1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kolmen ottelun viikko käyntiin TPS:n vieraana

Kolmen ottelun viikko käyntiin TPS:n vieraana

Vesa Suonsyrjä
TPS TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves jatkaa kamppailua pudotuspelien kotiedusta keskiviikkona matkaamalla TPS:n vieraaksi. Kotijoukkueelle ottelu alkaa olemaan viimeisiä oljenkorsia, jotta edes teoriassa se kamppailisi pudotuspelipaikasta, joten helppoja pisteitä Turusta ei ole luvassa.

TPS:llä käynnissä vaikea kausi

Liigan yksi suurimmista pettymyksistä koko kaudella on ollut TPS, jonka sekasorto näkyi etenkin edellisen kalenterivuoden aikana lehtien palstoilla runsaina negatiivisina uutisina. Kalle Kaskisen saatua väistyä TPS oli sarjassa 14 sijalla ja nyt 54 ottelun kohdalla Marko Virtasen luotsaama TPS on sijalla 11 kymmenen pistettä pudotuspelirajan alapuolella. Kun runkosarjaa on jäljellä 5-6 kierrosta joukkueesta riippuen vaatii turkulaisten pudotuspelipaikka jo pienoista ihmettä, sillä TPS:n pistekeskiarvo koko kaudella on 1.13/ottelu.

Turkulaisten kruununjalokivi tällä kaudella on ollut 20-vuotias Lauri Pajuniemi, joka on tehnyt peräti 26 maalia. Pajuniemen pelaaminen on epävarmaa ottelua edeltävänä päivänä TPS:n ilmoitettua tämän olevan poissa kokoonpanosta day-to-day. Puolustajien pistepörssissä kolmantena oleva Henrik Larsson (54.4+31=35) on ollut erinomainen hankinta. Joukkueen maalilla loukkantuneen Rasmus Tirrosen tilalle hankittu Erik Källgren on onnisttunut kelvollisesti ja hänen torjuntaprosenttinsa 14 pelatussa ottelussa on 90,86%.

TPS on liigan heikoin kotijoukkue ja se on onnistunut keräämään 26 kotiottelussa ainoastaan 19 sarjapistettä. Edellisessä kamppailussaan TPS sai kyytiä Tapparalta lukemin 0-5.

Ilves lähtee kolmen ottelun viikkon hyvissä asemissa

Viime viikon lauantaina edellisen kerran pelannut Ilves on sarjassa neljäntenä 104 sarjapisteellään. Sijoilla 3-6 olevat joukkueet ovat kahdeksan pisteen sisällä, joten jokaisella ottelulla on suuri panos tässä vaiheessa.

Ilves pelasi helmikuussa kymmenen ottelua, joista se voitti seitsemän maalisuhteella 22-16. Tästä nähdään selvästi, että koko sarjakauden mittaan liigassa toiseksi eniten maaleja iskenyt Ilves teki helmikuussa hyvin vähän maaleja, mutta päästi vielä vähemmän. Ilveksen 19-vuotias huippumaalivahti Lukas Dostal pelasi helmikuussa yhdeksän kamppailua torjuntaprosentilla 93,56% pelaten myös kahdesssa viimeisimmässä kotiottelussa nollapelit.

Ilveksen pelaajista Eemeli Suomi on liigan pistepörssissä kolmantena 51 tehopisteellä pisteen kärjessä olevaa Jesse Puljujärveä perässä. Teemu Rautiaisella on koossa 28 tehopistettä, joista viimeisin oli ”Radun” 100 maali liigassa, jota mies juhlisti komealla tuuletuksella. Ilveksen puolustajien tehomies on 2-vuden jatkosopimuksen vähän aikaa sitten allekirjoittanut kultakurkku Niko ”Bono” Peltola, jolla on koossa 29 tehopistettä.

Arttu Ruotsalainen hyvillä fiiliksillä kolmen ottelun viikkoon

Kuluvalla kaudella 40 ottelussa tehot 13+25 iskenyt Arttu Ruotsalainen ei ollut ottanut paineita maalittomasta jaksostaan, joka päättyi lauantain KalPa-ottelussa.

– Maalinteko tuntui totta kai hyvälle, mutta koko ajan minulla on ollut tunne että olen syötöillä auttanut joukkuetta tuloksenteossa. Pitää hyväksyä se, että välillä tulee kuivempia jaksoja maalinteon kanssa. Itselläni ei ole ollut aiheesta stressiä, sillä olen kokenut että olen pystynyt luomaan kuitenkin maalipaikkoja tasaisesti.

Lauantain KalPa-ottelun jälkeen joukkue huilasi sunnuntaina, mutta maanantaina oli edessä paluu arkeen harjoitusten muodossa.

– Maanantaina heräteltiin kroppaa ja tänään tiistaina teimme pelitapaharjoituksia. Kävimme myös videoiden avulla lävitse hyviä ja huonoja asioita pelissämme. Videolta katsoen pelissä on ollut paljon hyvää – pelin nopea kääntäminen, kiekossa pysyminen ja pelin virtauksen säilyttäminen päällimmäisenä.

Lauantaina valmennus oli vaihtanut ykkösketjun laidalle Ville Meskasen tilalle Teemu Rautiaisen. Arttu Ruotsalaiselle molemmat vaihtoehdot ovat yhtä hyviä.

– Meillä on koppi täynnä hyviä jätkiä. Minulle on ihan sama kenen kanssa pelaan siinä mielessä. ”Radu” on tietenkin tuttu jo viime kaudelta samasta ketjusta, joten hänen kanssaan on siinä mielessä helppo pelata.

Keskiviikolta ”Are” odottaa tiukkaa kamppailua

– Varmasti on kova peli edessä, he haluavat varmasti näyttää olevansa parempia kuin vaikean kauden tulokset. Meillä ei ole varaa antaa yhtään siimaa. TPS on nälkäinen ja luisteluvoimainen joukkue, jonka liikkeeseen meidän pitää vastata jotta pisteet matkaavat Tampereelle.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 4.3.2020

Puolustajat:
Lassi Thomson (sairaana, päivä kerrallaan)

Ilves Hockey Legends -aatelointitilaisuus lauantaina 7.3. Ilves-HIFK-ottelussa
Ilvekselle piste laihana Turun tuliaisena
UUTISET