1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. KooKoon vierailu keskeyttää Ilveksen huiliviikon

KooKoon vierailu keskeyttää Ilveksen huiliviikon

Markus Mesiä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 KooKoo

Ilveksen lähes viikon huilitauko päättyy perjantaina, kun Hakametsässä vastaan asettuu KooKoo. Kuluva viikko on tupsukorville varsin kevyt, sillä illan ottelu on tamperelaisten koko viikon ainoa mittelö. Siinä missä illan isännät pääsevät otteluun hyvin levänneenä, kouvolalaisille kyseessä on viikon toinen ottelu. Syksyn yllättäjä kärsi keskiviikkona tappion sarjajumbo Sportille, joten vierailijoilla on taatusti kova hinku takaisin voittojen tielle.

Seuraavaa voittoputkea kohden?

Alkukauden tahmailun jälkeen huimaan vireeseen vertynyt Ilves kohtasi viime viikolla pitkän tauon jälkeen parempansa, kun keskiviikon ottelussa JYP kävi hakemassa pisteet Tampereelta. Perjantain mittelössä tupsukorvat taipuivat vielä voittolaukauksilla HPK:lle, joten lauantain SaiPa-voitto jäi rupeaman ainoaksi päänahaksi. Seitsemän ottelun voittoputken jälkeen ”vain” neljän pisteen viikko jätti tamperelaisille happaman maun suuhun.

Jouko Myrrän päävalmentajakauden aikana Ilves on onnistunut pitämään oman puolustuspäänsä visusti turvattuna. Tamperelaisten verkkoon on tehty 17 ottelun aikana vain 32 maalia, mikä tarkoittaa alle kahta per ilta. Numeroiden valossa viime viikon rupeama ei tuonut muutosta tiiviiseen puolustus- sekä oivalliseen maalivahtipeliin, sillä kolmessa ottelussa upposi yhteensä kuusi takaiskua. Kun Lukas Dostalin ohella myös kakkostorjuja Ville Kolppanen on saanut itsensä mainioon vireeseen, ei KooKoolle ole luvassa kummoisia maalikarkeloita.

Sen sijaan pistemenetysten takana on nähtävissä tyrehtynyttä maalintekoa. Ilves osui tolppien väliin vain viidesti, joista kolme syntyi ylivoimalla. Tasakentällisin isketyt kaksi maalia kolmeen mittelöön on yksinkertaisesti liian vähän, joten tehokkuuteen tarvitaan selvää petraamista. Toki tamperelaisten eduksi on laskettava Liigan paras ylivoimapeli. Ilves on onnistunut rankaisemaan Myrrän aikakaudella vastustajaa jäähyilystä yli 32 prosentin varmuudella. Onkin selvää, että kouvolalaisten ei parane viettää perjantai-iltaansa jäähyaitiossa.

Ilveksen tehopisteiden valossa kuumimmat pelaajat ennen taukoa puolustaja Niko Peltola sekä hyökkääjä Joona Ikonen. Vahvasti puolustava Peltola joutui metsästämään kauden avausmaalia aina perjantain HPK-peliin asti, minkä jälkeen kuuluisa ketsuppipullo viimein aukesi. Niin ikään lauantaina kiekko löysi tiensä maaliverkkoihin. Peltola on iskenyt marraskuun kahdeksan pelin aikana komeat tehot 2+7=9.

Niin ikään kahden maalin viikkoa viettänyt Joona Ikonen on loistanut pimenevässä syksyssä. JYP-pelin ainokaisen sekä HPK-ottelun ensimmäisen kavennuksen iskenyt 21-vuotias laituri on väläytellyt nopeuttansa läpi kauden. Menneen viikon osumat eivät ole sattumaa, sillä hyvällä jalalla liikkuva nuorukainen on saanut paikkoja illasta toiseen. Samalla taustaketjujen onnistumiset antavat huilitilaa kärkiketjujen pistenikkareille.

KooKoo kääntänyt edukseen vähämaalisia taistoja

Sarjataulukon seitsemäntenä porskuttava KooKoo on ollut yksi kauden yllättäjistä. Tahmaisen alkukauden jälkeen hyvään lentoon yltäneet kouvolalaiset ovat saalistaneet pisteitä illasta toiseen usein tasaväkisten vääntöjen päätteeksi. Joukkue oli ennen Sportilla kärsittyä 5-4-tappiota viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana tilille ropisi maukkaat kymmenen pistettä. Erityisesti lauantain komea voitto sarjakakkosena olevasta Tapparasta oli seuralle iso päänahka.

KooKoo on kyennyt pitämään ottelut tasaisina ja vähämaalisina. Joukkueen verkkoihin on 24 ottelun aikana isketty ainoastaan 55 maalia, mikä on sarjan kolmanneksi pienin lukema. Toisaalta myös maalinteko on ollut haastavaa, kuten 62 täysosumaa kertoo. Maalinteon vaikeus yhdistettynä Ilveksen hyvään puolustuspeliin tuskin tarkoittaa kummoista maali-iloittelua perjantainakaan.

Kouvolalaisten ykköstehomiehinä hääräävät tutut konkarit. Joukkueen kultakypärää kantaa Juha-Pekka Haataja tehoilla 6+15=21. Perässä vaanii 29-vuotias Anrei Hakulinen sekä vasta 23-vuotias unkarilainen Vilmos Gallo 19 tehopisteellä. Erityisesti Gallo on osoittautunut kovaksi täsmähankinnaksi. Tehojen ohella nuorukaisella on joukkueen paras plus-miinus-tilasto, joka on viisi pykälää vihreällä.

Historian valossa tasainen vääntö

Kotijoukkue Ilves lähtee perjantain otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Erityisesti edellinen SaiPa-ottelu oli tamperelaisilta vakuuttava suoritus, sillä tappion kärsineet lappeenrantalaiset pelasivat niin ikään yhden kauden parhaista otteluistaan. Jos tupsukorvat saavat pidettyä saman otteen KooKoon isäntänä eikä Liigan paras ylivoima ota yskiäkseen, saanee Hakametsän lehtereille saapuvat fanit aihetta hurraahuudoille.

Tamperelaisilla on varmasti kana kynittävänä kouvolalaisten kanssa, sillä kauden avauskohtaaminen lokakuussa päättyi tuolloin KooKoon hyväksi numeroin 2-1. Tasaväkisyys on ollut kaksikon mittelöille tyypillistä, sillä viimeisestä yhdeksästä kohtaamisesta vain yksi on päättynyt yli yhden maalin erolla. Viime syksynä pelattu poikkeus päättyi Ilveksen eduksi 4-2, joten varsinaisesta murskajaisesta ei tuossakaan tapauksessa voida puhua.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 29.11.2019

Hyökkääjät:
Jasse Ikonen (päivä kerrallaan)

Lätkäehtoo: Ilves-KooKoo 29.11.2019
Ilves-pelaajat liittyivät Rehabin omistajajoukkoon – jäljellä olevat osuudet myynnissä Black Friday -tarjouksena
UUTISET