1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Jatkaako Ilves voittoputkeaan JYP:n kustannuksella

Jatkaako Ilves voittoputkeaan JYP:n kustannuksella

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 JYP

Huippuvireessä oleva Ilves on voittanut seitsemän ottelua perättäin ja kivunnut tasaisessa sarjassa jo neljänneksi. Tänään joukkue saa mahdollisuuden revanssiiin, kun lokakuun alussa Jouko Myrrän päävalmentajakauden ensimmäisen suoran tappion aiheuttanut JYP saapuu Hakametsään.

Ilves kovassa iskussa

Viime viikolla Ilves pelasi kolme ottelua, joissa se onnistui kovalla taistelulla kaatamaan kotikaukalossa keskiviikkona Sportin lukemin 3-0 ja perjantaina loppuunmyydyssä paikallistaistossa Tapparan 1-0. Kun perjantain kovan latauksen jälkeen joukkue onnistui hakemaan kaudestaan pelaavalta Sportista lauantaina työvoiton lukemin 2-4 oli viikko täydellinen pistesaaliiltaan.

Ilves on ollut muutenkin kovassa iskussa, sillä edellisistä kymmenestä ottelustaan joukkue on voittanut yhdeksän ja ainoa tappio tuli voittolaukauskilpailussa Lukkoa vastaan 19.10.

Ilveksen molemmat maalivahdit saivat onnistumisia viime viikolla, kun ensin keskiviikkoa Ville Kolppanen ja heti perään Lukas Dostal pelasivat nollapelit. Lukas Dostal on jatkanut siitä mihin viime kauden lopulla jäi ja antanut joukkueelle jokaisessa ottelussa mahdollisuudet voittoon ja Ville Kolppanen näytti kykynsä keskityttyään kuukauden tiukkaan harjoitteluun vaikean alkukauden jälkeen.

Ilveksen puolustuksen ytimessä isoilla minuuteilla uurastavat Niko Peltola, Kalle Maalahti ja Jarkko Parikka ovat saaneet hienoa tukea hyvässä vireessä olevilta Tuomas Salmelalta, Nikolas Matinpalolta ja upeasti liigavauhtiin tottuneelta Santeri Hatakalta. Oskari Laaksonen on palannut sairastuvalta seitsemännen puolustajan ominaisuudessa ja onkin mielenkiintoista miten puolustus muodostetaan jatkossa – etenkin kun kokenut Aleksi Elorinne on jo liittynyt joukkueen harjoituksiin.

Ilveksen hyökkäyspäässä kovavireinen ykkösketju Rautiainen-Ruotsalainen-Suomi on saanut hyvää taustatukea erityisesti jo seitsemän maalia tehneeltä Samuli Vainionpäältä ja hyvää kautta pelaavalta Joose Antoselta, joka Vaasassa iski voittomaalin ja tehot 1+1. Tänään Antonen on nostettu Ilveksen kaakkosketjuun pelaamaan yhdessä Robert Leinon ja Matias Maccellin kanssa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi JYP:n 6-4 kotivoittoon – tänään Ilveksellä on revanssin paikka äänekkään kotiyleisön edessä!

Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 20.11.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (päivä kerrallaan)

Lätkäehtoo: Ilves-JYP 20.11.2019
JYP katkaisi Ilveksen voittoputken aktiivisuudellaan ja avauserän tehohetkellä
UUTISET