1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kärkikamppailun kautta joulunviettoon – Ville Meskanen ykkösketjussa

Kärkikamppailun kautta joulunviettoon – Ville Meskanen ykkösketjussa

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 JYP

Runkosarjan puolivälin kohdalla sarjataulukossa kolmantena ja neljäntenä olevat Ilves ja JYP kohtaavat tänään Hakametsässä. Ilveksen riveihin liittynyt hyökkääjä Ville Meskanen tekee ottelussa paluun tutun kotiyleisön eteen.

Meskanen, Mieho ja Suomi mukana, nuorten MM-leiriläiset sivussa

Toista kertaa tällä kaudella seitsemän ottelun voittoputkessa oleva Ilves nousi viime perjantain paikallispelivoitollaan jo neljän pisteen päähän yhden pelin enemmän pelanneesta Tapparasta. Sarjataulukon kolmatta sijaa hallussaan pitävät tupsukorvat ovat kaksi pistettä edellä illan vastustajaa JYPiä, jolla on myös tilillään yksi ottelu Ilvestä enemmän.

Ilves on pelannut päävalmentaja Jouko Myrrän alaisuudessa 23 ottelua, joista se on hävinnyt vain viisi. Illan ottelun kannalta mielenkiintoista on se, että näistä viidestä tappiosta kaksi on tullut juuri JYPiä vastaan. Lokakuun 5. päivänä JYP oli vahvempi Jyväskylässä maalein 6-4 ja marraskuun 20. päivänä Hakametsässä lukemin 1-3. Tuolloin hurrikaanipaidat onnistuivat katkaisemaan Ilveksen seitsemän ottelun voittoputken. Tupsukorvilla on siis revanssin paikka ja samalla mahdollisuus kasvattaa piste-eroa jyväskyläläisryhmään.

Toipilaana olevan Arttu Ruotsalaisen lisäksi Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa tapaninpäivänä käynnistyviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin valmistavilla leireillä mukana olevat maalivahti Lukas Dostal, puolustajat Santeri Hatakka ja Lassi Thomson sekä hyökkääjät Matias Maccelli ja Antti Saarela.

Illan seuratuin pelaaja on Ilveksen joukkueeseen liittynyt Ville Meskanen, joka takoi toissa kaudella kasvattajaseurassaan 48 ottelussa pisteet 24+20=44. Hyökkääjä saa paluuottelussaan rinnalleen pitkäaikaisen tutkaparinsa Eemeli Suomen, joka oli viime viikon ottelut sivussa A-maajoukkueturnauksen päällekkäisyyden vuoksi. Arttu Ruotsalaisen poissa ollessa Suomi hoitaa keskushyökkääjän roolia, ja ketjun vasemmalla laidalla viilettää Teemu Rautiainen.

Meskasen ja Suomen ohella Ilveksen kokoonpanoon palaa pelikieltonsa kärsinyt Panu Mieho. Ilveksen maalilla torjuu Ville Kolppanen ja puolustukseen nousee mukaan Nikolas Matinpalo.

Antti Kalapudas liittyi JYP-ryhmään

Jos on Ilveksen pistesaldo lokakuun alusta lähtien todella kova, niin vahva on ollut myös JYPin vire, sillä samalla ajanjaksolla jyväskyläläiset ovat hävinneet 23 ottelustaan vain seitsemän. Seitsemän ottelun voittoputken jälkeen tahti on hieman tasaantunut viime aikoina, sillä kahdeksasta edellisestä pelistään JYP on voittanut neljä.

Viime viikolla hurrikaaniryhmä kuitenkin voitti molemmat ottelunsa, kun Jukurit kaatui Jyväskylässä maalein 3-2 ja TPS Turussa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4. Viime viikolla Sportista JYPin riveihin siirtynyt Antti Kalapudas iski viime kaudella 56 runkosarjaottelussa pisteet 12+34=46. Hyökkääjä teki maalin heti ensimmäisessä jyväskyläläisten paidassa pelaamassaan ottelussa ja kirjautti myös TPS:ää vastaan tehopisteen syötön muodossa. Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen merkkauttivat kummassakin ottelussa kaksi tehopistettä.

JYPin kultakypärää kantaa koko Liigan pistepörssiä johtava Julius Nättinen, jonka tehot 27 ottelussa ovat 22+15=37. Kaudesta toiseen kovia tehosaldoja takova 39-vuotias Jani Tuppurainen on tälläkin hetkellä joukkueen toiseksi paras pistemies, mutta 30 ottelussa tehot 10+20=30 iskenyt hyökkääjä on tänään sivussa jyväskyläläisten kokoonpanosta. Sarjan 20 tehokkaimman pelaajan joukkoon mahtuvat JYP-leiristä myös Jerry Turkulainen pisteillä 7+20=27 ja Jarkko Immonen saldolla 11+14=25. Jyväskyläläisten maalilla päävastuuta kantavan Eetu Laurikaisen torjuntaprosentti 91,34 on sarjan seitsemänneksi paras.

Erikoistilannepelaaminen on ollut JYPillä hieman tehottomampaa kuin Ilveksellä. Tupsukorvien ylivoimaprosentti on 25,95 ja alivoimaprosentti 81,30, kun taas hurrikaaniryhmän vastaavat lukemat ovat 21,50 ja 75. Parannettavaa riittää kuitenkin Ilvekselläkin, sillä viiden edellisen ottelun kuntopuntarilla mitattuna erikoistilannepelaaminen on ollut voitoista huolimatta heikkoa. Ilveksen ylivoimaprosentti on näissä peleissä vain 12,50 ja alivoimaprosentti 60.

Jani Tuppuraisen ohella JYPin kokoonpanosta puuttuu alle 20-vuotiaiden MM-leirillä oleva Anttoni Honka, joka on ollut alkukaudella jyväskyläläisten tehokkain puolustaja.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 20.12.2019

Maalivahdit:
Lukas Dostal (alle 20-vuotiaiden MM-leiri)

Puolustajat:
Santeri Hatakka (alle 20-vuotiaiden MM-leiri)
Lassi Thomson (alle 20-vuotiaiden MM-leiri)

Hyökkääjät:
Matias Maccelli (alle 20-vuotiaiden MM-leiri)
Arttu Ruotsalainen (2 viikkoa)
Antti Saarela (alle 20-vuotiaiden MM-leiri)


Lue myös: Duo Töyssy & Tervaniemi esiintyy ottelussa

Duo Töyssy & Tervaniemi esiintyy Ilves-JYP-ottelussa
Lätkäehtoo: Ilves-JYP 20.12.2019
UUTISET