Miia Kahila

Ilveksen Liiga-kauden toinen koitos nähtiin torstai-iltana Nokia Areenalla, kun vastassa oli Rauman Lukko. Ottelu päättyi jatkoajalla Rauman Lukon voittoon lukemiin 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-1).

Ilveksen odotettu kotiavaus koitti torstai-iltana, kun Nokia Arenalle saatiin vieraaksi viime kauden runkosarjan kolmonen Rauman Lukko. Uuden päävalmentajansa Tomi Lämsän johtamat sinikeltaiset lähtivät hakemaan Tampereelle avausvoittoaan ja Lukko menikin avauserässä 0-1 johtoon kapteeninsa Julius Mattilan osumalla.

Toista erää hallitsivat rangaistukset. Heti erän alussa Ilves sai kuviot kuntoon ylivoimalla, kun Oula Palve antoi Matias Mäntykivelle loistavan poikittaissyötön ja peli oli tasan 1-1. Pian Ilves-puolustaja Les Lancasterin istui vuorostaan kaksiminuuttista, jonka viimeisillä sekunneilla Ilves sai riistettyä kiekon puolustuspäässään. Lancaster vapautui rangaistusaitiosta juuri sopivasti mukaan “kaksykköseen”. Palve syötti ja Lancaster pisti kiekon Lukko-vahti Samuel Harveyn selän taakse. Ilves ei kuitenkaan saanut nauttia erän loppuun johtoasemastaan, sillä Lukko iski ylivoimalla kahdesti, joten Ilves lähti kolmanteen erään jälleen yhden maalin taka-ajoasemasta.

Kolmanteen erään lähti päättäväinen Ilves. Kun erää oli pelattu reilu minuutti, jätti Petr Kodýtek laidassa kiekon Dominik Mašínille, joka toi Ilveksen takaisin tasoihin. Ottelun voittajaa ei kuitenkaan saatu ratkottua varsinaisella peliajalla, joten oli viiden minuutin jatkoajan vuoro. Jatkoajalla raumalaiset lopettivat ottelun ajassa 63.29, kun Tuukka Tieksola teki ottelun voittomaalin 3-4.

ILLAN ONNISTUJA:

Hyökkääjä Oula Palve jatkaa hyviä otteitaan ja tehopisteitä ropisee matsista toiseen.

OTTELUN NOSTO:

Jonas Gunnarssonin klassinen gamesaver kolmannen erän lopussa sai jokaisen yleisön 5015 hengestä huokaisemaan ihastuksesta.

Seuraava ottelu: Ilves pääsee jälleen irti lauantaina 16. syyskuuta, kun Nokia Arenalle tulee vieraaksi Hämeenlinnan Pallokerho. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 17.00. Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Maailman ensi-ilta: Kotiavaus 2023