1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Jasse Ikonen onnistui Ilves-debyytissään: Täällä on hyvä nouseva trendi

Jasse Ikonen onnistui Ilves-debyytissään: Täällä on hyvä nouseva trendi

Marko Herckman

Ilveksen kohdalla on viime aikoina puhuttu paljon joukkueen nuoruudesta. Eikä syyttä, sillä viikonloppuna Decens Tampere Cupin voittaneessa ryhmässä ei ole esimerkiksi yhtään 80-luvulla syntynyttä pelaajaa. Keväällä Ilveksen kanssa alkavasta kaudesta sopimuksen solminut Jasse Ikonen, 29, edustaa joukkueessa kokemusta. Ikonen tuli vahvasti sisään Ilves-paitaan ja iski maalin viikonlopun molemmissa peleissä.

Ilves kaatoi IFK:n Decens Tampere Cupin finaalissa lukemin 6-4. Ikosen matka haastatteluun katkesi koppikäytävällä useammankin kerran, kun viime kaudella vielä helsinkiläisiä edustaneella pelaajalla riitti juttukavereita viime kauden joukkueesta. Sentterinä pelannut Ikonen oli tyytyväinen ensimmäisten harjoituspelien antiin.

– Tosi hyvä fiilis. Oltiin tehokkaita ja saatiin tehtyä paljon maaleja. Meillä oli erittäin hyviä hyökkäyspään pätkiä ja pystyttiin pääsääntöisesti puolustamaan tiiviinä. Totta kai virheitäkin sattui, josta vastustaja pääsi rokottamaan, mutta positiivinen kuva peleistä jäi ja tästä on hyvä jatkaa, hyökkääjä tiivisti.

Ilveksen peli näytti suhteessa vastustajaan erittäin hyvältä, mutta Ikonen muistutti, että matka on vasta alussa.

– Täytyy muistaa kuitenkin, että ollaan vasta matkalla. Nyt saatiin vähän videomateriaalia peleistä, joita voidaan käydä läpi. Tässä on vielä hyvin aikaa ennen kauden alkua kehittää omaa peliä.

– Nämä oli tärkeät kaksi peliä ja saatiin näistä hyvin onnistumisia. Nyt pitää muistaa myös palautella, että ollaan valmiina ensi viikkoon. Videoilta voidaan tarkemmin vielä katsoa näitä pelejä, mutta veikkaan että reagointia yritetään vielä kentän joka osa-alueella saada nopeammaksi, jotta saadaan vielä paremmin käännettyä peliä, Ikonen käänsi katseita jo tulevaan viikkoon.

Kokemusta nuoreen Ilvekseen

Kesäkuun 13. Päivä 1990 syntynyt Jasse Ikonen on Ilveksen kolmanneksi vanhin pelaaja. Puolustaja Niko Peltola on pari viikkoa vanhempi ja ikänestori Aleksi Elorinne on syntynyt saman vuoden helmikuussa. Mitä ajatuksia tämä herättää?

– Vähän se tuntuu ristiriitaiselta, koska en itse pidä itseäni vanhana, mutta joukkueessa sitä olen, Jasse naurahtaa.

– Mutta se on positiivinen juttu. Meillä on nuoria jalkoja ja kovia kamppailijoita, jotka hakevat läpilyöntiä. Se on tosi hyvä juttu ja me kokeneemmat voidaan antaa vinkkiä, joiden avulla nuoret pääsevät rakentamaan pitempää uraa, rauhallisen oloinen hyökkääjä pohtii.

Kokemuksen ja sen hyödyntämisen merkityksestä puhutaan joukkueurheilussa paljon. Mitä se käytännön tasolla oikeastaan tarkoittaa?

– Ainakin henkilökohtaisesti se tulee sitä kautta kun on nähnyt niin paljon niin sanottuja johtavia pelaajia. Sieltä on pystynyt ammentamaan paljon tietotaitoa ja huomannut mitkä jutut toimii – niitä voi sitten välittää eteenpäin nuoremmille pelaajille. Sellaista rauhallisuutta ja vain tähän hetkeen keskittymistä on tullut myös kokemuksen kautta. Jos meinaa yhtään lähteä karkailemaan, niin muistaa aina palauttaa, että nyt ollaan tässä, hyökkääjä painottaa.

”Täällä on hyvä nouseva trendi”

Kuopiosta lähtöisin oleva Ikonen on pelannut urallaan 398 runkosarjapeliä ja 63 pudotuspeliä. Hyökkääjä on tuttu nimi vastustajien paidasta, mutta minkälaisen pelaajan Ilves Ikosesta saa?

– Monipuolisuus on itselle tärkeä juttu. Pystyn pelaamaan sentterinä ja laidassa, pystyn tekemään maaleja ja taklaamaan, sekä mukautumaan pelin mukaan. Hyökkäyspäähän tuon myös liikettä ja puolustuspäähän tasaista pelaamista. Tasaista ja varmaa kuvaa varmaan aika hyvin, Jasse luonnehtii itseään.

Ensimmäisten pelien perusteella Ikoselle on tarjolla hyvää roolia Ilveksessä. Hyökkääjä pelasi tasakentällisten lisäksi sekä ylivoimaa, että alivoimaa.

– No sehän on tosi kiva homma. Minä haluan vain pelata, Ikonen heittää leveästi hymyillen.

Ikonen on kasvattajaseuransa KalPan lisäksi pelannut Liigaa JYPin, Kärppien ja IFK:n riveissä. Mikä sai monipuolisen pelaajan vaihtamaan nyt Tampereelle ja Ilveksen paitaan?

– Täällä on ollut hyvä nouseva trendi parina viime vuotena ja asiat hyvällä mallilla. Joukkue on nuorekas ja jalkava – sitä se nykypäivänä pitääkin olla, sillä lätkä menee koko ajan nopeammaksi. Totta kai haluan itsekin sitä osa-aluetta kehittää ja näin, että tämä on paras paikka siihen, Jasse alustaa.

Myös uusi kotikaupunki on antanut hyvän ensivaikutelman.

– Tässä on tosin ollut niin paljon harjoituksia, että keskustassa ei ole muutamaa lounasta lukuun ottamatta ole kerennyt käymään, mutta tosi kivalta paikalta vaikuttaa, hyvin joukkueeseen sisään päässyt hyökkääjä myhäilee.

Maaliverkot jälleen kovilla – Ilves nappasi Decens Tampere Cupin voiton
Muutos alkamisaikaan: Ilves-HPK-harjoitusottelu perjantaina 16.8. klo 16.00
UUTISET