Miia Kahila

Tampereen Ilves ja Kalevan Pallo kohtasivat perjantaina Liigan neljännesfinaaleissa jo viidettä kertaa. Otteluvoittojen ollessa KalPalle 3-1, oli Ilves pakkovoiton edessä. KalPa oli kuitenkin kamppailussa parempi ja otti semifinaaleihin tarvittavan neljännen voittonsa lukemin 2-4 (1-2, 1-2, 0-0).

Ottelu alkoi ilvesläisittäin komeasti, kun kotijoukkueen Petr Kodýtek vei Ilveksen ajassa 0:51 johtoon. Ainoastaan kolme minuuttia myöhemmin Jaakko Lantta yllätti Ilves-puolustuksen ja ottelu oli tasan. Ilveksen ensimmäinen rangaistus KalPan tasoituksen jälkeen oli myös kohtalokas. Ylivoimamaalin tekijänä Oliver Kapanen ja kuopiolaiset siirtyivät ottelussa 1-2 johtoon. Kohta nähtiin mielenkiintoinen Ilves-alivoima, kun Joona Ikonen otti estämisestä kaksi minuuttia ja siirretyn rangaistuksen aikana Petr Kodýtek nasautti korkeasta mailasta 2+2 minuuttia. Se tiesi Ilvekselle ”viiskolmosta” kaksi minuuttia ja vielä päälle kaksi minuuttia yhden miehen alivoimaa. Kun Ilves-maalivahti Jonas Gunnarsson vielä menetti mailansa kesken viiskolmosen, salpautuivat hengitykset katsomossa. Ilves selvitti kuin selvittikin alivoimansa ja erätauolle mentiin tilanteesta 1-2.

Toisessa erässä ajassa 23:20 Ilveksen kakkoskenttä piti Ilvestä kiinni voittokamppailussa, kun Ville Meskanen teki Šimon Stránskýn ja Petr Kodýtekin syötöstä tasoitusmaalin 2-2. Erän puolivälissä KalPan vastahyökkäykset olivat myrkkyjä ja niiden ansiosta kuopiolaiset karkasivat jo kahden maaliin päähän. Maalintekijöinä Jaakko Rissanen sekä Jaakko Lantta.

Kolmannessa erässä Ilves pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimaa, mutta KalPan alivoima nollasi Ilveksen yritykset. Erä päättyi maalittomana, lopputulokseksi jäi lukemat 2-4 ja Kalevan Pallo meni Liigan semifinaaleihin otteluvoitoin 4-1.