1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. NHL-sopimuksen tehnyt Lassi Thomson pelaa ensi kaudella Ilveksessä

NHL-sopimuksen tehnyt Lassi Thomson pelaa ensi kaudella Ilveksessä

Ilves-Hockey Oy

Toukokuun alussa 2+1-vuotisella sopimuksella Ilvekseen palannut puolustaja Lassi Thomson, 18, teki viime viikolla kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Ottawa Senatorsin kanssa. Tulevalla kaudella puolustajalupaus nähdään kuitenkin kasvattajaseuransa Ilveksen paidassa.

Lassi Thomson vietti viime kauden Pohjois-Amerikan WHL-juniorisarjassa pelaavan Kelowna Rocketsin joukkueessa. 182-senttinen, 86-kiloinen ja oikealta puolelta laukova puolustaja iski 63 runkosarjaottelussa tehopisteet 17+24=41, joilla hän voitti sarjan tulokaspuolustajien pistepörssin.

Toukokuussa Thomson teki Ilveksen kanssa sopimuksen, ja juhannuksena järjestetyssä NHL:n varaustilaisuudessa Ottawa Senators valitsi hänet ensimmäisellä kierroksella varausnumerolla 19. Kesäkuun lopussa puolustaja oli mukana Ottawan nuorten pelaajien kehitysleirillä.

– Varaustilaisuus ja nuorten pelaajien leiri olivat hienoja kokemuksia. Leiri meni erittäin hyvin, ja Ottawankin puolelta oltiin tyytyväisiä esityksiini. Vähän erilainen ja yllätyksellinenkin kesä on ollut. En olisi uskonut, että tällainen tulee, sanoo Thomson.

Heinäkuun puolivälissä Thomson solmi Senatorsin kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen, jonka ensimmäisen vuoden hän pelaa Ilveksessä.

– Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen paikka NHL:ssä on taas askeleen lähempänä. Tulevan kauden pelaan kuitenkin Ilveksessä, mistä on erittäin hyvät fiilikset. Nyt on ensimmäinen mahdollisuus pelata kasvattajaseurani liigajoukkueessa, mikä on aina ollut unelmani, kertoo Thomson.

– Uskon, että miesten liigapelit kehittävät itseäni tässä vaiheessa parhaiten. Ilveksessä on osaava valmennus, nuoret saavat hyvin mahdollisuuksia ja muutenkin seura menee koko ajan eteenpäin. Näen sen itselleni parhaana vaihtoehtona.

Edellisen kerran Thomson pelasi Ilveksessä kaudella 2017-2018, jolloin hän teki A-nuorissa 49 runkosarjaottelussa pisteet 12+15=27. Liigapaikan vakiinnuttamisen tavoitteekseen asettanut puolustaja odottaa tulevaa kautta innolla.

– Ilveksessä on ympärillä nuorekas joukkue, johon on ollut helppo liittyä. Kaikki tsemppaavat toisiaan eteenpäin, ja harjoituksissa on ollut mukavaa. Meillä on koossa hyvä ryhmä. Odotan innolla sitä, että pääsen luistelemaan kotiyleisön edessä Hakametsän jäälle.

Lassi Thomson
Lassi Thomson (oikealla) ja Eetu Päkkilä sopimusjulkistustilaisuudessa 2.5.2019 (Kuva: Sami Raiskio)
Ilves-päivä Särkänniemessä keskiviikkona 21. elokuuta
Lukáš Dostál jatkaa Ilveksessä – palaa Tampereelle NHL-leirin jälkeen
UUTISET