3. Maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa

Maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa

Henri Honkala

Seitsemän ottelun vierasputkensa illan otteluun päättänyt Ilves esiintyi pirteästi Kouvolassa KooKoon vieraana. Tupsukorvat karkasivat ottelun ensimmäisessä erässä karkumatkalle, eikä johtoasemasta enää luopunut.

Klap-klap-klap -osuma ylivoimalla

Heti ensimmäisellä minuutilla Henrik Haapala karkaa nokikkain Nick Malikin kanssa, maalivahdin vetäessä pidemmän korren tästä tilanteesta. Vauhdikkaasti alkaneen ottelun ensimmäinen erikoistilanne tulee kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen Ilveksen joutuessa alivoimalle. Alivoimanelikko ja Ilveksen veräjää vartioinut Marek Langhamer selvittävät tämän tilanteen ja Ilves palaa täysilukuiseksi.

Toisessa päässä Jarkko Parikalle löytyy tilaa, ja Parikka kiskaisee B-pisteiden välistä laukauksen kohti KooKoo-maalia. Puolustaja ei tästä vielä onnistunut, mutta ajassa 9:02 Ilves onnistuu. Kiekko pomppaa maalin edustalta toiseen aaltoon Leo Lööfille, joka vie liikkuvat taakse ja painaa lyöntilaukauksen maalille. Maalin edustalla maskia tekevä Eemeli Suomi osuu tähän kiekkoon, ja hänen nimiinsä merkataan tämä osuma. Toinen syöttöpiste Joona Ikoselle

Lisää tuli hetken päästä kahden pelaajan ylivoimalla. Hyvällä peli-ilmeellä avauserässä esiintynyt Ilves juonii upean osuman, jossa peliväline kierrätetään alivoimakolmion keskelle kultakypärä Ikoselle, joka ampuu suoraan syötöstä. Henrik Haapala saa maalin kulmalta tähän vielä osumaa väliin, joten tämä ylivoimamaali merkataan Haapalan nimiin.

Maalintekijä Haapalaa hymyilyttää. Kuva: Ella Taponen / KooKoo

Avauserän lopulla nähdään vielä kaksi jäähyä, kun Ilves onnistuu taistelemaan ensin oman alivoimansa puhtain paperein. Erätaukosummerin soitua KooKoolle puolestaan rangaistus väkivaltaisuudesta, ja Ilves pääsee näin ollen aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Ilves iskee heti toisen erän alkuun

Ilveksen ylivoima pyörii tänään hienosti ja se karkaa heti toisen erän alussa kolmen maalin johtoon. Tommi Tikka vääntää maalin edessä lapansa vapaaksi, ja kapteeni Eemeli Suomi lähettää kovan syötön tuohon lapaan – ohjaus verkon perukoille ajassa 20:51. Toinen syöttöpiste tähän maaliin Les Lancasterille.

Ilveksen ylivoima oli tänään uomissaa. Kuva: Ella Taponen / KooKoo

Myös kotijoukkue KooKoo saa kuparisensa rikki ottelun lähennellessä puolta väliä. Kovan hässäkän keskeltä kiekko päätyy lopulta Marek Langhamerin selän taakse. Ilves kuittaa tilanteen kuitenkin välittömästi ja palaa takaisin kolmen maalin johtoon. Matias Mäntykivi lyö irtokaran sisään maalin edestä ajassa 27:32. Samassa ajassa KooKoo vaihtaa maalilleen Oskari Setäsen.

KooKoo nosti riskitasojaan ja haki kavennusosumaa. Tämä avasi Ilvekselle katkon paikkoja keskialueella, ja se sai käännettyä peliä vastaiskuihin ja hyvin tekopaikkoihin. Myös KooKoolla oli omat paikkansa, mutta vahvasti omalla alueella puolustanut Ilves sai pidettyä illan kotijoukkueen poissa aivan A-luokan paikoilta, eikä toisessa erässä enempää maaleja nähty.

Kolmas erä tarjoilee vielä neljä maalia

Kolmanteenkin erään Ilves saa loistavan alun. Ikonen tehtailee illan ensimmäisen osumansa eleettömän tylyllä viimeistelystä läpiajosta, kun kolmatta erää on pelattu vain 16 sekuntia. Lancasterille illan kolmas syöttöpiste tähän osumaan upealla pystysyötöllä. KooKoo saa kuitenkin pientä toivonkipinää sarjapisteitä silmällä pitäen, kun Oskari Manninen painaa terävällä rannelaukauksen pelin lukemiin 2-5 ajassa 47:10.

KooKoo repii itsensä erän puolivälin jälkeen jo kahden maalin päähän. Eero Teräväinen heiluttaa verkkoja ajassa 51:38. Kiri jää kuitenkin tyngäksi, ja Ilves puolustaa lopun kotijoukkueen paineen pois. Eemeli Suomi lyö tyhjään maaliin vielä loppulukemat 3-6, ja Ilves päättää seitsemän ottelun mittaisen vieraskiertueen voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen.

Ottelun ratkaisut:
Hyökkäysalueella Ilves oli tehokkaampi ja tylympi. Eemeli Suomen avausmaalilla ja kahdella ylivoimaosumalla Ilves karkasi jo kolmen maalin johtoon, eikä se johtoasemasta enää luopunut.

Ilveksen parhaat:
Ylivoiman veijarit juonivat kaksi tyylikästä osumaa. Maajoukkuekutsun saanut Joona Ikonen (1+2) on illasta toiseen Ilveksen parhaimpia. Myös kapteeni Eemeli Suomi (2+2) on äitinyt jälleen todella tehokkaaseen vireeseen. Koko joukkue näytti hyvää peli-ilmettä pitkän vieraskiertueen päätteeksi.

Plussat ja miinukset:
+ Ylivoima toimi näyttävällä tavalla
+ Raikas peli-ilme
+ Erän alut olivat todella vahvoja
– Toisessa erässä Ilves-puolustuksesta tippui loukkaantumisten takia kaksi puolustajaa. Les Lancaster pystyi palaamaan otteluun, mutta Dominik Masinin ilta päättyi toisessa erässä.

Joukkueen tueksi matkanneet kannattajat pitivät läpi ottelun hyvin ääntä. Kuva: Ella Taponen / KooKoo