1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Jatkuuko Ilveksen murina Pelicansia vastaan?

Jatkuuko Ilveksen murina Pelicansia vastaan?

Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Pelicans

Eilen Tapparan nurin murissut Ilves iskee tänään kyntensä Pelicansin höyheniin. Ilves on vaikean alkukauden jälkeen kääntänyt kurssinsa ja nuoren joukkueen suunta osoittaa ylöspäin. Illan ottelu on samalla perhepeli, jossa tekemistä riittää jo klo. 15.00 alkaen.

Ilves nousuvireessä

Jouko Myrrä otti päävalmentajan vastuun Ilveksessä lokakuun alussa. Sen jälkeen tamperelaiset ovat pelanneet kahdeksan peliä, joista on tullut viisi voittoa, yksi tappio voittolaukauksilla ja kaksi varsinaisella peliajalla. Kuntopuntarissa Ilves on lokakuun ja Myrrän ajalta sarjan kolmanneksi paras joukkue.

Pelicansin otteet samalla otannalla ovat puolestaan olleet laskusuhdanteessa. Lokakuun alussa Ilvekselle kärsityn tappion jälkeen lahtelaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla kahdesti ja hävinneet viidesti. Eilen Pelicans hävisi kotikaukalossaan rumasti Ässille. Edellinen voitto on viikon takaa, kun turkoosipaidat kävivät voittamassa Miro-Pekka Saarelaisen maalilla TPS:n lukemin 0-1.

Sarjataulukossa Pelicans on pisteen edellä Ilvestä.

Ilveksen pakisto urakkahommissa

Ilves joutui pelaamaan eilen Nikolas Matinpalon ulosajon jälkeen liki kaksi erää viidellä puolustajalla. Upeasti urakoineen tamperelaispakiston peliaikakuningas oli 27.37 huhkinut Jarkko Parikka. Viidettä kauttaan Ilveksen organisaatiossa pelaava imatralaislähtöinen Parikka on äärimmäisen tärkeä puolustaja tamperelaisjoukkueelle. Viime kaudella maajoukkuedebyyttinsä tehnyt hyvin liikkuva Parikka on vasta 22-vuotias ja suunta uralla on jatkuvasti eteenpäin.

Parikan lisäksi tänäänkin kovaa vastuuta Ilveksen puolustuksessa on luvassa kokeneille Niko Peltolalle ja Kalle Maalahdelle. Ilveksellä ei kauden aikana ole pelannut yhtään 90-luvulla syntynyttä pelaajaa, mutta tänään siihen tulee muutos kun Kooveessa alkukauden pelannut Mikko Pukka tulee paikkaamaan tamperelaisten puolustajavajetta. Suodenniemellä syntynyt 37-vuotias kiekkoveteraani on urallaan pelannut yli 600 liigaottelua Tapparan, SaiPan ja Sportin paidoissa. Täksi kaudeksi Tampereelle Kooveen kapteeniksi palanneen Pukan viime kaudet ovat sujuneet Allsvenskanissa IF Björklövenissä.

Eilisessä pelissä Ilveksen maaleista vastasi tuttu tutkapari Teemu Lepaus ja Joose Antonen. Antti Saarelan laidoilla pelanneet laiturit painoivat hommia molemmissa päissä kenttää ja työnteko näkyi myös tulostaululla. Eemeli Suomi ja Robert Leino ovat pelistä toiseen avainroolissa Ilves-hyökkääjistä.

Pelicansin tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut kokenut Juhamatti Aaltonen. Ilveksestä tuttu Aleksi Mustonen on kerännyt 10 tehopistettä. Tänäänkin lahtelaisten maalilla aloittava Tomi Karhunen on Pelicansin avainpelaajia. Ilveksen maalilla jatkaa Lukas Dostal.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 26.10.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (1-3 viikkoa)
Oskari Laaksonen (3 viikkoa)
Nikolas Matinpalo (väliaikainen pelikielto)
Lassi Thomson (viikko kerrallaan)

Lätkäehtoo: Ilves-Pelicans 26.10.2019
Ilves kaatoi Pelicansin – Samuli Vainionpäälle hattutemppu
UUTISET