Mikko Alahäivälä
KooKoo TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Keskiviikkona Hakametsässä HIFK:n kaatanut Ilves matkaa tänään Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15.00.

KooKoo tappioputkessa

Yhden ottelun Ilvestä vähemmän pelannut KooKoo on kerännyt 62 pistettä, jotka oikeuttavat sarjataulukossa sijalle 13. Piste-ero tasapisteissä oleviin Ilvekseen ja HPK:hon on kuusi pistettä ja pudotuspeliviivan yläpuolella oleviin Ässiin kolmetoista pistettä. KooKoon helmikuu alkoi peräkkäisinä päivinä otetuilla kolmen pisteen vierasvoitoilla Sportista, mutta neljästä edellisestä ottelustaan kouvolalaiset eivät ole saaneet pistettäkään.

KooKoo ja JYP tiedottivat keskiviikkona tehopuolustaja Jake Newtonin siirtymisestä Jyväskylään. Newton pelasi KooKoossa 52 ottelua pisteillä 12+23=35, joilla yhdysvaltalainen on Liigan puolustajien maali- ja pistepörsseissä toisena. Kouvolalaisten tehokkain pelaaja on ilvesläisille tuttu Michael Keränen. Hyökkääjä on pelannut vain 38 ottelua, mutta pistesaldo näyttää lukemia 15+21=36. Patrik Bjorkstrandin tehot ovat 13+23=36, Toni Kähkösen 9+23=32 ja Miikka Pitkäsen 14+17=31. Helmikuussa Keränen on iskenyt kuudessa ottelussa pisteet 4+4=8 ja Bjorkstrand 1+5=6.

Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu

Ilveksellä on runkosarjassa jäljellä kuusi ottelua, ja piste-ero Ässiin on seitsemän pistettä. Keskiviikkona tupsukorvat kaatoivat kotihallissaan Helsingin IFK:n lukemin 2-1, mutta kahdeksasta edellisestä ottelusta voittoja ja tappioita on tullut vuorotellen. Tappioihin ei enää juurikaan ole varaa, jotta mahdollisuus nousta pudotuspeleihin säilyy elossa. Pudotuspelipaikka on yhä mahdollinen, mutta se vaatii viime kevään tapaan useampia peräkkäisiä voittoja ja suurta pistesaaliista.

Sami Sandell iski keskiviikkona IFK:ta vastaan tehot 1+1=2. Samalla jo yhden kauden piste-ennätystään parantanut hyökkääjä nousi Ilveksen pistepörssin kärkeen ohi Ville Meskasen. Sandellin pistesaldo on 13+29=42 ja Meskasen 22+18=40. IFK:ta vastaan voittomaalin ja kauden 17. osumansa laukonut Teemu Rautiainen saavutti myös 40 pisteen rajan ensimmäistä kertaa urallaan. Seuraava vuorossa on Eemeli Suomi, joka on kolmeen pisteen päässä rajapyykistä. Tulikuuma Sandell on takonut helmikuussa kuudessa ottelussa tehot 4+7=11. Ykkösketjuun nostettu Teemu Lepaus ja maalivahti Riku Helenius ovat myös olleet hyvässä vireessä viime viikkoina.

Ei kolmea ilman neljättä?

Ilves on voittanut kauden kolme aiempaa kohtaamista. Hakametsässä KooKoo kaatui syyskuussa maalein 4-3 ja tammikuussa 3-2. Lokakuussa Kouvolassa pelattu ottelu oli todellinen maali-iloittelu, jonka Ilves voitti jatkoajalla maalein 6-7.

Ilveksessä pelanneita pelaajia KooKoossa ovat Michael Keräsen lisäksi myös hyökkääjä Eero Savilahti, maalivahti Juha Järvenpää sekä puolustajat Ville Järvinen ja loukkaantuneena oleva Jyri Niemi. Savilahti oli myös loukkaantumisen vuoksi sivussa otteluista 4,5 kuukauden ajan, mutta hyökkääjä palasi kouvolalaisten kokoonpanoon viime viikolla.

Kouvolalaisten sairastupalaisten lista on pitkä. Niemen ohella sivussa ovat puolustajat Henrik Forsberg, Emil Kristensen ja Miro Keskitalo sekä hyökkääjät Olli Korhonen, Siim Liivik, Eetu Pöysti ja Anrei Hakulinen. Hyökkääjät Toni Kähkönen ja Jan-Mikael Juutilainen pelaavat tänään puolustajina. Ilveksen kokoonpano on sama kuin keskiviikkona. Loukkaantumisten vuoksi kokoonpanosta ovat poissa puolustaja Jarkko Parikka sekä hyökkääjät Joona Ikonen ja Juhani Tamminen.

Puolustaja Henry Mäntylä loppukaudeksi TuToon
Ilves kaatoi KooKoon vieraissa
UUTISET