1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kotipeli-tripla käyntiin tiistain JYP-kohtaamisella

Kotipeli-tripla käyntiin tiistain JYP-kohtaamisella

Milla Mettiäinen
Ilves TI 21.2. klo 18:30 JYP

Kolmen kotiottelun viikko käynnistyy tiistain JYP-kohtaamisella. Ilves viilettää viiden ottelun voittoputkessa, kun vieraaksi saapuvat jyväskyläläiset ovat sarjataulukon 13. sijalla. Heikosta sijoituksesta huolimatta JYP on onnistunut repimään pisteitä mukaansa neljästä edellisestä ottelustaan.

Osta ottelulippu

Kyseessä on neljäs ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa joukkueiden välillä. Ilves on voittanut kaikki kolme aiempaa. Nuo ottelut ovat päättyneet Ilveksen 5–3-, 1–2- ja 0–2-voittoihin.

Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa toisella sijalla, ja eroa kärjessä olevaan Lukkoon on neljä pistettä, kun Lukko on pelannut kaksi ottelua enemmän. Ylivoimalla Ilves on parhaillaan kirkkaasti Liigan kärjessä, kun ylivoimatehokkuus on ollut 28,22 %, ja perässä tulevaan Tapparaan eroa on liki 6 prosenttiyksikköä. Maalitehokkuutta tupsukorvilta on edellisissä otteluissa nähty mukavasti. Sportia ja SaiPaa vastaan syntyi 12 osumaa. Myös jännitystä otteluiden seuraamisessa on ollut, sillä viimeisistä viidestä voitosta kolme on ratkennut maalin erolla.

Jyväskyläläiset ovat viimeisistä neljästä pelistä onnistuneet voittamaan kaksi varsinaisella peliajalla, kun vastassa on ollut SaiPa ja Sport. Tapparaa vastaan voitto haettiin jatkoajalta, ja JYPin viimeisin peli pelattiin perjantaina Jukureita vastaan, josta Jukurit nappasi voiton voittolaukauksilla. Viiden ottelun kuntopuntarissa JYP on sijalla 6.

JYPin rosterissa kiinnostavia nimiä ovat mm. pisteiden teossa kunnostautunut Jerry Turkulainen, joka pitää paikkaansa pistepörssin kakkossijalla tehoin 10+39=49. Puolustaja Sami Niku on kellottanut viimeisissä viidessä pelissä 26.44 minuutin peliaikakeskiarvon, joten puolustusvastuuta on riittänyt. Reid Gardiner on maalipörssin jaetulla toisella sijalla Joona Ikosen kanssa 22 tehdyn maalin voimin. Eroa kärjessä olevaan Michael Jolyyn on yhden maalin verran, joten Joona Ikosella on vielä mainio sauma voittaa maalipörssi.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-joukkueenjohtaja Timo Peltomaa sekä entinen Ilves-maalivahti Vesa Toskala. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U6-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Tammer Diesel -polkuautokisa.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Aku Räty: ”Joka päivä näytetään uudestaan, millainen pelaaja on kyseessä”

Aku Räty oli tuttuun tapaan iloisella ilmeellä liikenteessä maanantai-iltapäivänä harjoitusten jälkeen. ”Hyvä fiilis on joukkueella päällä. Tänään valmennus teki selväksi, että huomenna tulee kova peli, koska JYP tarvitsee pisteitä ja voittoja tosi paljon. Peli SaiPaa vastaan oli kliininen voitto, mutta vähän se meni lopussa pelailuksi ja sellainen ei tule huomenna riittämään. Sitä silmällä pitäen vedettiin kyllä hyvä treeni ja on hyvä lähteä kohti huomista peliä.”

Aku Räty on saanut onnistumisia ja maalisarakkeessakin Rädyn nimi on nähty viime aikoina monessa pelissä: ”Nyt on mennyt kyllä ihan hyvin. En ole ollut pelkkä pisteidentekijä ikinä, mutta kyllä se mieltä lämmittää, kun saadaan voittoja ja on se aina positiivinen juttu, kun tulee vähän tilastomerkintöjäkin. Tosin tämä on kyllä sellainen laji, että se ei saa nousta hattuun. Siitä mennään seuraavaan peliin taas ja siellä pitää näyttää uudestaan. Oma ajatusmaailmani on sellainen, että joka päivä näytetään uudestaan, millainen pelimies on kyseessä.”

Pelitahti on ollut viime aikoina Ilveksellä melko tiivis. ”Hyvä rytmi tässä on saatu päälle. Sunnuntai on vapaa ja maanantaina treenataan voimaa ja aletaan valmistautumaan peleihin ja se on kyllä toiminut hyvin. Helpottavaa on ollut, että ei hirveästi ole ollut peräkkäisinä päivinä pelejä. Nyt niitä toki on tulossa, mutta kyllä ne nuori mies hyvin kestää,” tuumailee Räty.

Kolmen kotipelin viikko ilahduttaa nuorta miestä, mutta myös odotukset ovat korkealla. ”Aina on mukavampi pelata kotona ja meidän kotipeleissämme on kyllä hyvä meininki. Kotona on nyt itsellä ja joukkueellakin kulkenut hyvin. Tämä viikko on hyvä mahdollisuus meille. Kaikkien odotusarvo ja vaatimus on saada enemmän voittoja kuin tappioita. Runkosarjassa meidän tilanne näyttää hyvältä, mutta kaikki haluaa kyllä, että saadaan varmistettua se kotietu playoffeihin ja tietenkin halutaan sijoittua mahdollisimman korkealle runkosarjassa. Tapparaa vastaan perjantaina pelattava peli on kuuden pisteen matsi, kun on oltu sarjassa niin tasaisia. Innostunut fiilis on tästä viikosta,” päättää Räty.

Ilves murskasi SaiPan Lappeenrannassa
Game Worn- ja Game Issued-vieraspelipaitojen huutokauppa
UUTISET