3. Lukko puristi voiton tasaisesta väännöstä

Lukko puristi voiton tasaisesta väännöstä

Marko Herckman

Liki kentällisen avainpelaajiaan Leijonien matkaan menettänyt Ilves haastoi perjantaina Raumalla Lukon. Kotijoukkue onnistui lopulta voittamaan tasaisen pelin lukemin 4-2. Ilves pelaa vielä kerran ennen joulua, kun KooKoo saapuu tiistaina vieraaksi Nokia Arenalle.

Pehmot jäälle

Ilves sai otteluun hyvän alun ja mm. Kultakypärää kantanut Petri Kontiola, sekä kauden ensimmäistä liigapeliään pelannut pääsivät mainioille tekopaikoille. Huippukautta Lukon maalilla pelaava Artem Zagidulin kuitenkin torjui. Lukko puolestaan onnistui ensimmäisessä tekopaikassaan kun Ilves-kasvatti Julius Mattilan terävä ranne ohitti Jakub Malekin vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 5.30.

Ensimmäisessä erässä mentiin hyvällä intensiteetillä ja ainoat pehmeät hetket nähtiin toisella mainoskatkolla, kun yleisöstä heitettiin jäälle iso kasa pehmoleluja, jotka kerättiin talteen Satasairaalan pienille potilaille. Laadukkaan avauserän jälkeen Lukko johti 1-0.

Kauden ensimmäistä liigapeliään pelannut Joona Korhonen, 19, esiintyi avauserässä terävästi. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Räväkkä alku toiseen erään

Ilves onnistui tasoituksessa välittömästi toisen erän alussa. Hurjassa vireessä viime aikoina ollut Petri Kontiola pelasi Henrik Haapalalle, jonka kovan syötön Aku Räty ohjasi sisään kun erä oli vanhennut 18 sekuntia. Tasoituksesta nauttiminen jäi lyhytikäiseksi kun Matthew Abt ampui perinteisen Malekin takapatjaan ja reboundissa ensimmäisenä oli Kim Nieminen.

Lukko oli toisessa erässä enemmän niskan päällä, mutta maalipaikkoja ei juuri nähty. Molemmat joukkueet pääsivät ensimmäisen erän tapaan kertaalleen ylivoimalle, mutta alivoimapelit toimivat. Raumalaiset osuivat kuitenkin vielä erän lopussa kun Julius Mattila laittoi illan toisellaan lukemiksi 3-1-ajassa 39.00.

Ilves-kasvatti Julius Mattila oli tehokkaana toisessakin erässä. Kuva: Elmeri Elo

Lukko nappaa voiton

Kolmatta erää ehdittiin pelata lähelle puoliväliä, kun Ilves onnistui toistamiseen. Illan kolmas ylivoima tuotti tulosta ja Henrik Haapala onnistui Les Lancasterin ja Matias Mäntykiven esityöstä kaventamaan lukemiksi 3-2. Ilves sai vielä viimeisellä kympillä kaksi ylivoimamahdollisuutta ja muutaman mainion paikan, mutta Lukon Otto Somppi ratkaisi pelin laittamalla kiekon tyhjään maaliin ajassa 59.17. Loppulukemat Raumalla 4-2.

Ottelun ratkaisut:

Tasaisessa ottelussa Lukko oli tehokkaampi. Ilveksellä oli hyvät paikat nousta vielä tasoihin lopun ylivoimilla, mutta sarjan parasta alivoimapeliä pelannut Lukko kesti.

Ilveksen parhaat:

Hyökkäysketju Henrik Haapala-Petri Kontiola-Aku Räty oli taas tasaisen vaarallinen.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Hyvä taisteluilme alusta loppuun
+ Neljä Ilves-pelaajaa on mukana Leijonien EHT-turnauksessa
– Ilves pelaa Liigaa samaan aikaan kun neljä avainpelaajaa on mukana Leijonien EHT-turnauksessa