1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Neljättä peräkkäistä voittoa metsästävä Ilves matkaa Kouvolaan

Neljättä peräkkäistä voittoa metsästävä Ilves matkaa Kouvolaan

Mikko Alahäivälä
KooKoo TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Viiden ottelun pisteputkessa oleva Ilves suuntaa tänään Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Lauantaina ensiesiintymisensä tehnyt 18-vuotias tšekkimaalivahti Lukáš Dostál nähdään Ilveksen maalinsuulla tänäänkin.

KooKoo tappioputkessa

Kouvolalaisilla on alla viisi peräkkäistä tappiota, joista on kertynyt vain yksi piste. Joukkue on sarjataulukossa sijalla 14, ja ero viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään JYPiin on kasvanut jo 13 pisteeseen. Viime viikolla KooKoo pelasi kaksi ottelua, joissa se koki 9-4-vierastappion Pelicansille ja kotihallissaan 2-3-jatkoaikatappion SaiPalle.

Joukkueen parhaat pistemiehet ovat Liigan pistepörssissä sijoilla 3 ja 11. Kokoonpanosta sivussa oleva Malte Strömwall on iskenyt 46 ottelussa tehot 21+25=46 ja Miikka Pitkänen 50 ottelussa 15+24=39. Anrei Hakulinen ja Juha-Pekka Haataja ovat myös ylittäneet 30 tehopisteen rajan. Helmikuun viidessä ottelussa Pitkäsen pistesaldo on 2+4=6.

KooKoon kokoonpanosta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa myös maalivahdit Juha Järvenpää ja Samu Perhonen, puolustaja Emil Kristensen sekä hyökkääjät Tomi Leivo ja Kimi Koivisto. Kouvolalaisten maalin suulla torjuu tänään 19-vuotias Oskari Salminen.

Ilves voittoputkessa

Ilveksen helmikuu on sujunut valoisemmissa merkeissä, sillä viidestä pelistä on kertynyt neljä voittoa ja kaksitoista pistettä. Kuun ainoa tappiopeli kasvatti myös pistesaldoa yhdellä pisteellä, joten pisteputki on tällä viiden ottelun mittainen ja voittoputki kolmen. Tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva Ilves on sarjataulukossa sijalla 9, mutta matkaa neljäntenä olevaan Lukkoonkin on vain viisi pistettä.

Tupsukorvien kultakypärä on edelleen Arttu Ruotsalaisen päässä, mutta kuuden ottelun pisteputkessa oleva Teemu Lepaus on noussut viime peleissä jo tasapisteisiin. Ruotsalaisen tehot ovat 18+18=36 ja Lepauksen 14+22=36. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on iskenyt helmikuun viidessä pelissä pisteet 4+4=8, joiden myötä hyökkääjän koko kauden saldo on kohonnut lukemiin 14+20=34. Vain 41 ottelua pelanneen Suomen ottelukohtainen pistekeskiarvo on Ilveksen paras.

Tšekkimaalivahti Lukáš Dostál debytoi Ilveksen paidassa lauantaisessa 5-2-kotivoitossa. Pelicansia vastaan 28 kertaa torjunut Dostál nähdään tolppien välissä myös tänään Kouvolassa. Loukkaantumisista toipuvat hyökkääjät Mike Halmo ja Eero Savilahti ovat vielä sivussa kokoonpanosta.

Tasoittaako Ilves keskinäisten pelien voitot?

Illan ottelu on joukkueiden neljäs kohtaaminen tällä kaudella. KooKoo on onnistunut nappaamaan aiemmista peleistä voiton kahdesti ja Ilves kerran. Lokakuussa kouvolalaiset ottivat kotonaan jatkoaikavoiton lukemin 4-3, ja joulukuussa Ilves puolestaan oli vahvempi Hakametsässä maalein 4-2. Tammikuussa KooKoo nappasi kauden toisen jatkoaikavoittonsa Ilveksestä lopputuloksen ollessa 3-4.

Joukkueiden kurssit ovat kulkeneet helmikuussa vastakkaisiin suuntiin. Ilves on päässyt hyvään vireeseen, ja pisteitä janoavien tupsukorvien onnistuessa omassa pelissään on voittoputken jatkuminen lähellä.

Ilves Meet & Greet: Mark Flood ja Mike Halmo esiintyvät coverbändin kanssa – äänestä biisiä ja voita VIP-paketti!
Video: Lukáš Dostál vastasi kannattajien kysymyksiin
UUTISET