Otteluennakko

Kumpi taipuu Ilveksen ja HIFK:n kohtaamisessa?

Keskiviikkona Hakametsässä nähdään aina mielenkiintoinen kohtaaminen, kun perinteikkäät Ilves ja HIFK iskevät yhteen. Lisäväriä kamppailuun tekee sarjataulukko, jossa joukkueita erottaa ainoastaan kolme pistettä.

Ilveksellä alla epätasainen viikko

Ilveksen edellinen viikko alkoi upeasti voitolla TPS:n vieraana. Tuossa kamppailussa Ilves pelasi 55 minuuttia hyvää, voittavaa jääkiekkoa. Kahdessa viikon jälkimmäisessä kamppailussa Ilvekselle jäi luu käteen kotiottelussa Kärppiä sekä vierasottelussa Lukkoa vastaan. Näitä kamppailuita yhdisti heikot avauserät, joissa vastustajat saivat lopulta riittävän etumatkan Ilveksen pyrkiessä sinnikkäästi takaa-ajoon.

Ilveksen murheena viime aikoina on ollut myös alivoimapelaaminen, joka on täysin riittämättömällä tasolla. Ajoittain joukkue pelaa erinomaisen avausminuutin alivoimalla, mutta passivoituu rangaistuksen loppua kohden ja vierailijat saavat iskeä osumia liian helposti poikittaissyöttöjen mennessä läpi alivoimaneliön tai pelaajien jäädessä merkkaamatta aivan oman maalin edustalla.

Ilveksen kannalta valoisaa on ikäluokkansa parhaisiin hyökkääjiin kuuluvan Joona Ikosen kolmevuotinen jatkosopimus sekä puolustajien Tuomas Salmelan ja Nikolas Matinpalon jatkosopimukset. Kaukalon sisäpuolella Teemu Rautiaisen erinomainen viikko (3+3) luo Ilveksen ykkösketjun uhalle voimaa entisestään.

Raumalla pahannäköisesti loukkantuneen Oskari Laaksosen vamma on osoittautunut pelättyä lievemmäksi ja nuorukaisen pelikunto arvioidaan ottelupäivän aamulla.

* Päivitys: Laaksonen on illalla kokoonpanossa

Joukkojaan vahvistanut HIFK pelasi viime viikolla vähämaalisia kamppailuita

Helsinkiläisillä on niin ikään kolmen ottelun viikko taustallaan. Tiistaina KalPa oli kenttäpelissä askeleen edellä, mutta tehottomuus kostautui ja Ryan O´Connor tasoitti pelin kolmannessa erässä valtavan hässäkän päätteeksi ja Iikka Kangasniemi toi joukkueelle lisäpisteen voittolaukauskilpailussa. Torstaina joukkue oli myös vaikeuksissa kotiottelussaan Lukkoa vastaan, mutta osoitti vahvuuttaan nousemalla päätöserässä kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta jatkoajan alussa Joonas Raskin maalilla jatkoaikavoittoon. HIFK:n edellinen viikko päättyi tappioon kun Risto Dufvan paluukamppailussa JYP oli vahvempi kotonaan lukemin 3-1.

HIFK on vahvistanut rivejään kauden mittaan usealla pelaajalla, joista viimeisimpinä joukkue hankki meritoituneen kolmikon. Puolustaja Joonas Lyytinen ja hyökkääjät Sakari Salminen ja Jasse Ikonen liittyivät joukkueen riveihin ja ääritaitava Salminen nappasi samalla haltuunsa joukkueen kultaisen kypärän kauden yhteistehoilla 40. 10+22. Huomionarvoista on Salmisen viidessä kamppailussa HIFK:n paidassa laihaksi jäänyt pistesaldo 0+1. Viime aikoina koko liigan yksi kuumimmista pelaajista on ollut pienikokoinen luistinkiituri Iikka Kangasniemi, joka on edellisessä kymmenessä kamppailussaan kerännyt 13 tehopistettä.

Joukkueen sairaslistan merkittävin nimi on NHL-meritoitunut Kyle Quincey. Lisäksi hyökkääjät Teemu Tallberg, Juho Keränen ja Thomas Nykopp ovat olleet pidempään sivussa.

