1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Maccelli-show ja kauden avausmaalit varastivat huomion Sport-kotitappiossa

Maccelli-show ja kauden avausmaalit varastivat huomion Sport-kotitappiossa

Markus Mesiä

Ilveksen ja Sportin kohtaamisesta odotettiin ennakkoon vähämaalista vääntöä, mutta ennakkoarviot murskattiin jo avauserässä. Sport vei pisteet Hakametsästä 7-4-vierasvoitolla. Ottelun tähtinä kunnostautui Matias Maccelli, mutta kolmen tehopisteen ilta ei riittänyt maali-ilottelussa. Samalla ottelussa nähtiin peräti kolme kauden ensimmäisen maalin iskenyttä pelaajaa.

Sport jyräsi unisen Ilveksen

Kuluvan viikonlopun ottelut ovat helmikuussa ailahtelevasti pelanneelle Ilvekselle elintärkeitä. Tasaisessa sarjataulukossa ei ole varaa pistemenetyksille, joten odotukset Sport- ja HPK-otteluihin ovat korkealla. Tamperelaisten kannalta tämä ei kuitenkaan näkynyt toivotulla tavalla otteissa. Selvästi nälkäisempi Sport ajoi isännät jatkuvasti vaikeuksiin, minkä lisäksi jälleen tökkinyt syöttöpeli antoi ohjakset vieraille.

Tamperelaisten vaikea erä kääntyi alamäkeen jo viiden minuutin jälkeen, kun omassa päässään huolimattomasti läpi erän pelanneet tupsukorvat epäonnistuivat purussaan. Puolustaja Juho Tommila sai pysäytettyä kiekon viivalla, minkä jälkeen napakka laukaus löysi tiensä verkon perukoille.

Vaikka erä oli selvästi Sportin, Ilvekselläkin oli paikkansa. Loistopelin pelanneen Maccellin pitkä kuljetus päättyi oivaltavaan syöttöön taustalta nousseelle Kalle Maalahdelle. Sport-puolustaja Valtteri Viljasen selustasta hiipinyt puolustaja sai iskeä kiekon tyhjään maaliin. Kyseessä oli samalla 29-vuotiaan pakin kauden ensimmäinen täysosuma.

1-1-tasoitus jäi avauserän laihaksi lohduksi. Tupsukorvien hyökkäys sai ison loven, kun Matias Myttynen sai tilanteen jälkeisestä laitataklauksesta 2+10-minuutin jäähyn. Lisäksi Sport karkasi omille teilleen vain alle minuutti Maalahden osuman jälkeen. Tällä kertaa kauden avausmaalin sai iskeä Victor Westermarck, jonka soolosuoritus yllätti Ilveksen maalilla torjuneen Eetu Mäkiniemen pahasti. Vaikka veto lähti hyvältä paikalta, päättyi vaarattoman oloinen hyökkäys turhan helposti vieraiden maalijuhliin.

Vain hetkeä myöhemmin Ilves-kapteeni Eemeli Suomi puolusti omalla puolustusalueella luvattomin keinoin. Vaasalaiset iskivät ylivoimalla jo illan kolmannen osuman, kun Roope Talaja pääsi napauttamaan nopean syöttökuvion jälkeen avopaikalta kiekon maaliin. Erätauolle lähdettiin lopulta 1-3-numeroissa, sillä erän loppupuolilla maalin edustalle unohtunut Juho Liuksiala ei saanut ohitettua Mäkiniemeä.

Maccelli-show

Kuten viimeisimmissä peleissä on ollut tyypillistä, Ilves sai karistettua unihiekat silmistään ensimmäisellä erätauolla. Toiseen erään luisteli selvästi liikkuvampi ja nälkäisempi tupsukorvalauma, jonka energia sai vaasalaiset vaikeuksiin. Tästä huolimatta maalinteon aloittivat vieraat, kun kiekko liukui tamperelaisten puolustuspään aloituksesta suoraan maalin eteen. Avauserän lopussa paikkansa tuhrinut Liuksiala ei toista kertaa epäonnistunut.

Loppuerä oli Maccellin henkilökohtainen show. Nuori taituri oli jo erätauon jälkeen maalintekopaikalla, mutta Sport-maalilla torjunut Rasmus Reijola sai torjuttua tilanteen. Sen sijaan seuraavalla kerralla pidemmän korren veti Maccelli. Roby Järventie hyökkäsi energisesti maalille, ja vaikka Reijola sai torjuttua yrityksen, Maccellin lapaan tippunut rebound oli jo liikaa.

Myös 3-4-kavennus oli saman kaksikon taidonnäyte. Tamperelaiset pääsivät erän puolivälin jälkeen ylivoimalle Jesse Paukun huitomisjäähyn aikana. Maccelli sai harhautettua lähimmän karvaajan ja imettyä toisenkin puolustajan vielä niskaansa ennen siirtoa vieressä odottaneelle Järventielle. 18-vuotiaan lupauksen kauden kymmenes osuma ei jättänyt Reijolalle mahdollisuuksia.

Kokonaisuutena toinen erä oli täysin Ilveksen. Vaikka tamperelaisten syöttöjen tarkkuus jätti edelleen toivottavaa, sai vahva liike vieraat vaikeuksiin.

Sport puolusti ja karkasi

Päätöserän sapluuna oli selvä: Ilves hamusi tasoitusta, kun taas Sportin tehtävänä oli rikkoa peliä ja puolustaa viimeiseen mieheen. Vaikka vaasalaiset saivat luotua erän alun ylivoimallaan hyviä paikkoja, muutoin edettiin vahvasti tupsukorvien tahdissa.

Ilveksen ankara maalinmetsästys ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Tupsukorvilla oli läpi erän suuria vaikeuksia maalintekosektorille pääsemisessä, sillä vaasalaiset keskittyivät lähes yksinomaan puolustamaan. Tamperelaisten oivallisimmat paikat tarjoutui tolpan juurella päivystäneelle sekä kiekosta ohi lyöneelle Järventielle.

Tamperelaisten taivas musteni lopullisesti 53. peliminuutilla. Ilves pääsi ylivoimahyökkäykseen, jossa poikkisyöttöä yrittäneen Teemu Väyrysen syöttö pomppasi puolustajan kautta vain muutamia senttejä yli maalin. Sen sijaan tilanteesta suoraan vastahyökkäykseen lähtenyt Sport ei erehtynyt. Kolmannesta aallosta paikalle viilettänyt Aaro Vidgren pääsi laukomaan helposti kiekon viidennen kerran ohi Mäkiniemen. Vidgrenin osuma oli lohjalaislähtöisen hyökkääjän kauden ensimmäinen. Lopullinen ratkaisu nähtiin vain hetkeä myöhemmin Mika Partasen iskiessä ylivoimalle taululle 3-6-numerot.

Ilves sai kaunisteltua lukemia vain pari minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun Eemeli Suomi karkasi alivoimalla. Kapteeni laukoi kiekon vastustamattomasti etuyläkulmaan. Tamperelaiset hakivat vielä viidettä osumaa ilman maalivahtia, mutta yritys päättyi Olavi Vauhkosen karkaamiseen. Vaasalaiset veivät täten pistepotin selvin 4-7-numeroin.

Tuomas Salmelan optio käytetty, Anssi Salmelalle loppukauden sopimus
Sport steals show and victory
UUTISET