Ilves.com

Ilveksen viimeinen harjoitusottelu pelattiin Kalevan Palloa vastaan Tesoman jäähallissa. Joukkueiden kohtaaminen tarjoili yleisölle fyysistä peliä ja runsaasti erikoistilanteita. Ottelu päättyi KalPan voittoon lukemin 1-3 (0-1, 1-1, 0-1).

Tesoman jäähalli sai kunnian toimia Ilveksen alkavan kauden viimeisen harjoitusottelun näyttämönä, kun vastustajaksi asettui KalPa Kuopiosta. Ensimmäinen erä oli erikoistilanteiden suhteen antoisaa aikaa. Tilanteista KalPalle herkullisin tuli, kun ensimmäistä erää oli jäljellä neljännes. Kahden keltavihreän yhtäaikaiset kahden minuutin jäähyt tuottivat viidellä kolmea vastaan tulosta ja KalPa meni 0-1 johtoon Leevi Sorvalin osumalla.

Toisessa erässä tahdin määräsi ahnaasti luistellut KalPa sekä ensimmäisestä erästä tutut erikoistilanteet. Erän puolivälissä KalPa meni jo kahden maalin johtoon, kun Aapeli Räsänen pääsi ylivoimalla yllättämään Ilveksen maalivahti Jakub Málekin. Viisi minuuttia myöhemmin myös Ilves pääsi maalinmakuun, kun Petr Kodýtek nosti kiekon KalPan maalivahti Stefanos Lekkasin taakse.

Rangaistusaitioiden ovet kävivät tiuhaan myös kolmannessa erässä pelin intesiteetin pysyessä koko ajan korkealla. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Ilvekselle tarjottiin vielä mahdollisuutta tasoitukseen ylivoimalla, mutta muutamasta laadukkaasta hyökkäyksestä huolimatta ei kiekkoa saatu maaliin asti. Ottelun lopussa KalPan Benjamin Korhonen viimeisteli kuopiolaisten voiton pistämällä kiekon tyhjiin.

Ilveksen pelit jatkuvat ensi viikolla vierasotteluilla Tšekin Pardubicessa ja Italian Bolzanossa. Dynamo Pardubice – Ilves pelataan torstaina 31.8. alkaen klo 18:30 Suomen aikaa ja HC Bolzano – Ilves lauantaina 2.9. klo 20:45 Suomen aikaa.