2. Otteluraportti
  3. Kaivattu voitto Ilvekselle – Suomi iski jatkoerässä

Kaivattu voitto Ilvekselle – Suomi iski jatkoerässä

Miia Kahila

Tampereen Ilves jatkoi otteluitaan Liigan neljännesfinaaleissa maanantai-iltana, kun Nokia Arenalla vastaan asettui kolmannen kerran Kalevan Pallo. Fyysisessä kamppailussa otettiin miehestä mittaa ja ottelu venyi jälleen jatkoerään, jossa Eemeli Suomi teki Ilveksen voittomaalin. Ilvekselle voitto lukemin 3-2 je. (1-0, 0-1, 1-1, 1-0).

Ilves tuli avauserään kovaa. Kentällä nähtiin aiempaa fyysisempi Ilves, joka haastoi kuopiolaiset jokaisessa vaihdossa. Palkkio saatiin erän lopulla ajassa 18:01, kun Šimon Stránský antoi kelmimäisen kauniin syötön Joona Ikoselle maalin eteen ja Ilves meni ottelussa 1-0 johtoon.

Toisessa erässä kamppailu jatkui fyysisenä. Ilves kilautteli tolppia kahdesti, pelasi ylivoimaa lähes viisi minuuttia ja tappoi yhden alivoiman. Erän ainoasta maalista vastasi KalPa, kun Saku Salmela toi joukkueensa tasoihin ajassa 38:51.

Kolmas erä alkoi Ilves-ylivoimalla, kun KalPalla oli jäänyt reilu minuutti istumatta rangaistustaan toisen erän päätyttyä. Ilves ei saanut ylivoimalla myllyään pyörimään maalin arvoisesti, mutta erikoistilanteen jälkeen sorruttiin väärään vaihtoon. Ilves selvitti alivoiman, mutta samanaikaisesti joukkueiden tullessa tasalukuisiksi, iski ajassa 43:08 KalPan Tuomas Kiiskinen kiekon Jakub Málekin vartioimaan Ilves-maaliin. Yrittänyttä ei laiteta ja ajassa 49:55 oli Ilveksen neloskentän aika kuitata tilanne takaisin tasoihin. Maalintekijänä Santeri Virtanen ja syöttöpisteelle Jérémy Grégoire. Kun kolmannen erän jälkeen tulostaululla oli tasalukemat 2-2, oli jälleen aika mennä jatkoerään.

Jatkoerä ei ehtinyt juuri vanhentua, kun Ilveksen Eemeli Suomi teki ajassa 63:31 ottelun voittomaalin 3-2. Tärkeä maali toi kaivatun otteluvoiton ja kavensi ottelusarjan lukemiin 2-1.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 8641.

Seuraava ottelu: Otteluparin seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 27. maaliskuuta klo 18:30, kun Ilves vierailee Kuopiossa. Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan Nokia Arenalla perjantaina 29. maaliskuuta, kun neljännesfinaaleiden viides osaottelu pelataan kuopiolaisia vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi