässä HPK sai maalitilinsä auki, kun Juuso Ketola pisti lähietäisyydeltä kiekon Jakub Málekin vartioimaan Ilves-maaliin. Ajassa 37.28 sai Ilves erän kolmannen ylivoiman, joka tällä kertaa käytettiin parhaalla mahdollisella tavalla. Maalintekijänä kahden maalin mies Ville Meskanen.

Kolmannessa erässä koettiin jälleen ikimuistoisia hetkiä. Ensimmäistä Liiga-otteluaan pelannut Ilves-puolustaja, vasta 17-vuotias Sebastian Soini teki Liiga-uransa ensimmäisen tehopisteen syöttäessään Arttu Pellin tekemän illan viidennen Ilves-maalin. Ottelun lopussa nähtiin reilussa kahdessa minuutissa vielä kolme osumaa. Tekijänä ensin HPK, sitten Ilves tyhjiin ja vielä kaksi sekuntia ennen loppua kertaalleen HPK. Ilves vei ottelun lopulta lukemin 6-3.

ILLAN TILASTO: Eemeli Suomi teki ensimmäisessä erässä kaksi syöttöpistettä ja samalla täyttyi upeat 300 pistettä Liigassa.

ILLAN ”ILVES-PERHE YHDESSÄ” -HETKI: Ilveksen neljä ensimmäistä osumaa lähtivät Ilves-kasvattien lavoista.

ILLAN KUUMIN: Oula Palve jatkoi pisteputkeaan. Palve on tehnyt alkukauden otteluissa kaksi tehopistettä peliä kohden. Tänään hän merkautti itselleen kaksi syöttöpistettä.

Seuraava ottelu: Ensi viikolla Ilveksellä on jälleen kolmen ottelun viikko. Keskiviikkona 20. syyskuuta on vuorossa vierasottelu Rauman Lukkoa vastaan, perjantaina 22. syyskuuta kohdataan kotiottelussa Pelicans Lahdesta ja lauantaina 23. syyskuuta lähdetään Turun Palloseuran vieraaksi Turkuun. Perjantain kotiottelu Nokia Arenalla alkaa klo 18.30. Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi