Milla Mettiäinen

Ottelusarjan viides kamppailu ratkaisi Ilvekselle semifinaalipaikan 3-2-kotivoitolla. Ottelun loppu oli mennä jännittäväksi, mutta tupsukorvat pysyi lujana. Maaleista vastasi Tommi Tikka, Joona Ikonen ja Matias Mäntykivi.

Pata laitettiin porisemaan ensimmäisessä erässä

Ilves paineisti ottelun alusta lähtien ja hyökkäyspäässä nähtiin kiinnostava Balazs Sebokin ajo maalille. Ilves pystyi tukkimaan Ässien tien alussa kauttaaltaan hyvin pikaisesti.

Ottelun ensimmäisen rangaistuksen nappasi patapaidat, kun Eemil Erholtz sotki kiekon katsomoon. Matias Mäntykivi syötti kiekon laidasta ylivoimalla Eemeli Suomelle maalin viereen, joka pikku syötöllä jatkoi maalin eteen Tommi Tikalle. Tikka takoi tarkasti ja kiekko oli vasemmassa yläkulmassa. Ilves siirtyi 1-0-johtoon.

Ässät sai lyhyitä hyökkäyksiä Ilveksen päätyyn, mutta ne jäi varsin lyhyiksi. Vastapalloon Ilves sai huomattavasti vaarallisempia paikkoja pidemmillä hyökkäyksillä aikaan.

Viimeisellä minuutilla Santeri Virtanen joutui porilaisen hot dogin väliin, ja Rami Määttä nappasi samassa tilanteessa vielä kaksiminuuttisen estämisestä. Ilves pääsi erän loppuun ylivoimalle.

Kuva: Timo Koistinen

Pata meni jumiin toisessa

Ylivoima jatkui toisen erän alussa noin puolitoista minuuttia. Filip Westerlund tälläsi kovan lämärin, mutta muutoin ylivoima jäi tehottomaksi.

Vaikka Ässät saikin hieman aiempaa enemmän hyökkäyksiä aikaan, pystyi Ilves rokottamaan tehokkaasti. Balazs Sebok syötti siniviivalta laitaan Eemeli Suomelle, joka antoi kiekon takaisin Sebokille. Sebok laittoi rystysyötön poikki maalinedustan vasempaan kulmaan Joona Ikoselle, joka toimistoltaan hoiti kiekon maaliin ja Ilveksen 2-0-johtoon.

Lenni Hämeenaho hieman laimensi Nokia Arenan kotikannattajien riemua, sillä alle minuutti 2-0-maalista tämä kamppaili kiekon maaliin Ilves-päädyssä. Ässät siis kavensi ottelun 2-1-lukemiin.

Ilves-kannattajien liki suosikiksi noussut porilainen Roope Talaja otti kaksiminuuttisen lyötyään Matias Mäntykiveä keskialueella luistimille kampaten tämän. Pehmee-huudot kaikuivat Nokia Arenassa tuomion jälkeen Tommi Tikan oppien mukaisesti.

50 sekuntia Ilves-ylivoimaa kului, kunnes Matias Mäntykivi iski 3-1-osuman. Eemeli Suomi antoi kiekon ympyrän kaarelta taaksepäin keskelle Filip Westerlundille, joka jatkoi oikean ympyrän kaarelle Matias Mäntykivelle, joka vastasi kiekon toimittamisesta verkon perukoille.

Ilveksen maalin edustalla Leo Lööf painoi pitkää päivää hätistellessään Jesse Joensuuta pois tieltä. Tilanne eteni hieman kovemmaksi kahnaukseksi, joten molemmat komennettiin kaksiminuuttisille väkivaltaisuudesta.

Erän loppupuolisko oli vahvasti Ilves-merkkistä. Kun toista erää oli kellossa 1:23 jäljellä, Tuomas Salmela komennettiin kaksiminuuttiselle korkeasta mailasta laitatilanteen seurauksena. Ässät sai mahdollisuuden illan ensimmäisellä ylivoimalle, mutta tuloksettoman alkuosan myötä porilaiset pääsivät aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Kolmannessa erässä kotiutettiin jatkopaikka

Kolmas erä alkoi Ilveksen alivoiman jatkuessa. Porilaiset eivät tätä onnistuneet hyödyntämään.

Muutaman minuutin pelin jälkeen Otto Latvala kevyesti tuuppasi Ässät-pelaajaa, jonka myötä mies päätyi kaksiminuuttiselle. Ässät saivat toisen ylivoimatilaisuuden, ja sen he hyödynsivät hetimiten. Ässien vedon rebound iskettiin korkealta ilmasta jäähän tyhjään tilaan maalin vasemmalle kulmalle, mistä Lenni Hämeenaho laittoi toistamiseen tänään kiekon maaliin. Ottelun lukemat kavetuivat 3-2.

Ilveksen vaihtoaition edessä oli säpinää, kun Eemeli Suomi antoi kovuutta Barachille. Ilves alivoimalle kapteenin väkivaltaisuusrangaistuksen myötä. Ilveksen alivoima oli laadukasta, eikä Ässillä ollut palaakaan.

Eemeli Suomi taisteli jäähyn Ässille, kun Barach otti kiinnipitämisjäähyn Suomen ajaessa maalille. Ilves pelaili pitkään siirretyn rangaistuksen aikana kiekolla, mutta lopulta Petri Kontiolan syöttö päätyi muikkuverkkoihin, ja tämäkin joutui kaksiminuuttiselle pelin viivyttämisestä. Porilaiset otti samassa ajassa aikalisän ja maalivahdin pois luukulta.

Jäähy päättyi juuri, kun Ässät suti kiekon maalille. Maali kuitenkin oli pois paikaltaan. Mahdollista maalia lähdettiin tarkistamaan videolta, mutta oli melko selkeää, ettei kiekko ehtinyt maaliviivaa ylittämään. Maalia ei luonnollisesti hyväksytty. Ilves pystyi pitämään maalin puhtaana loppuun asti ja voitti lukemin 3-2. Tällä voitolla paikka semifinaaleissa varmistui.