1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Lauantain uusintanäytös Hämeenlinnassa – Niko Peltola palaa pelikentille!

Lauantain uusintanäytös Hämeenlinnassa – Niko Peltola palaa pelikentille!

Vesa Suonsyrjä
HPK TI 2.3. klo 18:30 Ilves

Ilves ja HPK kohtaavat toistamiseen perättäisissä peleissä Hämeenlinnassa. Viime lauantaina Ilves haki Matias Maccellin jatkoaikamaalilla kaksi pistettä – siivittääkö Niko Peltolan paluu Ilveksen jälleen voittoon?

HPK:lla katkesivat putket Ilveksen toimesta

HPK lähti edelliseen Ilves kohtaamiseen neljän ottelun voittoputkessa ja seuran maalivahdilla Eetu Laurikaisella oli huima nollapeliputki voimassa. Ilves katkaisi voittoputken ja Aleksi Elorinteen 1-1 tasoitus päätti Laurikaisen nollaputken huiman 222 minuutin mittaisena. Kovavireisen kotijoukkueen pisteputki on kuitenkin yhä voimassa ja kestänyt kahdeksan ottelun ajan.

HPK:n selkäranka on tukeva, kun maalilla Eetu Laurikainenon torjunut kiekot yli 93 prosentin tarkkuudella. Ykköspuolustaja Elmeri Eronen on tehnyt edelliseen 9 otteluun 10 tehopistettä ja koko kaudella 28 tehopistettä hurjalla peliaikakeskiarvolla 23.51/ottelu. Kokenut keskushyökkääjä Petri Kontiola on kerännyt 36 tehopistettä.

Ilveksen on syytä pysyä poissa rangaistusaitiosta, sillä kolmikko Eronen, Kontiola ja Valtteri Puustinen on tehnyt kovaa jälkeä viime viikkoina. EHT:lla mukana ollut Jere Innala on iskenyt kahdeksan osumaa ylivoimalla.

Ilveksen kokoonpanossa muutoksia

Ilveksen ottelut ovat olleet jo pitkään hyvin tasaisia ja tästä osoituksena edellisistä kymmenestä ottelusta peräti yhdeksän on päättynyt maalin erolla. Ketsuppipullon ravistelussa kannattaa ollakin varovainen, sillä kun sitä viimeksi ravistettiin oli tuloksena 4-7 tappio Sportille.

Ilves oli aktiivinen siirtorajalla ja hankki Santeri Virtasen ja Adam Rockwoodin, mutta kumpikaan heistä ei ole vielä kokoonpanossa. Kokoonpanosta puuttuvat myös Joona Ikonen, Panu Mieho, Jarkko Parikka ja Eemeli Suomi.

Hyvän ottelun lauantaina pelannut Teemu Lepaus jatkaa ykkösketjun keskellä, johon Eemeli Suomen paikalle nousee Teemu Väyrynen. Miro Nalli palaa kokoonpanoon ja Santeri Airola tippuu nyt nelosketjun laidalle. Puolustukseen nousee kauden avausottelunsa pelaava Niko Peltola, joka aloittaa seiskapakkina.


Siirtorajan sulkeuduttua Ilves ei enää tällä kaudella tiedota arvioituja pelaajien poissaoloaikoja otteluennakoissa vaan ainoastaan pelaava kokoonpano ilmoitetaan.

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen
Ilvekselle tappio Niko Peltolan kauden avausottelussa
UUTISET