1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Jari Kauppila Ilveksen U20-joukkueen vastuuvalmentajaksi

Jari Kauppila Ilveksen U20-joukkueen vastuuvalmentajaksi

Ilves Hockey Oy

Ilves on nimittänyt seuran U20-joukkueen vastuuvalmentajaksi Jari Kauppilan, jonka sopimus kattaa kaudet 2022–2024. Apuvalmentajat Tomi Pettinen ja Juha Selin sekä maalivahtivalmentaja Roope Antila jatkavat joukkueen valmennusryhmässä yksivuotisilla sopimuksilla.

Ilveksen U20-joukkueen vastuuvalmentajana aloittavalla Jari Kauppilalla, 48, on seitsemän kauden valmentajakokemus KooKoosta ja Jukureista. Hän siirtyi valmennustehtäviin heti KooKoossa kauteen 2013–2014 päättyneen pelaajauransa jälkeen.

Ensimmäisellä valmennuskaudellaan Kauppila toimi KooKoon apuvalmentajana Mestiksessä, jossa joukkue saavutti hopeaa, ja kahdella seuraavalla kaudella Liigassa. Kausiksi 2017–2020 hän siirtyi seuran U20-joukkueen päävalmentajan tehtävään. Viime kaudella Kauppila toimi Jukurien Liiga-joukkueessa apuvalmentajana ja loppukaudella päävalmentajana. Kuluvan kauden hän on ollut sivussa valmennustehtävistä.

Pelaajana Suomen ja Ruotsin pääsarjoissa yhteensä yli 1000 ottelua pelannut Kauppila saavutti urallaan Ruotsin Elitserienin ja Suomen Mestiksen mestaruudet sekä Liigassa SM-hopeaa ja -pronssia.

– Todella hyvillä mielin tulen Ilvekseen, jossa on tehty hienoa ja pitkäjänteistä työtä organisaation toiminnan vahvistamiseksi. Käymämme keskustelut urheilujohtaja Timo Koskelan ja kehitysvalmentaja Mika Marttilan kanssa vakuuttivat seuran halusta nostaa Liiga-joukkueen tavoin myös junioripuolen toiminta seuraavalle tasolle, toteaa Jari Kauppila.

Ilveksen U20-nuorten uusi vastuuvalmentaja näkee kovan työnteon kulttuurin ja hyvän ilmapiirin luovan perustan joukkueen laadukkaalle yhteistyölle.

– Haluan pelaajien sitoutuvan toimintaan ja kehittymiseen sekä joukkueena että yksilöinä. Junioripuolella toiminta tietenkin tähtää pitkälti yksilöiden kehittämiseen, mutta samalla haluamme pelata pelitavallisestikin laadukasta jääkiekkoa ja menestyä myös joukkueena, sanoo Kauppila.

Urheilujohtaja Timo Koskela näkee Kauppilan nykyaikaisena ja intohimoisena valmentajana, jonka Ilves halusi mukaan uudistamaan seuran U20-nuorten toimintaa.

– Seuraorganisaatiomme ulkopuolelta saapuvan Jari Kauppilan nimitys Ilveksen U20-nuorten vastuuvalmentajaksi on jatkoa junioritoimintamme uudistamiselle ja kehittämiselle, jota johtamaan aiemmin nimitimme toukokuussa työnsä aloittavan kehitysvalmentaja Mika Marttilan. Hänen sopimuksensa varmistumisen jälkeen kartoitimme rauhassa U20-joukkueemme vastuuvalmentajaehdokkaat ja saimme nyt tehtävään sen henkilön, jonka halusimmekin, kertoo Koskela.

– Jarilla on vahvaa valmennuskokemusta KooKoosta ja Jukureista niin Liiga-joukkueiden kuin myös junioritoiminnan puolelta. Kouvolassa hän teki hienoa työtä U20-nuorten päävalmentajana ja pystyi kehittämään pelaajia vahvasti eteenpäin. ”Kake” on aina ollut intohimoinen valmentaja, joka välittää pelaajista, lajista ja pelistä. Uskomme hänen tuovan mukanaan uusia ajatuksia sekä tarjoavan paljon osaamista ja intoa U20-joukkueemme tekemiseen. Olemme todella tyytyväisiä, että hän innostui Ilveksen prosessista ja tarttui tarjoamaamme mahdollisuuteen.

Nokia Arena säkenöi hurmoksessa – Ilves iski semifinaaleihin Petri Kontiolan jatkoerämaalilla
Jari Kauppila appointed Ilves U20 head coach
UUTISET