1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Nokia Arena säkenöi hurmoksessa – Ilves iski semifinaaleihin Petri Kontiolan jatkoerämaalilla

Nokia Arena säkenöi hurmoksessa – Ilves iski semifinaaleihin Petri Kontiolan jatkoerämaalilla

Marko Herckman

Yli 10 000 katsojaa oli saapunut keskiviikkona Nokia Arenalle kun Ilves ja Kärpät painoivat neljännesfinaalisarjan seitsemännen pelin. Upea sarja sai arvoisensa päätöksen ja venyi jatkoerään. Siellä sankariksi nousi Petri Kontiola, jonka 2-1-osuma ajassa 71.59 vei Ilveksen semifinaaleihin.

Turbovaihde silmässä alusta alkaen

Kärpät pääsi heti ottelun alussa johtoon, kun Arttu Hyry ampui vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon takaylänurkkaan ajassa 2.45. Ilveksen peli oli alkuminuuteilla hieman hermostuneen oloista, mutta erän edetessä kotijoukkue otti pelin tapahtumia haltuun. Les Lancasterin jäähyn jälkeen oli Ilveksen vuoro päästä ylivoimalle kun Mika Pyörälä esti Nick Baptisten nousuyrityksen sääntöjen vastaisesti. Ilves sai ylivoimalla aikaan pari hyvää paikkaa, mutta Eemeli Suomen tolppalaukausta lähemmäksi maalia kiekko ei mennyt.

Ensimmäinen erä oli erittäin nopeaa kiekkoa ja peli aaltoili päästä päähän. Ilves sai luotua muutaman paikan, joista paras tuli Les Lancasterin reboundista Joona Ikoselle, mutta erässä 10 kertaa torjunut Joel Blomqvist kesti. Myös Kärpillä oli omat paikkansa ja aivan erän lopussa Petter Emanuelsson pääsi vielä aivan maalin edestä yrittämään, mutta jälleen erittäin laadukasta maalivahtipeliä esittänyt Marek Langhamer venyi torjuntaan.

Ilves painaa, Kärpät puolustaa

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi näytti ensimmäisessä vaihdossaan toisen erän suunnan ja kamppaili loistavan vaihdoin hyökkäyspäädyssä. Ilves rummutti koko toisen erän kohti Kärppien maalia ja Marek Langhamer joutui torjumaan erässä vain kolmesti. Kovasta paineesta huolimatta Ilveksen oli vaikea päästä huippupaikoille, sillä tiiviissä trapissa pelannut Kärpät puolusti myös oman maalin edustaansa tiiviisti.

Ilveksen paine tuotti vihdoin erän lopussa ylivoiman kun Kärppien Saku Mäenalanen teki kyseenalaiselta vaikuttaneen sukelluksen Ilves-hyökkääjä Balazs Sebokin jalkoihin erän lopulla. Ilveksen pelin toinen ylivoima tuotti tulosta kun Henrik Haapala löi Panu Miehon ja Eemeli Suomen esityöstä tamperelaiset tasoihin ajassa 38.11. 1-1-lukemista lähdettiin myös kolmanteen erään.

Jatkoille mennään

Ilves oli kolmannen erän alussa todella lähellä maalintekoa kun konkarisentteri Petri Kontiolan laukaus kilahti ylärimaan. Kärpät pääsi tilanteen seurauksena vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Marek Langhamer torjui Saku Mäenalasen yrityksen.

Ilves oli kolmannessa erässäkin hallitsevampi joukkue, mutta Kärppien puolustus kesti ja varsinaisella peliajalla 35 torjuntaa kerännyt nuori Joel Blomnqvist hoiti maalille asti menneet kiekot. Kun kellossa oli 60 minuuttia lukemat oli edelleen 1-1-ja edessä jo neljännen kerran jatkoerä Ilveksen ja Kärppien välisessä äärimmäisen tasaisessa neljännesvälieräsarjassa.

Kontiola lyö Nokia Arenan hurmokseen

Jatkoerä oli upeaa viihdettä. Ilves hallitsi, mutta Kärpilläkin oli muutama loistava paikka ratkaista ottelu. Marek Langhamer oli kuitenkin koko sarjan tapaan Ilveksen kulmakivi ja kesti. Ilveksen rohkea myllytys tuotti lopulta tulosta ajassa 71.59. Miro Nalli pisti keskialueelta kiekon Petri Kontiolalle, joka irtosi läpiajoon. Saku Mäenalanen yritti vielä pysäyttää Kontiolan, mutta sentteri karkasi ja napautti upealla ranteella kiekon ylänurkkaan. 2-1-voitto vei Ilveksen semifinaaleihin.

Piinaavan ihana ottelu edessä – GAME 7 – tulos tai ulos!
Jari Kauppila Ilveksen U20-joukkueen vastuuvalmentajaksi
UUTISET