Vesa Suonsyrjä

Ilves murskasi tänään keskiviikkona SaiPan lukemin 5-0. Ilveksen maaleista vastasivat Aku Räty kahdesti, Jyrki Jokipakka, Jani Nyman ja Tommi Tikka. Ilveksen maalilla Marek Langhamer pelasi seuraennätyksellisen seitsemännen nollapelin 21 torjunnallaan.

Murskaava avauserä

Ilves tuli viikon ensimmäiseen peliin hurjalla intensiteetillä ja söi SaiPan neljän sylinterin iskiessä vaihdosta toiseen kiekkoa kohti SaiPan päätyä. Kiekko oli maalissa jo reilun minuutin jälkeen, mutta Antti Pennasen ja kotiyleisön suureksi tyrmistykseksi Greg Moron kontaktia, josta vihellettiin rangaistus ei katsottu syyksi josta Eetu Päkkilä otti kontaktin Niklas Westerholmiin ennen kuin Joona Ikonen iski kiekon maaliin.

Ilves ei jäänyt surkuttelemaan tilannetta vaan seuranneesta ylivoimasta Jyrki Jokipakka laukoi kiekon reppuun. 1-0 maaliin syöttöpisteet keräsivät Petri Kontiola ja hyvän maskin tehnyt Aku Räty. SaiPa yritti vastata Ilveksen liikkeeseen kiekollisella pelillä, mutta Ilves söi SaiPan avauserässä elävältä.

Ilves iski hienoja maaleja erän edetessä. Tommi Tikan laukaus napsahti aivan ylänahkaan ajassa 12.06 ja lisää seurasi minuuttia myöhemmin, kun Aku Räty jatkoi Otto Latvalan nousun jälkeen kiekon maaliin. Greg Moron ottaessa illan toisen rangaistuksensa laukoi Jani Nyman vaikeasta asennosta Ilveksen illan toisen ylivoimamaalin ja Niklas Westerholm vaihdettiin reilun vartin pelin jälkeen Jere Huhtamaahan.

Ilves oli erinomainen avauserässä ja lukemat olisivat voineet olla vielä rumemmatkin.

Toiseen erään tempo putoaa, Ilves iskee kertaalleen

Toisessa erässä ei nähty avauserän kaltaista ilotulitusta vaan peli tasoittui selvästi. Joukkueet ottivat rangaistuksia vuorotellen, mutta molemmat maalivahdit pelasivat varmasti toisessa erässä. SaiPan toinen rangaistus päättyi juuri, kun Petri Kontiola harhautteli näyttävästi ja pelasi kiekon Jyrki Jokipakalle, jonka syötön Aku Räty ohjasi sisään. 5-0 maali hyväksyttiin nopean tarkastuksen jälkeen.

Pelin tasoittumisesta huolimatta Ilves pelasi kurinalaisesti ja piti SaiPan maalipaikat lähes olemattomissa. Erän lopulla Balasz Sebok turhautui ja otti tuplarangaistuksen, mutta Ilveksen alivoima jatkoi vahvasti. Toiselle erätauolle siirryttiin lopulta 5-0 lukemissa.

Langhamer varmistaa nollapelin

Kolmannessa erässä ei kiekollisilla hienouksilla juhlittu. Ilves sai kuitenkin viisaasti jaettua minuutteja tasaisesti pelin ratkettua käytännössä jo avauserässä. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa tehdä maaleja päätöserässä.

Yleisön suuri suosikki – tsekinmaan kuningas Marek Langhamer teki tarvittavan tänään ja yleisö hullaantui tämän pitäessä seitsemännen kerran tällä kaudella nollapelin.

Plussat

+Ilveksen tuoreet vahvistukset vaikuttavat hyville lisille joukkueen kokoonpanoon
+Hallissa oli hyvä meininki
+Ilves pelasi ehjän ja viisaan esityksen

Ottelun ratkaisut
– Ilves iski neljä maalia avauserään ja ratkaisi pelin

Erikoista

-Henrik Haapala istui turhaan rangaistusaitiossa 48 sekuntia, kun Balasz Sebokin tuplarangaistuksen alkaessa tuomaristo passitti jostain syystä kaksi pelaajaa rangaistusaitioon.

Katkeaako vähämaalisten kotiotteluiden putki kolmanteen SaiPa-kohtaamiseen?