1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Osasto 41 nuorten tukena Hakametsässä

Osasto 41 nuorten tukena Hakametsässä

Marko Herckman

Viimeistään Nokia Arenan myötä suomalaisen urheilukannattajakulttuurin ilmiöksi noussut Osasto 41 palasi lauantaina Hakametsään. Ilveksen A-nuoret saivatkin äänekästä tukea läpi ottelun.

Oodi Hakametsälle

Siitä on vajaa vuosi, kun Ilveksen liigajoukkue pelasi viimeisen pelinsä Hakametsän jäähallissa. Lauantaina Osaston väki palasi tuttuun ympäristöönsä seisomakatsomoon ja palautti tunnelman Suomen ensimmäiseen jäähalliin. Runsaslukuinen joukko intohimoisia ilvesläisiä aloitti heti avauskiekon pudottua äänekkään kannustuksen ja tuen Ilveksen A-nuorille. Hakametsän tärkeys ilvesläisille sai myös oman oodinsa, kun kannattajajoukko lauloi pitkään ”Hakametsä, Hakametsä”-chänttiään.

Taas koko illan tulee, mä teille vannon sen

Vuosien varrella muhkeisiin mittoihin kasvaneen Osaston yksi hienoimmista piirteistä on sen pelin alusta loppuun kestävä kannustus – oli tilanne kentälle sitten mikä tahansa. ”Taas koko illan tulee, mä teille vannon sen”-chäntin sanat eivät ole sananhelinää vaan kannattajat todella seisovat seuransa takana.

Niin myös lauantaina, vaikka nuoret ilvekset joutuivatkin nopeasti tukalaan asemaan. Kokeneempien Ilves-kannattajien sydäntä lämmitti myös perinteiset ”Ilves, Ilves”-huudot. Kannattajakulttuuria voimakkaasti uudistanut ja kehittänyt Osasto 41 muistaa myös perinteet.

Liput heiluivat osastolaisten vankoilla käsivarsilla. Kuva: Sami Raiskio, Ilves.com

Se on Ilves ainiaan

Itse ottelussa Ässät onnistui voittamaan lukemin 4-6. Ilveksen maaleista vastasivat kahdesti osunut Joonatan Rouhiainen, Joona Veikkola ja Oskari Koponen. Tappiosta huolimatta peli jäi varmasti kaikkien kentällä olleiden nuorten ilvesten mieleen.

Hyvä oli fiilis myös katsomossa ja porukassa mukana sukupolvia alle yksivuotiaasta eläkeläisiin. Tapahtuma oli hyvä esimerkki ilveksen seurayhteisön vahvuudesta ja soihdun kulkeutumisesta aina uusille sukupolville. Osaston värikäs ja äänekäs kannatus on sen liekin tärkeimpiä sytytysaineita.

Oskari Koponen pääsi tuulettamaan maalia äänekkään kannattajajoukon edessä. Kuva: Sami Raiskio, Ilves.com
Maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa
Ilves palaa Nokia Arenalle 80s Nightin tunnelmissa
UUTISET