Ilves.com
Ilves SU 24.4. klo 17:00 KooKoo

Pitkä ja vaiherikas kausi 2021-22 saa arvoisensa päätöksen, kun Ilves ja KooKoo päättävät kautensa pronssiotteluun. Päättyykö Ilveksen 21 vuoden mitaliton putki sunnuntaina?

Vielä kerran pojat

Pitkä ja vaiherikas kausi käynnistyi toukokuussa 2021, jonka jälkeen pelaajat ovat harjoitelleet ja pelanneet ahkerasti lähes kalenterivuoden ympäri kesätaukoa lukuunottamatta, jolloin monet pelaajat luonnollisesti lomailun ohella harjoittelivat omatoimisesti.

Kauteen 2021-22 on kuulunut kuusi valmistavaa ottelua, kuusikymmentä runkosarjaottelua ja kolmetoista playoffsottelua. Ennen sunnuntain pronssiottelua Ilves on näistä otteluista voittanut 46/79 ottelua.

Runkosarjassa Ilveksen paidassa esiintyi peräti 44 pelaajaa ja toistaiseksi playoffseissa 28 pelaajaa. Nykyisessä kokoonpanossaan Ilves pelaa tänään viimeistä kertaa ja osalle pelaajista ottelu on viimeinen Ilveksen paidassa.

Menestys on kiertänyt kumpaakin seuraa

Ilves on pitkässä historiassaan voittanut 16 kultaa, 9 hopeaa ja 12 pronssia. Liigan aikana (1975–>) osuus näistä mitaleista on yksi kulta, kaksi hopeaa ja neljä pronssia. Edellisestä mitalista on kulunut kuitenkin 21 vuotta, kun aiemmin pisin mitaliton putki Ilveksessä oli kahdeksan vuotta.

KooKoo pelaa ensimmäistä kertaa koskaan mitalista Liigassa. KooKoo pelasi liigassa aikaisemmin kaudet 1987-90, jonka jälkeen seura pelasi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuoteen 2015 asti, jolloin se nousi uudelleen liigaan. Mestiksen mestaruuden KooKoo voitti kaudella 2013-14.

Lieneekin perusteltua sanoa, että molemmilla seuroilla on mitalinälkää. Samoin on myös varmasti valtaosalla pelaajista ja ainakin katsomossa tulee riittämään tunnelmaa katsomoiden täyttyessä kovaa vauhtia.

Osta lippu

Kannattajatuotteet: kauppa.ilves.com

Stefan’s at Arena & aitiot

Stefan’s at Arena -katsomoravintolassa seuraat ottelun areenan parhailta paikoilta omassa pöydässä samalla tarjoiluista nauttien. Hintaan sisältyy kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu menu. Varaa paikkasi VIP-verkkokaupassamme!

Aitiot: VIP-verkkokaupasta ostetut aitiot 15% alennuksella normaalihinnasta! Tutustu tarjontaamme ja varaa uudenlainen otteluelämys osoitteesta vip.ilves.com

Ottelutapahtuma

Tapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 15:30. Ottelun alkushow alkaa kello 16:45. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Lue lisää Nokia Arenan ravintolapalveluista ja saapumisesta.

HUOM! Ratapihankadun Eventum-sisäänkäynti vain Ilves-Klubin asiakkaille. Ilves-Kaupasta ei läpikulkua areenan aulaan.

Pregame- ja aftergame-tapahtumat

Original Long Drink Barin happy hour kello 15:30-16:30. Pregame-tapahtuma alkaa noin kello 16:00, jossa haastateltavana on Ilveksen joukkueenjohtaja Timo Peltomaa. Tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #28 Eetu Päkkilän maila. Aftergame-tapahtuma alkaa ottelun loputtua.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle: Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla


Valmentajakommentit, Jouko Myrrä
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Tavoitin päävalmentaja Jouko Myrrän lauantaiaamusta. Kotoaan tavoitettu päävalmentaja avasi joukkueen tuntoja pronssiottelun alla.

Jokke, miten joukkue on käyttänyt tämän ajan TPS-semifinaalien jälkeen?

– Siinä huilattiin muutama päivä ennen kuin keskiviikkona palattiin hallille. Meillä on ollut joukkueessa terveyshaasteita, mutta kyllä joukkue on harjoitellut sekä latautunut hyvin huomiseen otteluun.

Miten joukkue on saanut nollattua semifinaalien pettymyksen?

– Meillä on ihan ensimmäisestä päivästä kauteen lähdettäessä ollut tavoitteena päättää kausi voittoon ja mikään ei ole muuttunut sen suhteen. Valmentaja Pasi Saarinen käytti painavan puheenvuoron kun joukkue keskiviikkona kokoontui. Siinä ”Pate” kertoi olleensa molemmilla puolilla pelaamassa pronssista ja ero on kuin yöllä ja päivällä ottelun lopputuloksesta riippuen.

Olli Mustonen kolumnissa tunnetut kiekkoihmiset kertoivat omista näkemyksistään pronssiotteluiden suhteen. Mitä itse ajattelet huomisesta ottelusta?

– Ajattelen sen niin, että kolmiyhteys johon kuuluu meidän mahtava Ilves-yhteisö eli kannattajat, joukkueen pelaajat ja joukkueen pitkäaikaiset toimihenkilöt ansaitsevat saada menestystä ja kausi olisi hienoa päättää tietenkin voittoon.

Kolumni: PRONSSIFINAALI
21 vuoden tuska päättyi pronssiseen riemuun!
UUTISET