1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Neljännesfinaalisarja katkolla sunnuntaina – eteneekö Ilves semifinaaleihin

Neljännesfinaalisarja katkolla sunnuntaina – eteneekö Ilves semifinaaleihin

Vesa Suonsyrjä
Ilves SU 26.3. klo 17:00 Ässät

Ilveksen perjantainen voitto Ässistä tarkoittaa sitä, että tämä huikea neljännesfinaalisarja on ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina Nokia Arenalla Ilveksen johtaessa sarjaa voitoin 3-1. Säilyykö Ilveksen kotitaika ja eteneekö Ilves toisena vuonna perättäin semifinaaleihin?

Sunnuntaille on myyty yli 10 000 lippua — OSTA OTTELULIPPU

Ilveksen kone rullaa neljällä sylinterillä

Ilveksen suuri vahvuus Ässiä vastaan käynnissä olevassa neljännesfinaalisarjassa on ollut kaikkien neljän ketjun tasainen peluuttaminen ja onnistumisten jakautuminen. Ketjuittain katsottuna tehokkain ketju on ollut kakkosketju Eemeli Suomi (3+1) – Balasz Sebok (1+2) – Joona Ikonen (2+3) ja toiseksi tehokkain on ollut nelosketju Eetu Päkkilä (0+3) – Jarno Koskiranta (2+2) – Santeri Virtanen (1+1).

Playoffsien jatkuessa tehoja odotetaan lisää myös Ilveksen ykkösketjulta, joka on tehnyt kaksi maalia neljään otteluun. Tärkeintä on kuitenkin joukkueen voittosarakkeen lisääntyminen eivät henkilökohtaiset onnistumiset.

Kolmosketjun Matias Mäntykivi (1+4) on ollut sarjan yksi näkyvimmistä pelaajista raikkaalla liikkeellään ja oivaltavilla syötöillään. Ilveksen pelitavassa puolustajat osallistuvat vahvasti myös hyökkäyspelaamiseen, jossa tehokkain on ollut kokenut Jyrki Jokipakka (1+3). Ilveksen pelin pohjalla on ollut koko kauden tavoin luotettava maalivahtipelaaminen, sillä Marek Langhamer on torjunut hurjin tilastoin päästettyjen maalien ollessa 1,51/ottelu sekä torjuntaprosentin ollessa 93,55%.

Ässistä noussut esiin nuoria lahjakkuuksia

Kokonaiskuvassa tarkastellessa Ässistä on noussut esiin useampi pelirohkea nuori kiekkoilija, vaikka suurin huomio koko joukkueelle on korostunut joukkueen sloganiin ”Revi,Raasta,Runno”. Pelitavallisesti Ässät pelaa korostuneesti kohti maalia ja toimittaa kiekkoa maalille viivasta.

Ässissä suuressa roolissa pelaa nuoria kiekkoilijoita, joista 18-vuotias hyökkääjä Lenni Hämeenaho iski perjantaina Ässien ainoan maalin. Neljännesfinaalien toisen ottelun voittomaalista vastasi 19-vuotias puolustaja Aleksi Heimosalmi. Näiden maalintekijöiden lisäksi ennakkoluulottomasti on pelannut myös ykkösparissa pelaava 19-vuotias puolustaja Verneri Hellman.

Ässien tehokkaimmat pelaajat neljännesfinaaleissa ovat olleet hyökkääjät Derek Barach (0+5) ja Joachim Rohdin (3+1). Puolustajista Ian McCoshen on kerännyt kolme syöttöpistettä. Ässien maalilla Niklas Rubin on torjunut 90,45% tarkkuudella.


Areenan ovet aukeavat klo 15:30. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 15:30-16:30 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-valmentaja Pasi Saarinen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Playoffs-alkushow alkaa kello 16:45. Ensimmäisellä erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys. Ottelutapahtumassa on mahdollisuus osallistua Tampereen Ilves -sovelluksella mobiilipeleihin: Ilves Pregame -avausmaaliveikkaus, Kotipizza-pelaajaäänestys sekä Ilves Trivia -tietovisa. Palkintoina mobiilipeleissä Ilves-pelaajan maila, Kotipizzan lahjakortti ja Ilves-tuotteita. Lisätiedot: ilves.com/app

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit, Tuomas Salmela

Tavoitin hyväntuulisen puolustajan Nokia Arenan uumenista lauantaina aamupäivällä.

Morjesta Tume, mites lauantaita on vietetty?

– Meillä on omatoiminen päivä tänään niin tulin hallille. Aika paljon täällä on joukkueen jätkiä vähän ravistelemassa eilisen pelin rasituksia pois.

Siellä olisi illalla muiden neljännesfinaalien otteluita tarjolla, aiotko katsoa niistä jotain?

– Kyllä mieluummin katson vaikka jonkun leffan. Tässä on nyt kiekkoilua 24/7 niin parempi on välillä siirtää ajatukset jonnekin ihan muualle.

Neljännesfinaalisarjassa on nyt pelattuna neljä ottelua, mitä näistä peleistä on jäänyt mieleen?

– Me ollaan oltu kotipeleissä todella vahvoja ja Ässät on ollut parhaimmillaan omassa kotihallissaan. Kahden hyvän joukkueen kovaa fyysistä kiekkoa, jossa ollaan pystytty täysin vastaamaan Ässien antamaan haasteeseen. Todella siistiä pudotuspelikiekkoa, hehkuttaa Salmela.

Kuva: Jimi Soinila / Ilves

Itse hyppäsit mukaan kolmanteen otteluun, miltä oma pelaaminen on tuntunut?

– Se ensimmäinen pelaamani peli Nokia Arenalla meni hyvin. Eilen pelituntuman puute ehkä hiukan näkyi ja siitä pitää itse jatkossa parantaa, eilen Porissa 20.42 pelannut Salmela arvioi esityksiään.

Sunnuntain peliin on myyty jälleen yli 9000 lippua ja halli täyttyy vauhdilla. Eilen Isomäen Areenalla taisi myös olla hieno tunnelma?

– On kyllä hienoa aikaa yleisönkin kautta. Eilen oli mahtava tunnelma jo alkulämpöjen aikana ja meidän kannattajia oli hienosti paikalla ja saatiin upeasti tukea omilta kannattajiltamme, kiittää ”Tume”.

Sunnuntaina on edessä neljännesfinaalien viides ottelu, mitä odotat?

– Uskon, että sarja jatkuu tiukkana vääntönä ja pienten marginaalien otteluna. En usko isoihin muutoksiin, mutta kaikkeen pitää olla valmiina.

Ilvekseltä kypsä esitys Porissa – Sarja katkolla sunnuntaina Nokia Arenassa
Ilves varmisti paikan semifinaaleissa
UUTISET