Veikkaus / Urheilutoimitus

Tampereen Ilves mahtuu ennakkoarvioissa kuuden kärkijoukkueen joukkoon. Lue Juha Koivulan ennakko alta, ja katso Ilveksen kapteeni Eemeli Suomen mietteet VeikkausTV-Studion haastattelussa.

Ilveksen viime kausi oli varsin kaksijakoinen. Huima alkukausi ei kantanut joukkuetta lopulta edes suoralle pudotuspelipaikalle asti. NHL-lainojen lähteminen sekoitti joukkueen peliä selvästi. Tähän kauteen Jouko Myrrän joukkio pääseekin sinällään rauhallisemmasta asetelmasta, koska vastaavaa isoa vaihtuvuutta pelaajistossa tuskin kesken kauden on nyt luvassa. Tamperelaisten ryhmä on kaiken lisäksi vahvistunut aavistuksen kesän aikana.

Ilveksen maalivahtitilanne vaikuttaa selvästi viime kauden lopun tilannetta vahvemmalta. Ville Kolppasen ja Eetu Mäkiniemen lähdöt eivät juurikaan heikentäneet joukkuetta ja uusi ykkösvahti Marek Langhamer on lähtökohtaisesti varsin pätevä korvaaja. Langhamer on torjunut KHL:ssä viime kausien aikana 71 ottelussa torjuntaprosentein 92,3. Joukkueen toinen uusi vahti 20-vuotias Vadim Zherenko on myös osoittanut Venäjän sarjoissa varsin lupaavia otteita.

Puolustuksesta lähtivät muun muassa Kalle Maalahti ja Anssi Salmela, mutta he eivät ole korvaamattomia. Uusista nimistä muun muassa Les Lancaster ja Simon Johansson pystyvät varmasti paikkaamaan lähtijöitä.

Ilveksen hyökkäyspää on uusiutunut viime vuoteen nähden melko paljon. Lähtijöistä merkittävimmät ovat Matias Maccelli ja Ville Meskanen. Uusista nimistä kovin on luonnollisesti viime kauden pistepörssin ykkösnimi Petri Kontiola. KalPasta siirtyneeltä Balazs Sebokilta ja AHL:stä Tampereelle saapuneelta Nick Baptistelta voidaan myös odottaa hyvää pistesaalista tulevalla kaudella.

Veikkauksen arvio: Ilveksen joukkue vaikuttaa tälle kaudelle varsin tasapainoiselta, vaikka aivan ykkössuosikkeihin se ei lukeudukaan. Ilveksen haarukassa ovat runkosarjan sijoitukset 5-7.

Katso Ilves-kapteeni Eemeli Suomen haastattelu VeikkausTV:ssä.


Alkuperäinen uutinen: veikkaus.fi

Tule mukaan Ilveksen mediaryhmän toimintaan
Ilves väänsi voiton kauden avauksesta
UUTISET