1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Katkeaako vähämaalisten kotiotteluiden putki kolmanteen SaiPa-kohtaamiseen?

Katkeaako vähämaalisten kotiotteluiden putki kolmanteen SaiPa-kohtaamiseen?

Vesa Suonsyrjä
Ilves KE 25.1. klo 18:30 SaiPa

Ilves kohtaa keskiviikkona sarjan jumboksi jämähtäneen Lappeenrannan SaiPan. Kauden kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa voitot on tasattu kahden suurimaalisen ottelun jälkeen. Ilveksen viidessä edellisessä kotiottelussa kotijoukkue on juhlinut ainoastaan seitsemää kotiosumaa. Saako kotiyleisö nauttia useammasta osumasta SaiPan kustannuksella?

Osta ottelulippu

Ilves on kova kotijoukkue

Koko kauden otannalla Ilves on pistekeskiarvolla mitaten sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue. Yhdeksästätoista kotiottelusta joukkue on kerännyt 41 pistettä maalisuhteella 61-35. Edelliset viisi kotiottelua ovat olleet todella vähämaalisia ja niissä Ilves on tehnyt ainoastaan seitsemän maalia, mutta päästänyt vielä vähemmän eli neljä maalia.

Tilastoja voidaan monessa mielessä ylitulkita ja harvoin tilastot ohjaavat yksittäisten otteluiden ennakoitavuutta täysin, mutta yksi erikoisimmista tilastoista on ollut avausmaalin merkitys Ilveksen otteluissa. Ilves on nimittäin tehtyään avausmaalin kerännyt huimat 2,73p/ottelu kun vastustajan iskettyä avausmaalin on lukema todella vähäinen 0,83p/ottelu.

Keskiviikon ottelussa Ilves esittelee kotiyleisölle kaksi uutta pelaajaa, kun numerolla #11 esiintyvä ruotsalaispuolustaja Filip Westerberg sekä numerolla #40 debytoiva kokenut ja meritoitunut keskushyökkääjä Jarno Koskiranta ovat oletettavasti kokoonpanossa.

Molemmissa joukkueissa on useita pelaajia, jotka ovat urillaan pelanneet illan vastustajan riveissä. Ilveksen hyökkääjät Matias Mäntykivi, Jarno Koskiranta ja Santeri Virtanen ovat pelanneet urillaan SaiPan paidassa ja vastaavasti Ilvestä ovat aiemmin urallaan edustaneet nykyisin SaiPaa edustavat hyökkääjät Ville Meskanen, Joonas Oden ja Emil Järventie sekä puolustaja Kalle Maalahti.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.
Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa klo 17:30 alkaen Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-joukkueenjohtaja Timo Peltomaa, Ilves ry:n varapuheenjohtaja Jarmo Huhtala ja Futis-Liiga lännen aluepäällikkö Paula Turtonen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.
  • Aulan kuvausseinällä on mahdollisuus kuvauttaa itsensä Urheilugaalan vuoden urheiluseuran Uuno-palkinnon kanssa.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U8-10-tyttöjunioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Ravintola Maranga -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


En näe mitään syytä aliarvioida SaiPaa, olemme tällä kaudella heille hävinneetkin. Samat tärkeät kolme pistettä on jaossa kaikissa kamppailuissa. Lähtökohtaisesti en mieti vastustajaa vaan keskityn omaan pelaamiseeni ja käymme valmennuksen johdolla muutamia kohtia vastustajan pelaamisesta.
– Eetu Päkkilä


Eetu Päkkilän koko haastattelun voit lukea tästä.

Kuva: Anssi Takala, Ilves.com
Eetu Päkkilä on tyytyväinen nykyhetkeen – tulevaisuudessa hän haluaa nousta isompaan rooliin
Ilves murskasi SaiPan avauserässä
UUTISET