Vesa Suonsyrjä
JYP TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Kolme edellistä peliään voittanut Ilves saa tänään vastaan vieraskentällä JYP:n. Pystyykö Ilves jatkamaan voittoputkeaan sarjan kärkipäässä keikkuvaa vahvaa jyväskyläläisryhmää vastaan?

Asteittain kohti parempaa

Ilveksen kausi lähti käyntiin vaikeissa merkeissä, kun viisi ensimmäistä ottelua meni ilman voittoa. Rehellisyyden nimissä jo noista otteluista kolme viimeisintä (SaiPa,Sport ja HPK) olivat ympäripyöreitä otteluita, joista mikä tahansa olisi voinut jo päättää tappioputken.

Kotiottelusta HIFK:a vastaan alkanut nyt kolmen ottelun mittainen voittoputki ei ole muuttanut juurikaan pelinkulkua, mutta nyt otteluista on tullut pisteitä alkukauden sijaan. Edellisessä KooKoo-kamppailussa Ilves pelasi etenkin hyökkäyssuuntaan kauden parasta peliään ja loppulukemat (4-3) mairittelevat vierasjoukkuetta.

Ilveksen ongelmat ovat olleet avauspelaamisen hitaudessa ja henkilökohtaisissa virheissä omalla puolustusalueella. Kiekkoa pitäisi pystyä liikuttamaan aiempaa nopeammin, jotta vältyttäisiin pitkiltä ja kuluttavilta oman pään pyörityksiltä, joita on syntynyt viisikon jäädessä staattiseen tilaan.

Ilveksen parasta osaamista ovat tarjonneet Arttu Ruotsalainen ja Eemeli Suomi, jotka ovat ottelusta toiseen onnistuneet pääsemään maalipaikoihin ja tästä palkintona Arttu Ruotsalainen iski KooKoo:n reppuun kauden kaksi ensimmäistä maaliaan.

Vahvalla ryhmällä vahva alku

JYP on aloittanut kautensa vahvasti ja sillä on kahdeksasta ottelustaan kuusi voittoa, joista yksi jatkoajalla. Kahdesta tappiosta toinen tuli jatkoajalla Kouvolassa ja ainoa tappio varsinaisella peliajalla tuli edellisellä kierroksella TPS:n hakiessa pisteet Hippokselta lukemin 2-3.

Pelillisesti JYP on kärsinyt samasta ongelmasta Ilveksen kanssa eli puolustajien avauspelaamisen heikkoudesta ja hitaudesta. Jyväskyläläiset ovat onnistuneetkin kartuttamaan pistepussiaan lähinnä erinomaisen hyökkäyspelaamisensa kautta.

Merkillepantavaa alkukierrosten otteluissa on ollut joukkueen sitkeys nousta kamppailuun tappioasemasta. Alkukauden ykköstykki Juuso Puustinen on tehnyt peräti seitsemän maalia ensimmäisessä kahdeksassa pelissään. Viime kaudella hurjat 22+23 tehot iskenyt Antti Suomela on säestänyt samassa ketjussa tehoin 3+6.

JYP:n maalilla ovat vuorotelleet Juho Olkinuora ja Eetu Laurikainen, jotka molemmat ovat pelanneet neljässä kamppailussa.

Tilastoista poimittua

Ilves on rikkonut vähiten koko liigassa ja Ilveksen keräämät 42 rangaistusminuuttia on liigan selvästi pienin määrä. JYP on myös rikkonut kohtuullisen vähän ja sille on vihelletty kuusi kaksiminuuttista enemmän kahdeksassa ottelussa.

Ylivoiman toimivuudessa joukkueiden välillä ei ole ollut suurta eroa, sillä JYP on tehnyt viisi maalia ylivoimalla Ilveksen neljää osumaa vastaan. Alivoimapelaamisessa Ilves on ollut parempi päästämällä viisi osumaa JYP:n seitsemää vastaan.

Molemmilla joukkueilla on liigan kärkipäätä aloittajista riveissään, sillä JYP:n Juha-Pekka Hytönen on aloittanut peräti 61,7% voittoprosentilla. Enemmän aloittaneista myös kokeneet Jarkko Immonen ja Ilveksen Tapio Laakso ovat molemmat yltäneet yli 55% tehokkuuteen.

Ilves jatkaa voittavalla kokoonpanolla

Ilves ei ole tehnyt muutoksia kokoonpanoonsa KooKoo-ottelun jälkeen. Uusi vahvistus Joe Piskula saattaa pelata jo lauantaina, mutta ei ole vielä tänään kokoonpanossa.

Amerikkalainen Joe Piskula Ilves-puolustukseen
Heikko avauserä maksoi voiton Jyväskylässä
UUTISET