Kommentit, Olli Salo:

– Viime viikolla emme saaneet yhtään ehjää 60 minuuttista, Turussa pelattiin viikon paras ottelu, jonka jälkeen Kärppiä ja Lukkoa vastaan pelattiin heikot avauserät. Yksi asia mihin pitää keskittyä on tehokkuus, jossa olemme olleet vastapuolia selvästi jäljessä edellisissä kamppailuissa.

– Erikoistilannepelaamisemme ei ole ollut riittävällä tasolla. Ylivoimapelaamisen parantumiseen olen tyytyväinen ja alivoimapelaamisemme ei ole ollut niin huonoa kuin tilastoista näkyisi. Siellä on ollut hyviä juttuja jo näkyvissä ja uskon, että siinäkin työ vielä palkitaan.

– HIFK on kova haaste ja meidän pitää olla valmiit, kuten jokaisessa ottelussa. Meidän pitää omalla luistelullamme kammeta HIFK nurin. Heillä on kokenut ja vahva joukkue, joten meidän pitää pelata hyvin. Tässä vaiheessa jokaisen pisteen merkitys on suuri ja meidän pitää pystyä nostamaan profiiliamme myös kotiotteluissa.


Ilves-HIFK keskiviikkona kello 18:30, tervetuloa!
EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTA KOTI VIERAS TULOS SARJA YLEISÖ

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#33 THOMSON
2
MAALIA

SYÖTÖT
#72 MACCELLI
3
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#48 ANTONEN
3
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#48 ANTONEN
+2
+ / -

RANGAISTUKSET
#50 VAINIONPÄÄ
4
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O V T H TM PM P
1 Pelicans 2 2 0 0 7 3 6
2 Kärpät 2 2 0 0 6 3 6
3 Ässät 2 2 0 0 5 2 6
4 Tappara 2 1 0 0 9 7 5
5 JYP 2 1 0 0 6 6 4
6 KooKoo 2 1 0 1 8 6 3
7 Lukko 2 1 0 1 5 4 3
8 SaiPa 2 1 0 1 6 8 3
9 HIFK 2 1 0 1 2 4 3
10 KalPa 2 0 0 1 4 4 2
11 Jukurit 2 0 0 1 5 7 1
12 HPK 2 0 0 2 4 6 0
13 Sport 1 0 0 1 1 3 0
13 TPS 1 0 0 1 1 3 0
15 Ilves 2 0 0 2 6 9 0

Lisää aiheita

14.9.2019 / Otteluraportti

Ilvekselle tappio Raumalla

Ilves kohtasi lauantain kamppailussa Raumalla Lukon. Kotijoukkueen hallitsemassa kamppailussa Ville Kolppanen (kuvassa) piti Ilvestä pystyssä ja kolmannessa erässä joukkue nousi kahdella ylivoimaosumalla tasoihin, mutta Linus...

LUE LISÄÄ


14.9.2019 / Otteluennakko

Ilves iskee kyntensä Rauman Lukkoon

Ilveksen kausi rysähti eilen toden teolla käyntiin Tapparaa vastaan ja pelit jatkuvat heti tänään kun nuori tamperelaisryhmä matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi. Ilveksen silmissä Äijänsuolla kiiluu...

LUE LISÄÄ


13.9.2019 / Otteluraportti

Ilvekselle niukka tappio sarja-avauksessa

Liigakausi 2019-2020 käynnistyi Tampereella viihdyttävällä ja loppuunmyydyllä paikallispelillä. Runsasmaalinen ja monivaiheinen kamppailu päättyi lopulta Tapparan eduksi maalein 4-5. Ilveksen maalintekijöinä toimivat Teemu Lepaus, kahdesti ensimmäisessä...

LUE LISÄÄ


13.9.2019 / Video

Lätkäehtoo vahvistui laitatoimittaja Mikko Muhkuralla!

Lätkäehtoo-organisaatio vahvistui laitatoimittaja Mikko Muhkuralla. Katso kauden ensimmäinen Kiakkomakasiini!

LUE LISÄÄ