1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Jani Nymanille NHL-sopimus Seattle Krakeniin

Jani Nymanille NHL-sopimus Seattle Krakeniin

Ilves-Hockey Oy

Ilveksen hyökkääjä Jani Nyman, 18, on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Seattle Krakenin kanssa.

Toissa kaudella ensimmäiset ottelunsa Ilveksen Liiga-joukkueessa pelannut Jani Nyman teki viime kaudella Liigassa 29 runkosarjaottelussa tehopisteet 10+4=14, joilla hän sijoittui tulokkaiden maalipörssissä kolmanneksi ja pistepörssissä kuudenneksi. Hyökkääjä merkkautti Liigan playoffseissa kuudessa ottelussa yhden syöttöpisteen ja iski CHL:ssä neljässä ottelussa yhden maalin.

Nyman pelasi kauden aikana 13 ottelua Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa tehoilla 9+7=16. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hän teki viidessä ottelussa pisteet 2+1=3.

Seattle Kraken hankki Nymanin pelaajaoikeudet vuoden 2022 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella vuoronumerolla 49.

– Koko Ilveksen organisaatio onnittelee Jania NHL-sopimuksesta, joka on hieno osoitus ja palkinto hänen pitkäjänteisestä työstään. Hän on käynyt läpi Ilves ry:n junioriputken ja noussut jo nuorella iällä KOOVEE:n ja Mestiksen kautta Ilveksen Liiga-joukkueeseen, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Janilla on poikkeuksellinen laukaus, luontaiset hyökkäyspeliominaisuudet sekä valtava halu tehdä tulosta. Kovan työnteon jatkumisen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämisen kautta hänellä on kaikki eväät kehittyä nopeasti Liigassa avainpelaajaksi sekä lunastaa paikkansa jonain päivänä myös NHL:stä.

Liiga-kauden 2023–2024 otteluohjelma julkaistu
Dominik Mašínille vuoden jatkosopimus
UUTISET