1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ipa-Cup 2022: pelikaveruutta ja hyväntekeväisyyttä

Ipa-Cup 2022: pelikaveruutta ja hyväntekeväisyyttä

Timo Lehtonen, Ilves 1975

Perinteisessä Ipa-Cupissa oteltiin jälleen hyvässä hengessä hyväntekeväisyydelle. Ikäluokkien keräämä tuki, Ilves Hockeyn Timo Peltomaan vetämä huutokauppa ja Ilves ry:n taustatuki muodostivat muhkean potin Raipe-rahastoon. Nykyiset juniorikiekkoilijat saavat taas tarvittaessa tukea kiekkoharrastukseensa.

Ipa-Cup pelattiin jälleen lauantaina 7.5. Kaukajärven Sentterissä. Turnauksessa pelasivat Ilveksen entiset ikäkausijoukkueet vuosilta 1970-1983 ja Timo Peltomaan kokoama joukkue, jossa pelasivat vuonna 1969 tai aiemmin syntyneet, kuten maalivahtilegenda Jukka Tammi. Turnauksen konsepti – jossa seuran entiset juniorit kokoontuvat yhteen hyvän asian puolesta – on Suomessa ainutlaatuinen.

Me-henki oli aistittavissa jo jäähallin käytävillä, jotka oli teipattu edellisenä iltana keltavihrein julistein kiekkolegenda Juha Alénin ja nuorison toimesta.

– Alusta asti oli selvää, että käydään vähän brändäämässä paikkoja, Alén toteaa.

Kuva: Hanna Heinonen

– Brändätyssä hallissa on mukavampi pelata ja toisaalta samalla pystytään näyttämään yhteistyökumppaneille, että heille luvattu näkyvyys ei ole vain sanahelinää. Itse pelaaminen oli hienoa, vaikka hieman ennen pelejä arvelutti, että miten kunto kestää tuon rypistyksen. Huoli oli turha ja jaksamista riitti ihan yöhön ja jälkipeleihin asti. Odotan jo seuraavaa turnausta!

Ottelutapahtumien pyörittämisen hoitivat Ilves ry:n toimiston väki, A-juniorit ja Naisten pelaajat. Yhteistyö seuran työntekijöiden, vanhojen ja nykyisten pelaajien kanssa loi upean turnauksen, jossa lohkovoittajia olivat:

Lohkon A (1969+–1973) voittaja: 1972
Lohkon B (1974–1978) voittaja: 1977
Lohkon C (1979–1983) voittaja: 1981

Ipa-Cup todisti myös sen, että jääkiekkoa voi pelata läpi elämän. Jokaisen pelaajapolku on ollut erilainen, mutta ne, joiden kanssa on lapsena aloitettu, mahtuivat taas hyvin yhdessä samaan kaukaloon.

Kuva: Hanna Heinonen

Hyväntuulisten kiekko-otteluiden jälkeen tapahtuma jatkui voittajien julistuksella ravintola Tillikassa, jossa pidettiin huutokauppa. Sen tuotot käytetään Raipe-rahastoon, joka tukee vähävaraisia nuoria jääkiekkoharrastuksessa.

Tillikassa ääneen pääsivät illan isäntä Kalle Honkosen lisäksi Ilves ry:n edustaja Sami Karjalainen ja kiekkolegenda Matti Kaario sekä yli 200 entistä jääkiekkoilijaa. Ravintolasali oli täynnä vilkasta puheensorinaa. Välitön ilmapiiri kuului jutuissa, jotka jatkuivat siitä, mihin edellisessä Ipa-cupissa vuonna 2018 oli jääty.

Ilveksen liigajoukkueen terveiset tilaisuuteen toi Timo Peltomaa. Hän veti huutokaupan, jossa myytiin muun muassa Nick Baptisten game used -pelimaila, Jarkko Varvion ja Joni Ikosen game worn -pelipaidat sekä monia muita tuotteita hyväntekeväisyyshintaan. Ipa-cup keräsi varoja Raipe-rahastoon yhteensä lähes 20 000 euroa!

Kuva: Iiro Pekonen photography

Kuvassa U18-junioripelaajia, jotka toimivat Ipa-Cupissa tuomareina. Moni pelaajatarina jäisi syntymättä ilman Raipe-rahaston tukea nuorille kiekkoilijoille.

– Oli hienoa huomata, miten innolla tukijat ja vanhat Ilves-juniorit lähtivät mukaan toimintaan. Koko ideahan sai alkunsa siitä, että jotain pitäisi tehdä, jotta voidaan tavata vanhoja pelikavereita. Keksittiin sitten tälläinen tapahtuma, Kalle Honkonen toteaa.

– Onhan tässä paljon töitä, mutta pitää muistaa, että jokaisella joukkueella on oma joukkueenjohtaja, joka kerää oman ikäluokkansa kasaan. Ilman heidän panosta tämän tyylistä tapahtumaa tai tätä tulosta ei olisi mahdollista tehdä mitenkään, Honkonen jatkaa.

Ilta sai arvoisensa lopun, kun Ilves-hengen ilmentymä Sami Hintsanen astui lavalle tulkitsemaan hittikappaleita. Esittäjäkin tunsi yleisöstä monia kasvoja vuosien takaisista pelitapahtumista. Yhtenä nostona mainittakoon 1975 syntyneiden Toni Mäkiaho, joka järjesti aikanaan yleisölle paljon viihdettä. Mäkiaholle kirjattiin osuma myös viikonloppuna, kun kiekko sujahti yläpesään. Mäkiahon kommentit maalista Twitter-videolla.

Joka kolmas vuosi järjestettävä Ipa-Cup pelataan seuraavan kerran keväällä 2025.

Playoffs-kevään pelipaidat nyt huudettavana!
CHL:n lohkoarvonta keskiviikkona 25.5.
UUTISET