Vesa Suonsyrjä
JYP LA 6.3. klo 17:00 Ilves

Ilves matkustaa Jyväskylään hieno paikallispeli voitto taskussaan- onko voitto nollattu ja riittääkö jänne myös tänään lauantaina?

JYP kerännyt pisteitä viime aikoina

JYP:n kausi on ollut todella vaikea ja se on tasapistein sarjajumbona kerättyään 43 sarjapistettä 40 ottelusta. Edellisistä viidestä ottelustaan lähinnä kunniastaan pelannut joukkue on voittanut kolme. Tällä viikolla JYP voitti SaiPan, mutta hävisi rumasti Pelicansille (7-1) ja toistamiseen eilen (3-1).

JYP:n ongelmat ovat olleet moninaisia ja yhtenä niistä erikoistilanteet ovat sakanneet pahasti. JYP on sarjan toiseksi huonoin sekä ylivoimalla että alivoimalla. Joukkueen syömähammas on virolaishyökkääjä Robert Rooba, joka on iskenyt peräti kaksikymmentä maalia tällä kaudella.

JYP:n maalilla ovat Veini Vehviläisen lähdön jälkeen pelanneet nuoret Markus Ruusu ja Niko Parkkinen kummatkin alle 90% torjuntatilastoilla. Illan ottelu on JYP:lle neljäs viiteen päivään.

Tärkeä paikallispelivoitto

Eilinen voitto paikallispelissä on erittäin tärkeä etenkin kannattajille, mutta myös joukkueelle sillä edellinen kolmen pisteen voitto saatiin lähes kaksi viikkoa ja neljä ottelua sitten. Edellisen kerran kaksi perättäistä kolmen pisteen voittoa on irronnut marraskuun lopulla, joten tänäänkin vaaditaan isoa onnistumista jos kaikki pisteet tulevat Tampereelle.

Eilen Ilves onnistui peluuttamaan pelaajia hyvin tasaisesti ja ainoastaan Eemeli Suomi pelasi yli kaksikymmentä minuuttia. Eniten eilisestä jäi parannettavaa aloittamisessa, jossa Ilves jäi statistin osaan kaikkien aloittaessa selvästi alle 50% tarkkuudella.

Ilveksen selkeät johtohahmot ovat olleet Eemeli Suomi, joka saavutti eilen kahdensadan tehopisteen rajan liigassa ja viime kauden piste-ennätyksensä jo murskannut huipputaitava Matias Maccelli, joka on iskenyt tällä kaudella jo 33 tehopistettä. Ilves jatkaa samalla kokoonpanolla kuin eilen, sillä erotuksella että maalissa pelaa Ville Kolppanen.

Sweet victory against the rivals
Kuuden pisteen viikonloppu – Ilves kaatoi JYPin vieraissa
UUTISET