Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi Lappeenrannassa sarjajumbo SaiPan ja lisäsi kotijoukkueen tuskaa hakemalla viidennen perättäisen voiton lukemin 2-7. Illan tehomies oli hurjat 1+4 tehot iskenyt Henrik Haapala. Les Lancaster paranteli puolustajien seuraennätystä.

Ilves karkaa heti avauserässä

Ilves tuli otteluun hyvällä latauksella ja hallitsi avauserää selkeästi. Kotijoukkueen nuori maalivahti Kalle Varis päästi Leo Lööfin viivalaukauksen turhan helposti sisään reilun minuutin jälkeen. 0-1 osuman syöttivät Tommi Tikka ja Joona Ikonen.

Ilveksen hallitsemassa erässä SaiPa sai muutaman paikan, jotka Jakub Malek selvitti varmasti. Les Lancasterin rangaistuksen aikana SaiPa ei saanut kelvollisia paikkoja Ilveksen puolustaessa hyvin. Ilves onnistui lisäämään johtoaan erän puolivälin lähestyessä, kun Henrik Haapala nousi kiekon kanssa nopealla liikkeellä maalintaustalta ja uitti kiekon ohi Variksen. 0-2 osuman syöttöpisteet keräsivät Aku Räty ja liigauransa kahdennensadannen syöttöpisteensä kerännyt Petri Kontiola.

Ilves sai avauserässä yhden mahdollisuuden ylivoimalla, kun Mestis-laina Juuso Arola rikkoi. Ilveksen ylivoima pyöri näyttävästi ja tehokkaasti. Eemeli Suomi iski maalin edustalta lukemiksi 0-3, syöttöpisteet tulivat Henrik Haapalalle sekä Les Lancasterille. Lancasterin 28 syöttöpiste tälle kaudelle on uusi Ilveksen puolustajien seuraennätys.

Kalle Varis torjui avauserässä 11 kertaa, Jakub Malek 8 kertaa.

Ilveksen hallinta kasvaa entisestään keskimmäisessä

Ilves tuli toiseen erään jälleen terävästi ja iski avausminuutilla lukemiksi 0-4, kun Joona Ikonen ja Eemeli Suomi syöttelivät Tommi Tikan läpiajoon ja tämä iski kiekon varmasti ohi Variksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Henrik Haapala riisti kiekon SaiPa-puolustukselta ja pelasi kiekon Aku Rädylle, jonka terävä laukaus muutti lukemiksi 0-5.

Kahden nopean maalin jälkeen jäähyiltiin sopuisasti vuorotellen. Molempien selvitettyä kaksi alivoimaa otti SaiPa kaksi nopeaa perättäistä rangaistusta ja Ilves iski kahden miehen ylivoimalla kiekon varmasti maaliin. 0-6 osuman iski Joona Ikonen, jolle tyhjän maalin pelasivat Kontiola ja illan neljännen tehopisteensä kerännyt Henrik Haapala.

Kotijoukkueen harvalukuiset uskolliset kannattajat saivat pientä lohtua, kun ex-Ilvekset värkkäsivät 1-6 kavennuksen Joonas Odenin iskiessä kauden avausmaalinsa Santeri Airolan ja Joona Korhosen syötöistä.

Kolmas erä pelataan pois

Päätöserässä näkyi taululla olevan tilanteen mukaista peliä, jossa kummallakaan ei ollut suurempia intohimoja. Kotijoukkueesta Ilvekseen siirtyneen Greg Moron rangaistuksen aikana SaiPa sai lisälohtua, kun maalinedustalta Roni Karvinen kavensi lukemiin 2-6.

Ilves pääsi viidettä kertaa illan aikana ylivoimalle, kun Antti Kalapudas heitti kiekon katsomoon. Kiekko löytyi jälleen maalista, kun Joona Ikonen pääsi iskemään hienolla laukauksella illan toisen osumansa. 2-7 osumaan syöttöpisteet saivat jatkuvasti seuraennätystä parantava Lancaster ja illan viidennen tehopisteensä napannut Henrik Haapala.

Voiton myötä Ilves nousi sarjassa toiseksi ohittaen Tapparan.

Ottelun ratkaisut

Ilves tuli otteluun hyvällä intensiteetillä ja hallitsi kiekkoa läpi ottelun. Tasoero joukkueiden välillä oli suuri, mutta Ilves ei antanut tuumaakaan periksi asenteenkaan puolella.

Plussat

+Ilveksen tueksi oli matkustanut ilahduttavan suuri kannattajaporukka, kiitos Osasto41!
+Ilves tuli otteluun sarjatilannetta miettimättä hyvin latautuneena

Erikoista
-SaiPalle tappio oli viidestoista perättäinen, jolla se sivuaa liigan kyseenalaista ennätystä. Edellisen kerran SaiPa on voittanut 7.1.2023.