1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Neljä Ilves-pelaajaa Leijonien EHT-joukkueeseen

Neljä Ilves-pelaajaa Leijonien EHT-joukkueeseen

Ilves-Hockey Oy

Ilveksen puolustaja Jarkko Parikka sekä hyökkääjät Joona Ikonen, Eemeli Suomi ja Tommi Tikka on valittu Suomen A-maajoukkueeseen, joka pelaa Euro Hockey Tourin Sveitsin-turnauksessa 15.–18.12. Ikonen ja Tikka tekevät turnauksessa ensiesiintymisensä Leijonissa.

Suomen A-maajoukkueen kausi jatkuu ensimmäistä kertaa pelattavalla Sveitsin EHT-turnauksella, jonka ensimmäisen ottelunsa Leijonat pelaavat Helsingin jäähallissa torstaina 15.12. Tšekkiä vastaan. Ruotsin ja Sveitsin Suomi kohtaa Fribourgissa. Leijonien ryhmään valittiin Ilveksen puolustaja Jarkko Parikka, 25, sekä hyökkääjät Joona Ikonen, 24, Eemeli Suomi, 27, ja Tommi Tikka, 27.

Puolustaja Jarkko Parikka on tehnyt kuluvalla kaudella 24 ottelussa tehopisteet 3+4=7. Puolustajan plus/miinus-saldo +16 on Liigan toiseksi paras lukema. Parikka on pelannut aiemmin urallaan 16 A-maaottelua.

Liigan maalipörssiä johtava ja pistepörssissä neljäntenä oleva Joona Ikonen on iskenyt 26 ottelussa pisteet 15+12=27. Hyökkääjä on myös sarjan ylivoima- ja voittomaalitilastojen kärkipaikalla. Ikonen valittiin marraskuussa Suomessa pelattuun EHT-turnaukseenkin, mutta hyökkääjä joutui jättämään pelit väliin sairastumisen vuoksi.

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on takonut 22 ottelussa tehot 8+18=26, joilla hyökkääjä on Liigan piste- ja syöttöpörsseissä viidentenä. Ilves-kasvatin tilille on kertynyt 21 A-maaottelua tehoilla 4+4=8.

Ensimmäistä kauttaan Ilveksessä pelaavan hyökkääjä Tommi Tikan saldo 26 Liiga-ottelussa on 8+8=16.


Ilves-nuorten maajoukkuevalinnat

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa 15.–17.12. kotiturnauksessaan Vierumäellä. Turnaus on Tyttöleijonien viimeinen tapahtuma ennen tammikuussa pelattavia MM-kisoja. Ilveksestä ryhmässä on mukana puolustaja Nanna Timonen, 16, joka on merkkauttanut Naisten Liigassa 23 ottelussa pisteet 1+3=4.

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa ennen joulua kolmen Ruotsi-ottelun sarjan ja osallistuu joulun jälkeen viiden maan turnaukseen. Ruotsi-ottelut pelataan Oulunsalossa, Muhoksella ja Oulun Raksilassa 16.–18.12. Viiden maan turnaus pelataan Imatralla ja Lappeenrannassa 27.–31.12. Viiden maan turnauksen joukkueeseen valittiin Ilveksestä puolustaja Ossi Tukio, 15, joka on tehnyt tällä kaudella Ilveksen U16-joukkueessa 17 ottelussa pisteet 3+11=14.


Maajoukkueiden kokoonpanot

A-maajoukkue | U18-tytöt | U16-pojat

Karri Aho’s loan deal extended by one week
Four Ilves players named to Finnish national team
UUTISET