1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kumpi taipuu Ilveksen ja HIFK:n kohtaamisessa?

Kumpi taipuu Ilveksen ja HIFK:n kohtaamisessa?

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 HIFK

Keskiviikkona Hakametsässä nähdään aina mielenkiintoinen kohtaaminen, kun perinteikkäät Ilves ja HIFK iskevät yhteen. Lisäväriä kamppailuun tekee sarjataulukko, jossa joukkueita erottaa ainoastaan kolme pistettä.

Ilveksellä alla epätasainen viikko

Ilveksen edellinen viikko alkoi upeasti voitolla TPS:n vieraana. Tuossa kamppailussa Ilves pelasi 55 minuuttia hyvää, voittavaa jääkiekkoa. Kahdessa viikon jälkimmäisessä kamppailussa Ilvekselle jäi luu käteen kotiottelussa Kärppiä sekä vierasottelussa Lukkoa vastaan. Näitä kamppailuita yhdisti heikot avauserät, joissa vastustajat saivat lopulta riittävän etumatkan Ilveksen pyrkiessä sinnikkäästi takaa-ajoon.

Ilveksen murheena viime aikoina on ollut myös alivoimapelaaminen, joka on täysin riittämättömällä tasolla. Ajoittain joukkue pelaa erinomaisen avausminuutin alivoimalla, mutta passivoituu rangaistuksen loppua kohden ja vierailijat saavat iskeä osumia liian helposti poikittaissyöttöjen mennessä läpi alivoimaneliön tai pelaajien jäädessä merkkaamatta aivan oman maalin edustalla.

Ilveksen kannalta valoisaa on ikäluokkansa parhaisiin hyökkääjiin kuuluvan Joona Ikosen kolmevuotinen jatkosopimus sekä puolustajien Tuomas Salmelan ja Nikolas Matinpalon jatkosopimukset. Kaukalon sisäpuolella Teemu Rautiaisen erinomainen viikko (3+3) luo Ilveksen ykkösketjun uhalle voimaa entisestään.

Raumalla pahannäköisesti loukkantuneen Oskari Laaksosen vamma on osoittautunut pelättyä lievemmäksi ja nuorukaisen pelikunto arvioidaan ottelupäivän aamulla.

* Päivitys: Laaksonen on illalla kokoonpanossa

Joukkojaan vahvistanut HIFK pelasi viime viikolla vähämaalisia kamppailuita

Helsinkiläisillä on niin ikään kolmen ottelun viikko taustallaan. Tiistaina KalPa oli kenttäpelissä askeleen edellä, mutta tehottomuus kostautui ja Ryan O´Connor tasoitti pelin kolmannessa erässä valtavan hässäkän päätteeksi ja Iikka Kangasniemi toi joukkueelle lisäpisteen voittolaukauskilpailussa. Torstaina joukkue oli myös vaikeuksissa kotiottelussaan Lukkoa vastaan, mutta osoitti vahvuuttaan nousemalla päätöserässä kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta jatkoajan alussa Joonas Raskin maalilla jatkoaikavoittoon. HIFK:n edellinen viikko päättyi tappioon kun Risto Dufvan paluukamppailussa JYP oli vahvempi kotonaan lukemin 3-1.

HIFK on vahvistanut rivejään kauden mittaan usealla pelaajalla, joista viimeisimpinä joukkue hankki meritoituneen kolmikon. Puolustaja Joonas Lyytinen ja hyökkääjät Sakari Salminen ja Jasse Ikonen liittyivät joukkueen riveihin ja ääritaitava Salminen nappasi samalla haltuunsa joukkueen kultaisen kypärän kauden yhteistehoilla 40. 10+22. Huomionarvoista on Salmisen viidessä kamppailussa HIFK:n paidassa laihaksi jäänyt pistesaldo 0+1. Viime aikoina koko liigan yksi kuumimmista pelaajista on ollut pienikokoinen luistinkiituri Iikka Kangasniemi, joka on edellisessä kymmenessä kamppailussaan kerännyt 13 tehopistettä.

Joukkueen sairaslistan merkittävin nimi on NHL-meritoitunut Kyle Quincey. Lisäksi hyökkääjät Teemu Tallberg, Juho Keränen ja Thomas Nykopp ovat olleet pidempään sivussa.

Kommentit, Olli Salo:

– Viime viikolla emme saaneet yhtään ehjää 60 minuuttista, Turussa pelattiin viikon paras ottelu, jonka jälkeen Kärppiä ja Lukkoa vastaan pelattiin heikot avauserät. Yksi asia mihin pitää keskittyä on tehokkuus, jossa olemme olleet vastapuolia selvästi jäljessä edellisissä kamppailuissa.

– Erikoistilannepelaamisemme ei ole ollut riittävällä tasolla. Ylivoimapelaamisen parantumiseen olen tyytyväinen ja alivoimapelaamisemme ei ole ollut niin huonoa kuin tilastoista näkyisi. Siellä on ollut hyviä juttuja jo näkyvissä ja uskon, että siinäkin työ vielä palkitaan.

– HIFK on kova haaste ja meidän pitää olla valmiit, kuten jokaisessa ottelussa. Meidän pitää omalla luistelullamme kammeta HIFK nurin. Heillä on kokenut ja vahva joukkue, joten meidän pitää pelata hyvin. Tässä vaiheessa jokaisen pisteen merkitys on suuri ja meidän pitää pystyä nostamaan profiiliamme myös kotiotteluissa.

Joona Ikoselle ja Tuomas Salmelalle jatkosopimukset, Nikolas Matinpalon optio käytetään
Arttu Ruotsalaisen jatkoaikamaali huipensi Ilveksen mahtavan kirin!
UUTISET