1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Runkosarjan puolivälin ottelussa vastaan luistelee KooKoo

Runkosarjan puolivälin ottelussa vastaan luistelee KooKoo

Milla Mettiäinen
Ilves TI 20.12. klo 18:30 KooKoo

 
Ilves saavuttaa puolivälin krouvin runkosarjassa tiistaina, kun joukkue pelaa kauden 30. ottelunsa. Viimeinen ottelu ennen joulua on Nemo Pajulan tukiottelu, johon vieraaksi saapuu Kouvolan KooKoo. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Kouvolassa marraskuun alussa. Silloin Ilves vei voiton nimiinsä 3-6-lukemin.

Viimeiseen ennen joulua pelattavaan otteluun Ilves lähtee sarjataulukon neljänneltä sijalta. Joulukuun aikana pelatuista viidestä ottelusta pisteitä on tarttunut mukaan viisi, kun yksi ottelu on voitettu varsinaisella peliajalla ja toinen jatkoajalla. Alla on yksi tappio Rauman Lukkoa vastaan. Vastustaja KooKoo on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. KooKoolla on alla jo 31 peliä ja se pitää sarjataulukossa toiseksi viimeistä sijaa.

Joukkueiden edellinen keskinäinen kamppailu oli runsasmaalinen. Kumpikin joukkue on ollut tehokas maalin teossa, sillä Ilves on tehnyt tähän mennessä runkosarjassa eniten maaleja mätettyään niitä 95 kappaletta. KooKoo pitää tuossa tilastossa viidettä paikkaa 79 tehdyn kaapin voimin. KooKoo ei vielä tällä kaudella ole Ilveksen vieraana Nokia Arenalla ollut, mutta joukkue on esiintynyt vahvasti vierasotteluissa, sillä se on toisella sijalla voitettujen vierasotteluiden tilastossa.

Tiistain ottelu on Ilveksen U18-joukkueen kapteenistoon kuuluvan Nemo Pajulan tukiottelu. Pajula loukkaantui U18 SM-sarjan ottelussa, ja Nemo on toistaiseksi menettänyt kävelykykynsä. Tukiottelun tavoitteena on avustaa ja mahdollistaa Nemon kuntoutusta. Nemo Pajula on tiistain ottelussa tiputtamassa avauskiekon joukkuekavereineen. Tukikeräyksestä tiedotetaan lisää tiistaina.

Otteluun on myyty jo lähes 5500 lippua – osta lippu!


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.
Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-päävalmentaja Antti Pennanen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Ilves-Kaupan paitapaino palvelee ennen ottelua ja aina kolmannen erän alkuun asti.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U9-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Huoltaja Lasse Laukkasen tunnelmia jouluviikon alussa

Lasse Laukkanen työskentelee maanantain aamuharjoitusten jälkeen Nokia Arenan uumenissa varsin iloisella ilmeellä. Kysyttäessä tunnelmista menneen syksyn osalta Laukkanen summaa asiaa positiivisessa nuotissa: ”Kyllä joukkueen syksy on mennyt tosi hyvin. Ei olisi melkein uskonut että näinkin kivasti on mennyt. Koko ajan on ollut hyvä fiilis.”

Jäljellä on enää yksi ottelu tiistai-iltana ennen joulun viettoon rauhoittumista. Laukkasen työt ei kuitenkaan tiistai-illan loppuvihellykseen pääty. ”Kyllä sitä täytyy keskiviikkona vielä hallille tulla. Täytyy pestä pyykkiä, ettei ne jää tänne jouluksi homehtumaan,” Lasse naureskelee.

Joulua mies odottelee jo innolla: ”Lapset ja lapsenlapset tulevat meille joulun viettoon. Tiedossa on rauhallinen ja perinteinen joulu. Kuusta ei vielä ole koristeltu, mutta kyllä se jo odottelemassa on. Ilves-koristeitakin siihen tulee.”

Lahjatoiveita Lassella ei ole: ”Vaimon kanssa ei toivota mitään, mielummin annetaan muksuille lahjoja.” Lempiruokiin kuuluu Laukkasen mukaan laatikot ja kinkku, mutta kalaakin pitää olla, ennen kaikkea vaimolle ja tyttärille.

Kovin kauaa ei tarvitse kuitenkaan arkeen paluuta odotella. ”Tapaninpäivänä täytyy olla aamulla seitsemältä hallilla laittamassa kamppeet kasaan, kun lähdetään Turkuun. Kiva että kuitenkin neljä päivää ehtii rauhallisemmin olemaan.”

Lukko puristi voiton tasaisesta väännöstä
Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen – ”Pitkällä kaudella tärkeintä on pitää ajatus nykyhetkessä”
UUTISET